تبیان، دستیار زندگی
امروزه بهدلیل افزایش اهمیت میزان تحصیل استرس یکی از لزومات یادگیری علوم شده است و علم جویان را به شدت در گیر خود کرده است....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تاثیرات مثبت و منفی معنویت و استرس بر موفقیت

تاثیرات مثبت و منفی معنویت و استرس بر موفقیت

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: تاثیرات مثبت و منفی معنویت و استرس بر موفقیت
نام ارائه دهنده/دهندگان: الهه سادات قاسمی، آناهید آزادواری
 زمینه و نوع پروژه: علوم اجتماعی و انسانی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: دبیرستان الغدیر اسلامی

چکیده

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی تاثیرات مثبت و منفی معنویت و استرس بر موفقیت بود.

مقدمه

امروزه بهدلیل افزایش اهمیت میزان تحصیل استرس یکی از لزومات یادگیری علوم شده است و علم جویان را به شدت در گیر خود کرده است. در حالی که استرس زیاد نه تنها به موفقیت کمک نمی کند بلکه اثرات سوء دارد. مانند: بی خوابی ـ پریشانی ذهن و ....

میزان بالای هورمون استرس در گردش خون باعث می شود که زمان رفع خستگی بدن طولانی شود. افزایش هورمون کورتیزول باعث تخریب ماهیچه ها و ذخیره چربی می شود و استرس میزان هورمون را بالا نگه می دارد در نتیجه سبب تاخیر در رفع خستگی بدن می شود.

استرس طولانی مدت، با تضعیف سیستم ایمنی بدن، مقابله با عوامل بیماری زا را برای بدن دشوار می کند؛ اما جالب است که استرس های کوتاه مدت، مانند زمان مرگ و زندگی، تغییرات مفیدی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد می کند.

استرس هم چنین بر بینایی نیز تاثیرات سوء دارد؛ عوارض بینایی مربوط به استرس از پرش پلک تا کوری هیستیریک را شامل می شود. تمامی این عوارض باعث می شود پروسه یادگیری علم در دانش آموز سرعت کندتری را داشته باشد.
 
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی تاثیرات مثبت و منفی معنویت و استرس بر موفقیت بود. روش پژوهش دانش آموزان از نوع تحلیلی پیمایشی بود.

تاثیرات مثبت و منفی معنویت و استرس بر موفقیت

آن ها با تهیه یک پرسشنامه که دارای 20 سوال بود در یک نمونه آماری 40 نفره از دانش آموزان دختر دبیرستانی منطقه 12 اطلاعاتی را به دست آوردند. داده های آماری به دست آمده را با اطلاعات علمی و معنوی ای که در ارتباط با مقوله استرس هستند مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که سهم زیادی از افراد نمونه در هنگام مواجه شدن با شرایط سخت دچار استرس می شوند و برای کنترل این موضوع به کارهایی از قبیل نماز خواندن ـ تلاوت قرآن ـ ذکر و... روی می آورند.

اکثریت افراد مهم ترین عارضه استرس را تضعیف سیستم ایمنی بدن و دیابت نوع 2 می دانستند. همچنین دانش آموزان به این نتیجه دسیت یافتند که افراد به هر نسبت که ایمان قوی و محکم داشته باشند آرامش بیشتری دارند.

نکته حائز اهمیت این است که سلامت معنوی منجر به ایجاد نشاط، امید، رضایت مندی ، اطمینان قلبی و آرامش در خود و دیگران می شود.


مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه: مهدی رحمانی، تنظیم: نیلوفر یاقوتی