تبیان، دستیار زندگی
امروزه تبلیغات از روش های گوناگونی توسط رادیو، تلویزیون، روزنامه ها، مجلات، در سطح شهرها بر بیلبوردها و... صورت می گیرد؛ اما در این بین یکی دیگر از روش هایی که هزینه کمتر و تاثیرگذاری بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد، تبلیغات از طریق اینترنت یا همان تبلیغ
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انواع تبلیغات اینترنتی را بشناسید

امروزه تبلیغات از روش های گوناگونی توسط رادیو، تلویزیون، روزنامه ها، مجلات، در سطح شهرها بر بیلبوردها و... صورت می گیرد؛ اما در این بین یکی دیگر از روش هایی که هزینه کمتر و تاثیرگذاری بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد، تبلیغات از طریق اینترنت یا همان تبلیغات آنلاین است.

فرآوری: بابایی - بخش ارتباطات تبیان
تبلیغات

روشی که سال ها است بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا به آن روی آورده اند و از طریق آن کسب درآمد می کنند. این در حالی است که این روش مثل هزاران روش دیگر هنوز در کشور ما فراگیر نشده و به نوعی اکثر افراد جامعه با این نوع تبلیغات بیگانه هستند و همچنان از همان بازاریابی سنتی برای ارائه محصولات به مشتریان استفاده می شود.
به باور بسیاری از کارشناسان و فعالان این حوزه، در حال حاضر بازار تبلیغات اینترنتی در ایران یک بازار بزرگ و گسترده نیست و بر خلاف کشورهای دیگر که تبلیغات اینترنتی در واقع محور اساسی فعالیت بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا همچون گوگل و یاهو و سرویس های آنلاین است در ایران تنها دو الی سه سرویس دهنده هستند که می توانند درآمدی جزئی از طریق تبلیغات اینترنتی به دست بیاورند که آن هم در مقابل بازدیدکنندگان زیاد آن سرویس دهنده ها درآمد چندانی به حساب نمی آید. مدیر یک شرکت فعال در حوزه تبلیغات اینترنتی، حجم بازار تبلیغات اینترنتی را دو میلیارد تومان می داند که در واقع به همان روش سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. وی توضیح می دهد که روش تبلیغات اینترنتی کشور به همان روش سنتی صورت می گیرد؛ یعنی شرکت ها از همان روش های تبلیغاتی استفاده می کنند که مطبوعات، رادیو و تلویزیون از آن استفاده می کنند. یکی از ویژگی های تبلیغات آنلاین ایجاد رابطه تعاملی با کاربران است، یعنی درگیر کردن کاربر، کلیک روی تبلیغ، جست و جو و در نهایت اقدام به خرید، اما در تبلیغات آنلاین ما این اتفاق به هیچ وجه رخ نمی دهد؛ چرا که کاربر اگر به تبلیغات نمایش داده شده در یک سایت جذب شود و بخواهد آن را خریداری کند به جای راهنمایی به قسمت خرید ، به خود شرکت اتصال پیدا می کند.
تبلیغات اینترنتی مدل ها و روش های گوناگونی دارد که از میان آن ها می توان به بنر (ثابت، انیمیشنی، تعاملی)، بنرهای دارای غنای رسانه ای، نام های تجاری و تبلیغات مبتنی بر بازی اشاره کرد؛ اما تنها روش معمولی که در ایران استفاده می شود بنر های تبلیغاتی هستند که عموما ایستا است.

تبلیغات بنری
(Banner Ads)

همزمان با افزایش سرعت دسترسی به اینترنت در سراسر دنیا و گسترش انتشار و مشاهده  فایل های ویدئویی توسط کاربران، استفاده از این رسانه در دنیای تبلیغات در قالب آگهی های ویدئویی نیز گسترش یافته است

شیوه ی تبلیغات بنری از جمله قدیمی ترین روش های تبلیغات اینترنتی است. در این شیوه؛ بنر تبلیغ دهنده در یکی از اندازه های استاندارد در محلی از صفحه ی وب تبلیغ گیرنده، نمایش داده می شود. وب سایت های تبلیغ دهنده، محل های مشخصی که معمولا بالا، کنار و پایین صفحات وب شان است را به نمایش تبلیغات بنری اختصاص می دهند. بنر به وب سایت تبلیغ دهنده یا صفحه ای شامل توضیحات تکیملی درباره ی تبلیغ، لینک می شود.

تبلیغات متنی
(Text Ads)

تبلیغات متنی همانند تبلیغات بنری در صفحات وب نمایش داده می شوند. اگر در تبلیغات بنری عکس یا تصاویر متحرک، نمایش دهنده ی آگهی بود و به وب سایت هدف لینک می شد، در این نوع تبلیغات از متن برای توصیف آگهی استفاده می شود. وب سایت های تبلیغ گیرنده معمولا بخش هایی را به صورت کادر یا ستون در کنار یا میانه صفحات در نظر می گیرند و تعدادی آگهی متنی را در آنجا نمایش می دهند. آگهی  متنی معمولا شامل عنوان تبلیغ و لینکی به صفحه ی تبلیغ دهنده است.

تبلیغات در نتایج جست وجو
(SERP Ads)

نوعی از تبلیغات متنی، تبلیغ در صفحه ی نتایج موتورهای جست وجو (Search Engine Results Page Advertising) است. حتما در زمان جست وجو در گوگل با نتایجی مواجه شده اید که با پس زمینه ی متفاوتی با نتایج اصلی و در بالا و کنار صفحات نمایش داده می شوند. این نتایج در واقع تبلیغات سفارش داده شده به گوگل و مرتبط با موضوع جست وجوی شما هستند. برخی موتورهای جست وجو همچون گوگل از شیوه ی نمایش تبلیغات مرتبط در نتایج جست وجو برای درآمدزایی استفاده می کنند.

تبلیغات پاپ.آپ
(Pop-up Ads)

صفحات ناخواسته ای که در هنگام باز کردن یک صفحه ی وب همراه آن باز شده و آگهی نمایش می دهند تبلیغات «پاپ.آپ» هستند. این صفحات معمولا در اندازه ای کوچک تر از صفحه ی استاندارد مرورگرهای اینترنتی هستند و با لود شدن صفحه ی اصلی، آنها نیز به طور اتوماتیک باز می شوند. این نوع تبلیغات از آنجایی که به صورت پیش بینی نشده همراه با برخی صفحات باز می شوند اغلب حالتی آزاردهنده دارند.
تبلیغات «پاپ.آندر» (Pop-Under) هم نوعی از تبلیغات پاپ.آپ هستند. پاپ.آندرها هم به صورت ناخواسته و به شکل یک صفحه ی مستقل از صفحه ی اصلی طراحی شده اند. اما پاپ.آندرها در زمان نمایش صفحه اصلی باز نمی شوند، بلکه در زیر آن پنهان شده اند و هنگامی که صفحه ی اصلی بسته می شود، آنها باز می شوند.

تبلیغات آویزان
(Hover Ads)

در تبلیغات پاپ.آپ معمولا از طریق کد «جاوا اسکریپت» دستور باز شدن یک صفحه ی جدید «اچ.تی.ام.ال» همراه صفحه ی اصلی صادر می شد. ممانعت از نمایش تبلیغات پاپ.آپ از طرف برخی مرورگرهای اینترنتی و نوارهای ابزار باعث شد تبلیغ گران راه جدیدی برای نمایش آگهی های شان پیدا کنند. تبلیغات آویزان در واقع نوع جدید و دیگری از تبلیغات پاپ.آپ هستند که با استفاده از تکنولوژی صفحات اچ.تی.ام.ال دینامیک (DHTML) نمایش داده می شوند. در این نوع به ازای هر تبلیغ یک صفحه ی اچ.تی.ام.ال جدید در مرورگر باز نمی شود. این نوع تبلیغات درهنگام باز شدن صفحه ی اصلی، در قالب کادری به صورت آویزان و شناور روی صفحه قرار می گیرند و بخشی از آن را می پوشانند.
نوع دیگری از تبلیغات آنلاین که به آگهی های شناور (Floating Ads) نیز معروفند نیز شبیه به همین دسته هستند. آگهی های شناور پس از نمایان شدن به صورت اتوماتیک بر روی صفحه ی درخواستی کاربران، در مدت زمان معینی (به طور معمول 5 تا 30 ثانیه) خود به خود بسته می شوند.

تبلیغات بینابینی
(Interstitial Ads)

همچنین محیط بازی های آنلاین نیز فضای جدید دیگری برای نمایش تبلیغات هستند. در این شیوه، آگهی متناسب با محیط بازی و در دل روایت آن تعریف می شود و در هنگام بازی کردن در موقعیتی مناسب نمایش داده می شود. اما مهم ترین شیوه ی جدید تبلیغات آنلاین، ارائه در محیط شبکه های اجتماعی آنلاین است که به چندین نوع مختلف انجام می شود

صفحات وب بینابینی (Interstitials Webpages) قبل یا بعد از نمایش یک صفحه ی وب درخواستی به نمایش در می آیند. به عبارتی شما برای دیدن صفحه ی مورد نظرتان ابتدا باید این صفحات را ببینید. این گونه صفحات گاهی برای دریافت اطلاعات از کاربر و یا ارائه هشدار یا تایید به او و گاه برای نمایش آگهی درنظر گرفته می شود. در این حالت صفحه ی آگهی بین مخاطب و صفحه ی هدف قرار می گیرد و حتما به رویت او خواهد رسید. هرچند ممکن است این واسطه برای او خوشایند نباشد.

تبلیغات ویدئویی
(Video Ads)

همزمان با افزایش سرعت دسترسی به اینترنت در سراسر دنیا و گسترش انتشار و مشاهده  فایل های ویدئویی توسط کاربران، استفاده از این رسانه در دنیای تبلیغات در قالب آگهی های ویدئویی نیز گسترش یافته است. ویدئوهای تبلیغاتی گاهی در بالا یا کنار صفحات وب همچون بنرهای تبلیغاتی نمایش داده می شوند. همچنین ممکن است ویدئو بخشی از یک بنر پیشرفته ی فلش باشد.
روش دیگر نمایش آنها در جماعت های محتوایی و وب سایت های به  اشتراک گذاری ویدئو مانند یوتیوب است. در این حالت آگهی ویدئویی در مدت زمانی کوتاه در ابتدا، انتها یا میانه ی ویدئوی مورد نظر شما نمایش داده می شود.

تبلیغات ایمیلی
(Email Ads)

از دیگر شیوه های قدیمی بازاریابی و تبلیغات اینترنتی استفاده از ایمیل است. در تبلیغات ایمیلی آگهی در قالب یک ایمیل تنظیم می شود و برای تعداد زیادی آدرس ارسال می شود. برخی سازمان ها، نهادها و شرکت ها لیستی از مشتریان و کاربران خود دارند و تبلیغات مربوط به خود را برای آنها ارسال می کنند. حالت دیگر زمانی است که این گونه ایمیل ها برای مشتریان یا کاربران بالقوه فرستاده می شود، مثلا ارسال تبلیغات مربوط به یک کتاب جدید برای لیست چندصدنفره از کتاب خوانان حرفه ای. برخی شرکت های بازاریابی و تبلیغات آنلاین نیز در قبال دریافت مبالغی آگهی آماده شده را به بسته های آدرس ایمیل چندهزارتایی که در اختیار دارند ارسال می کنند. علی رغم قدیمی  بودن شیوه ی ارتباطی ایمیل در فضای وب، در صورتی که به درستی از این ابزار استفاده شود این نوع تبلیغات همچنان می تواند اثربخش باشد.

تبلیغات زمینه ای
(Contextual Ads)

از جمله رویکردهای جدید و هدف مند تبلیغات آنلاین، تبلیغات زمینه ای (Contextual Ads) است. در این شیوه تبلیغات، سیستم نمایش آگهی که معمولا نرم افزار هوشمندی است، محتویات صفحه ای که برای نمایش دادن درخواست شده را بررسی می کند و آگهی متناسب با آن را نشان می دهد. نمایش تبلیغات تعدادی از شیوه هایی که تاکنون معرفی شدند ممکن است از طریق این رویکرد انجام شود.

خبر-آگهی های آنلاین
(Online Advertorials)

در مطبوعات مطالبی با عنوان «ادورتوریال» (Advertorial) وجود دارند که در ایران با عنوان «رپورتاژ آگهی» شناخته شده اند. این مطالب علی رغم اینکه ظاهری شبیه به سایر مقالات و مطالب دارند، اما در واقع با سفارش قبلی و با هدف تبلیغ تهیه شده اند.

حمایت از وب  سایت ها
(On-Site Sponsorships)

همان طور که در دنیای واقعی برخی مجموعه ها، اسپانسر مجموعه های دیگر می شوند و این برای آنها ارزش تبلیغاتی دارد، در دنیای مجازی نیز شرکت ها، سازمان ها، نهادها و سایر مجموعه ها می توانند اسپانسر وب سایت ها باشند. در این صورت لوگوی کوچک یا عنوان مجموعه ی حمایت کننده معمولا در پایین صفحات اینترنتی وب سایت هدف قرار می گیرد و با عباراتی از قبیل «حمایت شده توسط» مشخص می شود. این تصویر یا متن به وب سایت حمایت کننده لینک می شود و از این طریق بخشی از مخاطبان با اسپانسر بیشتر آشنا می شوند.

سایر شیوه های تبلیغ آنلاین

علاوه بر موارد فوق، در سایر فضاهای جدید مجازی نیز گونه های جدیدی از تبلیغات آنلاین عرضه می شود. مثلا شکل جدیدی از تبلیغات صوتی در پادکست ها پخش می شود. شبیه به آنچه در تبلیغات ویدئویی وجود دارد در اینجا نیز تبلیغات در ابتدا، انتها یا میانه ی یک پادکست قابل پخش هستند. همچنین محیط بازی های آنلاین نیز فضای جدید دیگری برای نمایش تبلیغات هستند. در این شیوه، آگهی متناسب با محیط بازی و در دل روایت آن تعریف می شود و در هنگام بازی کردن در موقعیتی مناسب نمایش داده می شود.


منابع: مدیانیوز، همشهری آنلاین