5 نکته برای حافظه بهتر
نینی سایت: الهه دانایی/ فراموشی به عنصری در زندگی امروز تبدیل شده است. دیگر مانند گذشته تنها افراد مسن از فراموشی و نداشتن حافظه قوی شکایت ندارند بلکه تعداد زیادی از افراد که درگیر مشکلات روزمره، آلودگی هوا و استرس و اضطراب در دنیای مدرن هستند از این عارضه رنج میبرند. قصد داریم چند تکنیک به شما آموزش دهیم تا با استفاده از آنها بتوانید حافظه خود را تقویت کرده و از فراموشیهای کوچک و بزرگ روزانه خود کم کنید.
1. از سلولهای مغز خود کار بکشید!
اولین روش، جهت تقویت حافظه بسیار مهم بوده و براساس آن باید معلومات و اطلاعات جدیدی را به صورت مستمر به مغز انتقال داد. هربار که چیز جدیدی مثل یادگرفتن نام یک کودک یا تلفظ یک کلمه خارجی را یاد میگیریم، مسیرهای عصبی بین سلولهای مغزی ایجاد میشود که باعث ایجاد پالسهای الکتریکی به صورت رفت و برگشت در مغز برای هر اطلاعات جدید میشود. بنابراین عقل خود را با اطلاعات جدید ورزش دهید.
2. وقتی پای احساسات به میان میآید!
حافظه اگر با احساسات مرتبط شود، کارایی آن افزایش مییابد. احساسات راههای جایگزینی جهت بازگرداندن حافظه در اختیار شما قرارمیدهد. این امر آشکار میکند که که چرا در سوپرمارکت فراموش میکنید که برای خرید چه چیزی آمدهاید اما همصحبتی 10 سال قبل با دوست خود را فراموش نمیکنید . بنابراین باید اشیاء را با اموری که احساسات ما را برمی انگیزد، ربط داد. مثلا تصور کنید که قوطی سس گوجه فرنگی در فروشگاه روی لباسهای شما بریزد، دراین حالت به یاد خواهید آورد که سس را بخرید. یا مهمانی شام در زیر نور شمع با ماهی کباب شده را تصور کنید، حتما به یاد خواهید آورد که شمع، ماهی، ادویهجات و سایر چیزهای مورد نیاز مهمانی را تهیه کنید.
3. ارتباط میان مسائل و رابطه آن با یادآوری
برای ایجاد مسیرهای متعدد در حافظه، سعی کنید در هنگام به یاد آوردن، اشیاء را به بو، طعم، صدا و یا سایر حسهای دیگر ربط دهید، اگر یکی از مسیرها تعطیل شود میتوانید از سایر زوایا به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کنید.دانشمندان دراین ارتباط میگویند: «دادن مسیرهای متعدد به مغز جهت به یاد آوردن یک چیز، باعث بهبود کارائی حافظه و جلوگیری از فقدان آن در سنین بالا میشود».
4. یادداشت برداری، روشی راحت!
اغلب مردم براین باور هستند که نوشتن چیزهای مهم یا استفاده از ترفندهایی جهت یادآوری، نشانه حافظه ضعیف است اما این نوشتن باعث میشود استرس شما بابت فراموشی کمتر شود و هرچقدر اضطراب و فشار کاهش یابد به همان نسبت امکان بازگشت حافظه بیشتر میشود.
5. حافظه خود را مرتب کنید!
برای کلیدها، بازیچههای فرزندانتان یا اشیایی که به سهولت مفقود میشوند، جای مشخصی تعیین کنید. مرتب کردن این امور و سایر موارد مشابه، مغز را از تفکر به آنها راحت و آسوده کرده و به حافظه شما، مجال بیشتری برای نگهداری اطلاعات مهم خواهد داد.