اشتباهاتی که بر مشکلات یائسگی میافزایند
به هم زدن نظم ورزشی
ورزش کردن یا نکردن در طولانی مدت میتواند بر سیستم غدد درون ریز تأثیر بگذارد. غدد درون ریز اعمالی مانند سوخت و ساز بدن، خلق و خو و دمای بدن را کنترل می نمایند.
نوسانات زیاد در تمرینات ورزشی میتواند باعث کاهش یا نابودی هورمون غدد فوق کلیه شود که استرس را کنترل میکند. زمانی که یک هورمون کاهش مییابد و یا از بین میرود، میتواند بر کل سیستم غدد درون ریز بدن تأثیر بگذارد و شانس از کار افتادن هورمونها در دوران یائسگی را بالا ببرد.
لذا یک روند مشخص و ثابت برای فعالیتهای ورزشی خود تعیین کنید و هر گز آنها را بیش از حد کم یا زیاد نکنید تا به غدد درون ریز آسیبی وارد نشود.
تغییرات برنامه غذایی
یک بررسی نشان داد علائم یائسگی در زنان میانسال کم تحرک به طور قابل توجهی بیشتر از زنان فعال از نظر بدنی است
خانمهای جوانی که از قبل عادات غذایی نادرستی داشته اند، می توانند با تغییر در برنامه ی غذایی خود از عدم تعادل هورمونی که بر زمان شروع یائسگی تأثیر می گذارد، جلوگیری کنند. هر چقدر زودتر برنامه غذایی تان را تصحیح و سالم کنید، روند جلوگیری از آسیب سلامتی و درمان را سریع تر آغاز کردهاید.
در طی یائسگی کاهش هورمون استروژن ، منجر به کاهش میزان باکتری های سالم در واژن، افزایش PH و کاهش جریان خون و در نتیجه بروز عفونت ادراری میشود. همچنین آلودگیهای مدفوعی نیز در این زمان شایع میگردد. بنابراین مصرف حداقل 25 گرم فیبر در روز را باید در برنامه غذایی روزانهی خود بگنجانید.
همچنین کربوهیدرات های کم ارزش مانند شیرینی ها باید از برنامه غذایی حذف گردند و به جای آن از کربوهیدراتی که در نان و برنج یافت میشود استفاده کرد.عدم کنترل استرس
یائسگی، الگوی خواب زنان را تغییر می دهد و میتواند بر مواد شیمیایی مغز (یعنی سطح سروتونین) تاثیر بگذارد، بنابراین توانایی ما برای خروج از استرس کاهش خواهد یافت. یادگیری چند مهارت برای کنترل استرس مانند یادداشت روزانه، ورزش و ... میتواند به کاهش شدت واکنش بدن در اثر استرس کمک نماید و مانع بروز مشکلا جدی در زمان یائسگی شود.
قدرت عضلانی ضعیف
توده عضلانی بدون چربی تعیین کننده ی وزن سالم بدن است و تمرینات قدرتی میتواند به حفظ عضلات کمک کنند. بنابراین آن چه که میتواند در این رابطه به فرد کمک کند، انجام تمرینات قدرتی سه یا چهار بار در هفته است و این مسئله مهم است که هدف تان از انجام این تمرینات، قوی کردن بدن باشد تا در شروع یائسگی با مشکلات جدی روبرو نشوید.
نشستن بیش از حد
یک مطالعه نشان داد علائم یائسگی در زنان میانسال کم تحرک به طور قابل توجهی بیشتر از زنان فعال از نظر بدنی است. زنان کم تحرک بیشتر احتمال دارد به افسردگی، اضطراب و بی خوابی دچار شوند. فعالیت بیشتر، انجام حرکات کششی و قدم زدن بیشتر موجب بهبود عملکرد بدن به ویژه در دوران یائسگی خواهد شد.
عدم مصرف آب کافی
کم آبی بدن می تواند گرگرفتگی و نوسانات خلقی در دوران یائسگی را افزایش دهد. به علاوه این که موجب خستگی در هنگام روز، عدم تحمل ورزش و گرفتگی عضلات پا در شب که موجب اختلال در خواب می گردد، نیز میشود.
مهم نیست که تا چه حد در روز فعالیت دارید. به هر حال باید تلاش کنید که حداقل سه تا چهار لیوان آب در روز بنوشید. همچنین بعد از هر وعده مصرف کافئین (مثل قهوه)، باید یک لیوان آب نیز مصرف کنید.