ست حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دوشنبه در مسجد مدرسه علمیه معصومیه در جمع طلاب فرمودند علمی كه به خاطر كسب شهرت و بدون نیت خالص آموخته شود بدون بركت است. به گزارش خبرنگار تبیان به نقل از رسا، آیت الله نوری همدانی امرو...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : يکشنبه 1385/12/13 ساعت 10:03
علمی كه بدون نیت خالص آموخته شود بدون بركت است

به گزارش خبرنگار تبیان به نقل از رسا، آیت الله نوری همدانی امروز پس از اقامه نماز ظهر و عصر در جمع طلاب مدرسه علمیه معصومیه و اقشار مردم قم با اشاره به سه توقیعی كه امام زمان ـ عج ـ خطاب به شیخ مفید ـ ره ـ نگاشتهاند یادآور شدند: شیخ مفید ـ ره ـ یكمین نامه را در سال 410 هـ . ق از جانب حضرت ولی عصر ـ عج ـ دریافت كرد.
ایشان اخلاص مرحوم شیخ مفید ـ ره ـ را علت مفتخر شدن به دریافت نامه از سوی امام زمان ـ عج ـ خواندند و افزودند: حضرت مهدی ـ عج ـ در فراز نخست نامه، شیخ مفید ـ ره ـ را با عنوان بنده مخلص خدا خطاب كردهاند و این امر نشانگر جایگاه بلند و اخلاص اوست.
این مرجع تقلید با استناد به آیات و روایات به تبیین ماهیت اخلاص پرداختند و اظهار داشتند: امام صادق ـ ع ـ در تفسیر آیه یكم سوره مباركه ملك بهترین عمل را عمل مخلصانه و منظور از «قلب سلیم» در قرآن كریم را قلبی سرشار از اخلاص ذكر كردند.
آیت الله نوری همدانی بر اهمیت اخلاص در كسب علم و دانش تأكید كردند و گفتند: علمی كه به خاطر كسب شهرت و بدون نیت خالص آموخته شود بدون بركت است. پیامبر اكرم ـ ص ـ در روایتی به نشست و برخاست با عالمی سفارش كردهاند كه دارای پنج ویژگی باشد: مردم را از شك به یقین، از ریا به اخلاص، از تكبر به اخلاص، از تفرقه به الفت و از دنیاپرستی به ساده زیستی منتقل كند.
ایشان در ادامه به ذكر نمونههایی از اعمال خالص بزرگان دین و ائمه اطهار ـ ع ـ پرداختند و افزودند: مولای متقیان علی ـ ع ـ در ركوع نماز انگشتری را به فقیر داد و برای این عمل آیهای از سوی پروردگار نازل شد. همچنین امیر مومنان حضرت علی ـ ع ـ در جنگ خندق ضربه شمشیری به دشمن اسلام وارد كرد كه آن ضربه از عبادت جن و انس تا روز قیامت برتر است. علت عظمت این اعمال به خاطر خلوص نیت آن حضرت بوده است.