تبیان، دستیار زندگی
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر موسیقی بر انسان بود و دانش آموزان آثار مفید موسیقی را بر بدن انسان را بیان کردند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تاثیر موسیقی کلاسیک بر روی مغز انسان

تاثیر موسیقی کلاسیک بر روی مغز انسان

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: تاثیر موسیقی کلاسیک بر روی مغز انسان
نام ارائه دهنده/دهندگان: رازان ترابی، علی نجمی
زمینه و نوع پروژه: علوم اجتماعی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: دبستان پسرانه رشد 1

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر موسیقی بر انسان بود و دانش آموزان آثار مفید موسیقی را بر بدن انسان را بیان کردند.

روش

هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار موسیقی بر انسان بود، دانش آموزان در این پژوهش با شیوه مطالعات میدانی و کتابخانه ای به بررسی آثار موسیقی بر انسان پرداختند. نتایج پژوهش دانش آموزان نشان داد که موسیقی بر ذهن، امواج مغزی، تنفس و ضربان قلب تاثیر مثبت دارد.

مقدمه

آوا و موسیقی سال ها قبل از آن كه بشر كلام و بیان را بیاموزد وجود داشته است. پرندگان، درخت، دریا، حیوانات و حتی پاییز، هر جایی از طبیعت، یك موسیقی منحصر به فرد و مخصوص به خود را دارد. با شنیدن یك موزیك شاد، انسان خوشحال میشود و با شنیدن یك موزیك غمگین ممكن است ناراحت شود، آیا موسیقی میتواند در بروز یا بهبود بیماری ها در انسان موثر باشد؟

تحقیقات نشان داده است كه موسیقی به شدت بر جسم و روان انسان تاثیر گذار است.

در حقیقت یك شاخه جدید از علم به نام موسیقی درمانی، معرفی شده است كه در آن از موسیقی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. موسیقی درمانی به خصوص در مورد بیماران مبتلا به سرطان، كودكان مبتلا به بیش فعالی و سایر بیماری ها موثر بوده است و برخی از بیمارستان ها از موزیك برای كمك به كنترل درد، از بین بردن افسردگی و كاهش تنش در عضلات استفاده می كنند.
 این موضوع عجیب و پیچیده ای نیست و موسیقی می تواند از راه های مختلفی بر بدن انسان اثر بگذارد.

برخی از آن ها عبارتند از:

موسیقی و امواج مغزی

تحقیقات نشان داده است كه موسیقی می تواند امواج مغزی را با خود همراه كند به طوری كه هر نوع از موسیقی، باعث می شود كه امواج مشابه با آن در مغز ایجاد شود. ضربههای تندتر در موزیك باعث افزایش دقت و تمركز می شوند و گام های آهسته تر باعث آرامش بیشتر می شوند. همچنین مشخص شده است كه اثر موسیقی بر مغز انسان حتی پس از قطع شدن آن نیز ادامه دارد.

تاثیر موسیقی کلاسیک بر روی مغز انسان

موسیقی، تنفس و ضربان قلب

با ایجاد تغییر در امواج مغزی، عملكرد سایر اعضای بدن نیز تغییر می كند. این تغییرات توسط سیستم اعصاب خودكار (سمپاتیك و پارا سمپاتیك) اعمال می شود. و این نوع دستگاه عصبی می تواند تنفس و ضربان قلب را تندتر یا كندتر كند. بنابراین موسیقی می تواند از آثار مزمن استرس ها بر بدن پیشگیری كند.

اثر بر ذهن انسان

موسیقی می تواند باعث ایجاد تفكر مثبت در ذهن انسان شود و به همین دلیل می تواند در درمان افسردگی و اضطراب موثر باشد. موسیقی می تواند جلوی آثار مخرب استرس را بر بدن بگیرد و می تواند قدرت خلاقیت و خوش بینی را افزایش دهد.

تحقیقات وسیعی كه در این زمینه انجام شد، باعث شد كه از موسیقی به عنوان یك ابزار قدرتمند در درمان برخی از بیماری ها استفاده شود.

درمان با موسیقی هم میتواند از طریق شنیدن موسیقی باشد و هم از طریق نواختن آن. در روش نواختن موسیقی اجباری نیست كه موسیقی نواخته شده، دارای قابلیت بالا و یا كلاسیك باشد نكته مهم این است كه این موسیقی برخاسته از قلب و احساسات شما باشد. یك موسیقی مناسب می تواند بین ذهن و جسم شما تعادل برقرار كند و از سوی دیگر یك موسیقی منفی یا نامناسب می تواند شما را سرشار از نفرت كند و به شما آسیب روحی و جسمی بزند. برخی از موسیقی ها می توانند حالات ترس را در انسان القا كنند و این حالت ایجاد شده می تواند جسم انسان را دچار آسیب و یا عدم تعادل كند.

مهارت های کسب شده
1. آشنایی با انواع موسیقی
2. آشنایی با کاربردهای موسیقی و موسیقی درمانی
3. آشنایی با شیوه جستجو در منابع و سایت های اینترنتی
4. آشنایی با نحوه نگارش مقاله

پخش پژوهش های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه:مهدی رحمانی، تنظین:نیلوفر یاقوتی