ایستادن ممنوع .حرکت کن !!
مواظب رفتارت باش(2)
برای خواندن مقاله ی قبل اینجا را کلیک کنید.
به طبیعت، نزدیك شوید
نظر خیلى از كارشناسان این است كه تماس با طبیعت، در خوشخلقى انسانها مؤثّر است. فرانسین لانكاستر، یكى از خوانندگان و تولیدكنندگان شهر بركلى 1ایالت كالیفرنیا، باغچهاش را وجین مىكند تا غم و غصهاش از بین برود. او مىگوید: «موقعى كه دستتان را روى گیاهان هرز مىگذارید و آن را از زمین در مىآورید، در واقع با دشمنى دست و پنجه نرم مىكنید.»
اگر نمىتوانید از منزل خارج شوید، دست كم، پشت پنجرهاى بایستید و یا بنشینید و سبزهها، گلها و درختها را تماشا كنید. در سال 1988 استیفن كاپلان، روانشناس دانشگاه میشیگان و همسرش راشل كه هر دو نویسنده ی كتاب «تجربه طبیعت» هستند، برپایه مطالعهاى پى بردند، كارگرانى كه محلّ كارشان روبهروى منظرهاى طبیعى قرار گرفته باشد، میزان بیمارى و فشارهاى روحىشان، خیلى كمتر از آنهایى است كه مقابل ایستگاه یا تعمیرگاه خودرو كار مىكنند.
تحرّك داشته باشید
موقعى كه دیوید پاكرف، بنگاهدارِ پنجاه و هشت ساله، روبهروى دیوارى خودش را با اسكواش سرگرم مىكند، در واقع مىخواهد بدخُلقىاش را از میان ببرد. او مىگوید: «به
این وسیله نه تنها به توپ ضربه مىزنم،بلكه سرِ خودم را هم گرم مىكنم.»
درست غذا بخورید
انتقالدهندههاى عصبى مغز، بر اثر غذاهایى كه مىخوریم و یا نمىخوریم به كار مىافتند یا متوقف مىشوند و تغییراتى در خُلق و خوىمان بوجود مىآورند. الیزابت سومر، كارشناس تغذیه و نویسنده ی كتاب «غذا و خُلق» از گزارشگرى نقل مىكند كه همكارانش اسمش را «آدم ناخن خشك و خسیس» گذاشته بودند، مىگوید: «از او پرسیدم: صبحانه مىخورى؟ جواب داد: نه. در عوض، هر روز صبح، قهوه مىنوشید و در عین حال، تعجب مىكرد كه چرا اینقدر با خودش قهر است و براى خودش پاسبان مىآورَد.»
نگرش مثبت
به قول مایكل فوردیس، استاد روانشناسى دانشكده جامع ادیسون در فورت مِىزر 3ایالت فیلادلفیا: «بعضىها افكار و روحیات منفى را با واقعبینى، یكى مىدانند؛ امّا تمام چیزهاى اطراف ما، اساساً خنثى هستند. ما هستیم كه براى آنها، اعم از مثبت یا منفى بودنشان، ارزش زیادى قایل مىشویم». پرسش این است كه شما چه نگرشى را بر مىگزینید؟
استاد مذكور، جهت استوارى كلامش، دانشجویان خویش را واداشت تا چند روزى، اندیشههایشان را یادداشت كنند. او اظهار مىدارد كه دانشجویان غالباً از منفى بودن افكارشان درشگفت بودند. چند روز بعد آنها را وادار كرد كه به منظور سنجش صحیح، نوشتهها را دوباره بخوانند و اعلام كرد كه بیشتر ترسهایشان به واقعیت نپیوستند و آنهایى كه درست از آب درآمدند، معمولاً از اختیارشان خارج بود.»
لبخند بزنید
لبخند، سادهترین راه براى رفع كج خلقى است. پژوهشگران طى آزمایشى به داوطلبان، نقاشىهاى متحرّكِ مشابهى نشان دادند. به بعضى از شركت كنندگان گفته شد كه قلمى را بین دندانهاى بالا و پایین خود بگذارند تا حالتى شبیه خنده به وجود آید. بقیه، قلم را میان دو لبشان قرار دادند، به طورى كه نمىتوانستند تبسّم كنند و نتیجه این شد كه افراد خندان، نقاشىهاى متحرك را خندهدارتر یافتند.
به آینه نگاه کنید
لاندى لارسنِ روانشناس، برپایه چنین یافتههایى كوشیده است از وجود هیجاناتى كه خودش پیش بینى كرده، آگاهتر گردد. او مىگوید: «روزى منشىام رو به من كرد و گفت: انگار عصبانى هستید؟ در آینه نگاهى به صورتم انداختم و دیدم راست مىگوید. به این خاطر حواسم را جمع كردم تا حالت چهرهام را عوض كنم و فهمیدم انسان با هر عملِ سادهاى نیز مىتواند اخلاق و رفتارش را عوض كند.
نویسنده: باربارا هاستدكروک - مترجم: ابوالفضل امیر دیوانی
مقالات مرتبط:
