تبیان، دستیار زندگی
یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام ابلاغ 12 دستورالعمل در زمینه آب گفت: بزودی سند تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی هم ابلاغ می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ابلاغ 12دستورالعمل جدید آبی

یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام ابلاغ 12 دستورالعمل در زمینه آب گفت: بزودی سند تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی هم ابلاغ می شود.

بخش اقتصاد تبیان

اب

جواد میبدی از راهکارهای وزارت نیرو برای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی خبر داد و گفت: تهیه و ابلاغ 8 دستورالعمل مرتبط با پروژه های طرح احیا و همچنین تهیه سه دستورالعمل دیگر طرح احیا (دستورالعمل نحوه انتخاب و شرح وظایف مأمورین ماده 30 قانون توزیع عادلانه آب که ابلاغ شده) و دستورالعمل بند «و» تبصره 11 قانون بودجه سال 1394نیز در این خصوص ابلاغ شده است.

مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری آب و آبفای وزارت نیرو اظهارداشت: در سال 95 در نظر است تعداد 50 هزار کنتور فهام و50هزار کنتور هوشمند حجمی بر روی چاه های برقی و بیش از7 هزار دستگاه کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه های دیزلی نصب شود که این مهم در برنامه اقتصاد مقاومتی نیز منظور شده است. دستورالعمل اخذ خسارت وارده به آبخوان برای چاه های غیرمجاز و یا چاه های دارای اضافه برداشت بزودی ابلاغ می شود.

وی گفت: تبیین طرح در جلسات مشترک مدیران عامل، معاونین حفاظت و بهره برداری، مدیران حراست و روابط عمومی شرکت ها و سازمان بازرسی کل کشور و سر بازرسان استان ها و همچنین جلسه های متعدد با شورای عالی امنیت ملی برگزار شده و تهیه سند تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در شُرف ابلاغ است.

میبدی از برگزاری جلسه های متعدد با شورای امنیت کشور و ابلاغ سند پیشگیری از پیامدهای امنیتی ناشی از کمبود آب و جلسه های هماهنگی و اخذ گزارش از مدیران عامل شرکت های آب منطقه ای در کمیته حفاظت منابع آب وزارت نیرو برای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی در دشت های پایلوت خبر داد و افزود: نشست با قوه قضائیه برای اصلاح و تشدید مجازات های ماده 45 قانون توزیع عادلانه آب و ارائه پیش نویس اصلاحی در یک ماده واحده و 18تبصره نیز بخش دیگری از فعالیت های انجام شده است.

وی سپس به دستورالعمل تعیین سقف کف شکنی محدوده های مطالعاتی در شرف ابلاغ اشاره کرد و افزود: تهیه بخش نامه مربوط به صرفه جویی آب شرب شهری در شهرهای با جمعیت بیش از 200 هزار نفر و جایگزینی آب های خام زیرزمینی برای آبیاری فضای سبز در این شهرها نیز از جمله اقدام های دیگری است که به انجام رسیده است.

میبدی بیان داشت: پیگیری اخذ تخصیص و نقدینگی از 3250 میلیارد ریال اعتبار مصوب سال 94به طور متوسط 42 درصد اخذ شده و ارائه برنامه احیا و تعادل بخشی در برنامه ششم توسعه و درازمدت که با این رویه، در طول برنامه ششم توسعه، 11میلیارد مترمکعب از مصرف آب زیرزمینی کاسته و در یک دوره 20ساله کسری حجم مخزن تجمعی آب خوان ها جبران شود از دیگر اقدام های وزارت نیرو است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو در خصوص هماهنگی در تهیه برنامه اجرایی طرح و تهیه اعتبارات سال 1395 وزارت نیرو گفت: پیش بینی اهداف کمی طرح به تفکیک پروژه برای تمام استان ها و پیش بینی تسهیم اعتبارات طرح برای اجرای پروژه های مختلف در استان ها و شرکت در جلسات تسهیم اعتبار به منظور اعمال سیاست های اولویت دار وزارت نیرو در اجرای طرح، از دیگر برنامه های این وزارتخانه است.

میبدی خاطر نشان کرد: در سال95مقرر شد 816گروه گشت و بازرسی تشکیل شود که با پیشرفت 98 درصدی این پروژه تاکنون 800گروه گشت تشکیل شده و یا از قبل وجود داشته اند.

وی آنگاه به انسداد چاه های غیرمجاز با برنامه کاهش حجم برداشت یک میلیارد و 406.5میلیون مترمکعب اشاره کرد و گفت: انسداد 30 هزار و 600 حلقه چاه غیرمجاز در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا به انجام مطالعات4 طرح پایلوت "نیشابور"، "ارسنجان"، "رفسنجان" و "کبودرآهنگ"، استقرار مدیریت مشارکتی آب زیرزمینی با استفاده از تشکل های آب بران با همکاری وزارت کشاورزی برای 31دشت پایلوت دیگر اشاره کرد و در ادامه گفت: پروژه حفر چاه های پیزومتری به تعداد 394 حلقه و پروژه نصب ابزارهای سنجش به تعداد1027حلقه دیگر، از جمله عملکردهای سال جاری خواهد بود.


منبع: افکار نیوز