داروی کاهش قند خون
یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: داروی کاهش قند خون
نام ارائه دهنده/دهندگان: سوگل گزینی، سنا شاطری مقدم، دنیز هشتبران
زمینه و نوع پروژه: علوم زیستی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: فرزانگان 6
چکیده
در این پژوهش دانش آموزان دارویی برای درمان دیابت با ترکیب گل مریم، برگ گردو و استویا تهیه کردند. این دارو علاوه بر کاهش قندخون و عوارض پایین، در کاهش کلسترول و تری گلیسرید و انواع بیماری های پوستی نقش دارد.
مقدمه
درمان دیابت به عنوان شایع ترین اختلال متابولیک در بدن حایز اهمیت است. داروهای بیماران دیابتی به طور عمده داروهای شیمیایی و سنتزی بوده اند که به تدریج به علت آثار زیان بار آن ها داروهای گیاهی جایگزین می شوند. در این پژوهش دانش آموزان دارویی برای درمان دیابت با ترکیب گل مریم، برگ گردو و استویا تهیه کردند. این دارو علاوه بر کاهش قندخون و عوارض پایین، در کاهش کلسترول و تری گلیسرید و انواع بیماری های پوستی نقش دارد.
ماده گیاهی: برگ درخت گردو از منطقه شهریار با کشت خانگی جمع آوری شده، پس از شست و شو در حرارت 25 درجه سانتی گراد در سایه به مدت یک هفته خشک و توسط هاون چینی به صورت پودر تبدیل شد. برگ گیاه مریم گلی از عطاری تهیه شده و در حرارت 25 درجه سانتی گراد در سایه به مدت یک هفته خشک شد و به وسیله هاون چینی پودر شد.
تهیه عصاره آبی گیاه:
در این نوع عصاره گیری برای هر دو گیاه به این صورت عمل شد که 100 گرم از پودر گیاه با 300 سی سی آب مخلوط شده و در دمای 70 درجه به مدت 20 دقیقه حرارت داده شد. این مخلوط به وسیله پارچه ضدعفونی شده الک گردید و عصاره استخراج شده در یخچال نگهداری شد. دانش آموزان برای تهیه دارو 75 سی سی عصاره برگ درخت گردو و 75 سی سی عصاره مریم گلی را در 100 سی سی آب مقطر رقیق شده مخلوط کردند و به مدت 10 دقیقه در حرارت 50 درجه سانتی گراد گرم کردند، سپس آن را در یخچال گذاشتند.
برای جلوگیری از احتمال فاسد شدن دارو، دارو هر هفته به روش گفته شده تهیه شد. موش های سوری آزمایشگاهی 30- 35 گرم در قفس های ضدعفونی شده با دمای 22 درجه سانتی گراد نگهداری شد. حیوانات دسترسی به آب و غذا داشتند. سپس دارو به صورت خوراکی به موش ها داده شده و به مدت 5 هفته تیمار شدند. حیوانات به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند و در هر گروه دو موش سوری وجود داشت.
گروه 1: موش های سالم کنترل حلال (آب)،
گروه 2: موش های سالم که از عصاره مریم گلی مصرف می کردند،
گروه 3: موش های سالم که از عصاره برگ گیاه گردو تغذیه کردند
گروه 4: موش های تیمار که از عصاره برگ گیاه گردو و مریم گلی تغذیه کردند.
هر هفته وزن موش ها و قند خونشان به صورت ناشتا اندازه گیری شد. در پایان نتایج ثبت شد.
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله