تبیان، دستیار زندگی
آب نبات پسته ای» کتابی است که واقعاً ویژگیهای یک دوست خوب و کتابی را دارد که شما را با خود همراه می کند و لبخند بر لبانتان می نشاند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مثل آب نبات، کتاب بخورید!

نگاهی به کتاب «آب نبات پسته ای»

«آب نبات پسته ای» کتابی است که واقعاً ویژگیهای یک دوست خوب و کتابی را دارد که شما را با خود همراه می کند و لبخند بر لبانتان می نشاند.

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
جلد کتاب

کتاب که همان یار مهربان است و سخن های فراوانی با شما دارد، هم می تواند حالتان را خوب کند و هم حالتان را بسیار بد! اما اگر کتابی بتواند لحظات خوشی را برایتان فراهم کند و فارغ از همه گرفتاری ها و مشکلاتی که ممکن است سراغ هر آدمی بیاید، دست شما را بگیرد و همراه با خود ببرد و حتی لبخند بر لبان شما بنشاند، نه تنها دوست خوبی است بلکه نویسنده هنرمندی دارد که در این روزگار باید قدر این چنین قلم هایی را دانست.

مثل آب نبات کتاب بخورید!

«آب نبات پسته ای» کتابی است که واقعاً ویژگیهای یک دوست خوب و کتابی را دارد که شما را با خود همراه می کند و لبخند بر لبانتان می نشاند. می توانید مطمئن باشید که خواندن این کتاب مانند گذاشتن آب نبات در دهان برایتان شیرین است و نویسنده اش یعنی مهرداد صدقی تمام تلاشش را انجام داده که مخاطبش با این کتاب نمونه بی نظیری از طنز شیرین و البته وطنی را تجربه کند، کتاب و قهرمان هایش را دوست بدارد و با خواندن کتاب کمی از بار مشکلات روزانه اش را زمین بگذارد.

«آب نبات پسته ای» ادامه کتاب «آب نبات هل دار» است و این آب نبات هم مانند آب نبات قبل شیرین  است و اگر از جلد پیشین این مجموعه خوشتان آمده است، قطعاً این کتاب را هم دوست خواهید داشت. یا اگر کتاب قبلی را نخوانده باشید اما علاقه مند به طنزهای ایرانی باشید که راوی اتفاقات جالب و جذاب در گوشه ای از کشورمان هستند، قطعاً مشتری پر و پا قرص آب نبات های مهرداد صدقی می شوید.

این کتاب سوغات بجنورد است

«آب نبات پسته ای» و «آب نبات هل دار» هر دو سوغات بجنورد هستند و اتفاقات این کتاب ها هم در این شهر اتفاق می افتد. ماجراها هم از نگاه پسربچه ای بسیار شیطان و البته زبان دراز به نام محسن روایت می شود که این دو ویژگی در کنار شکمو بودن او خیلی جاها کار دستش می دهد و به شدت موقعیت های خنده داری را رقم می زند. موقعیت های خنده داری که برای مخاطب هم ملموس است و هم باورپذیر و چون ماجراها در بستر اتفاقات تاریخی در دهه های معاصر کشورمان روی می دهد، اتفاقاً بسیار خاطره انگیز هستند. «آب نبات پسته ای» در ابتدای دهه 70 رخ می دهد و «آب نبات هل دار» در بستر وقایع دهه 60 با همه ویژگی هایی که در این دوران وجود داشت، روایت می شود. اینکه مردم چه می پوشیدند، چه می خوردند، چه گوش می دادند و چه اتفاقات تلخ و شیرینی در آن روزها برایشان رخ داد، همه با قلمی جذاب و در کنار شیطنت های راوی داستان برای مخاطب گفته شده و همین باعث شده که شما حس زندگی را کاملاً در این کتاب لمس کنید و همراه با ماجراهای آن بخندید و در عین حال خاطره هایتان زنده شود.

نویسنده این سطور اعتقاد دارد اگر بخواهیم «آب نبات پسته ای» و «آب نبات هل دار» را مشابه یکی از کتاب های وطنی موفق کشورمان بدانیم، بهترین نمونه اش «شما که غریبه نیستید» هوشنگ مرادی کرمانی است. روایت هایی جان گرفته از بطن زندگی که در گوشه ای از کشورمان رخ می دهد و مخاطب در هر نقطه ای از کشورمان که باشد می تواند آن را بخواند،  هم ذات پنداری کند و به شدت دوستش بدارد.

هرچند «آب نبات پسته ای» در ادامه کتاب «آب نبات هل دار» نوشته شده است و ما توصیه می کنیم اگر کتاب اول را نخوانده اید حتماً آن را هم بخوانید، اما به تنهایی هم می توانید کتاب «آب نبات پسته ای» را بخوانید، چون ماجراهایش وابسته به کتاب قبلی نیست و پس از خواندن چند صفحه همه شخصیت ها را می شناسید و با اتفاقات کتاب همراه خواهید شد.

ماجراهای زبان دراز شکمو!

محسن در این کتاب چند سالی بزرگتر و عاقل تر شده است اما به شدت زبان دراز است و باز هم کارهایی می کند و گاه دروغ هایی می گوید که با لو رفتنشان در وضعیت خنده داری قرار می گیرد. در این جلد ملیحه خواهر محسن می خواهد ازدواج کند و ماجرای خواستگارهای مختلف و اتفاقاتی که می افتد و محسن در آنها دخیل است، در کنار وقایع روز که یکی از آنها انتخابات مجلس در آن سال ها در بجنورد است، ماجراهای شیرینی را رقم زده است.

این کتاب 18 فصل دارد که هرزه چنه، هزار و سیصد و هفتاد، جنگ برفک ها، سازندگی و برازندگی، رسوایی، کشتن گربه دم حجله ساندویچی، دروغ خر است و علم بهتر است یا قدرت عنوان تعدادی از فصل های کتاب هستند.

***

در بخشی از کتاب می خوانیم:

به مغازه برگشتم، حسین آقا هم که می خواست با تلفن حرف بزند، وارد مغازه شد. جلوی همه از من پرسید: «چی شد که با اون مرده حرفتان شده بود و مگفتی نصف پول به تو باید بده؟»

گفتم: «هیچی!»

آقاجان با تعجب پرسید: «محسن با کی دعوا مکرد؟»

حسین آقا گفت: «همون معتاده که از تو مغازه تان درآمد دیگه. قبل از اینکه به یاد مغازه تان انگار با محسن شیش بودن، با هم دست دادن و حرف مزدن، بعدش نمدانم چی شد که به را پول نمدانم چی با هم یک و دو کردن...

محسن جان، با این جور آدما خودت سرشاخ نکن، آگه دیدی دزدی کرده، فوری باید به آقات یا این آقا مگفتی گوشش مکشیدن.»

آقاجان که مرد بازار بود تا حدودی فهمید چه شده؛ اما متاسفانه نمی توانست بفهمد واقعاً چه شده است. با این حال ترجیح داد جلوی حسین آقا چیزی به من نگوید. بعد از اینکه حسین آقا رفت، گفت: «وقتی مگم آدم شل شکم برای شکمش آخرتشم مفروشه نگو نه! محسن اون جریان جایزه? امشب یادته؟»

? ها...

- ولی من که دیگه یادم نیست!

بعد هم به آقای دکتر نگاه کرد و گفت: «آقای دکتر شما که غریبه نیستی، این یک نفسوکیه که نمدانم به کی رفته. برای خوردن ساندویچ و این جور چیزا هر کاری بگی از دستش برمیاد. مترسم وقتی پیر شدم و به اختیار خودم نبودم، کلیه م دربیاره به بره بفروشه خرج شکم وامانده ش کنه.»

آقای دکتر، هم به فکر این بود که در این دو روز از او اخاذی شده و هم به این جمله? آقاجان فکر می کرد که گفته بود: «شما که غریبه نیستی!»، سعی کرد آقاجان را آرام کند و گفت: «به هر حال هنوز بچه یه، بزرگ که به شه، درست مشه.»

آقاجان هم با عصبانیت گفت: «کجا بچه یه؟ سن خر داره باز از این کار مکنه»

***

انتشارات کتاب چرخ و فلک کتاب «آب نبات پسته ای» را در 352 صفحه با قیمت 30 هزار تومان منتشر کرده است.


منبع: فارس - مهناز سعید حسینی