تبیان، دستیار زندگی
مراسم «هاجران مهاجر» یادبود شهدای حج خونین سال 1366 و پاسداشت مقام شهیده شاخص کشوری «رقیه رضایی» برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هاجران مهاجر

مراسم «هاجران مهاجر» یادبود شهدای حج خونین سال 1366 و پاسداشت مقام شهیده شاخص کشوری «رقیه رضایی» برگزار شد.

فرآوری: صادق جعفری- بخش فرهنگ پایداری تبیان
رقیه رضایی

عبدالله سهرابی از مسئولان معاونت بین الملل سازمان بسیج مستضعفان در این مراسم که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امروز بسیجیان به عنوان سنگر داران و طلیعه داران خون شهدا هستید و با حفظ حجاب و عفاف می توانید آرمان های انقلاب را حفظ کنید. شرایط امروز منطقه شرایط خاصی است و به فرموده مقام معظم رهبری در شرایط عبور از پیچ خطرناکی هستیم که می توان با رهنمودهای ایشان از این پیچ عبور کرد.

به گفته سهرابی، انتشار فیش های حقوقی چند صدمیلیونی نشان از غفلت مسئولان اجرایی دارد که باید آگاه شوند و درزمینه خدمات رسانی به مردم تلاش کنند.

سهرابی یادآور شد: رهنمودهای امام خمینی (ره) در هشت سال دفاع مقدس و پس ازآن مقام معظم رهبری موجب شده تا کشور در بسیاری از زمینه ها پیشرفت های موثری داشته باشد.

در این مراسم جمعی از خانواده های شهدا، خانواده شهیده شاخص رقیه رضایی، مریم بیدخام مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری قزوین و جمعی از بسیجیان حضور داشتند.

رقیه مهاجر

بیست و دومین روز از بهار سال 1344 چراغ خانه محمدعلی رضایی لایه در شهر قزوین با تولد دختری که او را رقیه نامیدند، روشن و دل مادری به چهره وجیه دختری که آرامش و متانت از همان روزهای نخست تولد در وجهش دیده می شد،  شاد گشت. خانواده رضایی لایه در شهر قزوین به دلیل تقید و اصالتشان سرشناس و محترم بودند و رقیه که در دامن خانواده ای مومن دیده به جهان گشوده بود، با تربیت صحیح اسلامی مراحل کودکی و بالندگی خود را سپری می کرد. مهرماه سال چهل و نه بود که پشت میز و نیمکت مدرسه نشست و این تاریخ، آغازی برای رشد توانایی ها و شکوفایی استعدادهای او شد. رقیه در مدرسه به ذکاوت، ادب، متانت و استعداد فوق العاده در یادگیری شناخته شد و توانست در طول سال های تحصیل همچنان پله های نردبان موفقیت را یکی پس از دیگری به سوی افق روشن معلمی طی کند.

هاجر  انقلاب

سال های نوجوانی رقیه با سال های مبارزات ملت ایران علیه رژیم ظالم شاهنشاهی مصادف شده بود و او که از طریق خانواده، پشتوانه? فرهنگی و معنوی خوب و قوی ای برای درک خواسته های ملت ایران، تحت رهبری امام خمینی (ره) داشت، علاوه بر تلاش و جدیت در تحصیل، گام های انقلابی و جهادی خود را در مبارزه علیه مظاهر فساد و بی بندوباری نظام شاهنشاهی برداشته و به عنوان یک نوجوان انقلابی شناخته می شد. رقیه رضایی لایی که در سال های پنجاه و شش تا پنجاه و هفت، دوران نوجوانی خود را می گذراند، با شرکت در برنامه های مذهبی و خواندن کتاب و جزوات انقلابیون، با تحول عظیم فکری و معنوی، علی رغم اینکه جزء شاگردان ممتاز دبیرستان محسوب می شد، برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت تا هر چه بیشتر معرفت کسب کرده و با توشه اعتقادی قوی تر به دیار خود بازگردد.

منش رقیه

از ویژگی های رقیه، توجهش به مسائل فرهنگی و اعتقادی مردم بود و تمامی ذهنیتش حول پیشرفت فرهنگی و اعتقادی مردم، به خصوص قشر محروم و ضعیف جامعه می چرخید. خانواده اش در خصوص منش و طرز فکر رقیه درباره مسائل فرهنگی می گویند: «رقیه با افکار خداگونه ای که در سر داشت، نمی توانست شاهد فقر فرهنگی در مناطق محروم کشور باشد. از این رو بار سفر به استان کردستان را با کوله باری از عشق به مردم و اعتلای فرهنگ و نظام اسلامی بست و به دیار خطر سفر کرد تا بتواند به عنوان معلم تربیتی برای مردم مظلوم آن دیار قدمی خیرخواهانه بردارد.»
دست روزگار و نیاز مردم استان سیستان و بلوچستان، مدتی حضور رقیه را در جمع مردم نیازمند زاهدان فراهم کرد و معلم با خدا و مهربان قزوینی، دیار کردستان را به جنوب شرقی ایران کشاند. در این نقطه از خاک وطن هم خانم معلم، رقیه رضایی لایه توانست خدمات ارزنده ای انجام داده و شاگردان نمونه ای را تربیت کند.

در آن روزهای زیبای سفر به خانه خدا، باز هم رقیه به فکر جهاد و شهادت بود. در حسرت این آرزو، رو به خانواده کرده و گفته بود: « 6باید با آب زمزم غسل شهادت کنم!»

هجرت رقیه

ماه ذی الحجه سال 1366، رقیه رضایی لایی با خانواده و به نیابت از مادرش به سفر حج واجب مشرف شد. سفری که شاید سالیان سال آرزوی آن را داشت و آن را کابین ازدواج خود قرار داده بود. در آن روزهای زیبای سفر به خانه خدا، باز هم رقیه به فکر جهاد و شهادت بود. در حسرت این آرزو، رو به خانواده کرده و گفته بود: « 6باید با آب زمزم غسل شهادت کنم!»
به راستی خانم معلم رضایی لایه به جز عشق به دانش آموزان، انقلاب و وطن، به جز دغدغه های همسرداری، دل مشغولی و عشقی والاتر داشت و آن هم شهادت بود و دیگر هیچ 6 او همه چیز را برای خدا می خواست و سیر الی الله مقصد حرکت او بود. در روز برائت از مشرکین با سایر حجاج و زائران بیت الله الحرام، جایی که مأمن و پناهگاه تمام موجودات است و ریخته شدن خون در آن مکان مقدس حرام است، در راهپیمایی برائت از مشرکین شرکت کرد تا بار دیگر انزجار خود را از ظلم و ستم و ایادی استکبار جهانی نشان دهد. در حالی که هیچ کس نمی توانست حتی فکرش را بکند، در سر مزدوران آل سعود برای برهم زدن این مراسم و به خاک و خون کشیدن حاجیان چه نقشه شومی می گذرد. در مکه بار دیگر یزید زمان، دست جنایتکار خود را از آستین شرک و خیانت آل سعود بیرون آورد و با هجوم وحشیانه به صفوف زائران خدا، صدها مسلمان را در کنار خانه امن الهی و کوه نور به جرم گفتن الله اکبر و به دلیل برائت از مشرکین پلید به خاک و خون کشید.
در آن روز، مکه بار دیگر نزول ملائک را تجربه کرد. در آن ساعات، مکه یک بار دیگر قافله شهدا را تا در بهشت برین بدرقه کرد و در آن لحظات، مکه، خاطره قساوت یزیدانه و شهادت حسین گونه را به خاطر آورد. در روز برائت از مشرکین، رقیه رضایی لایه هم که مشت های گره کرده خود را رو در روی استکبار جهانی گرفته بود، بر بال های فرشتگان! نه شاید حتی بلند پروازتر از آن ها، با وداع دنیای خاکی و فانی، جنت نشین شد و چون پرستوی مهاجر الی الله به زیبایی هرچه تمام تر، به شایستگی یک معلم فداکار به آرزوی دیرینه خود رسید.

نجوای هجرت

معلم شهید حاجیه خانم رقیه رضایی لایه، در وصیت نام خود در گفتگوی عاشقانه ای خطاب به معبود خود می گوید: «خداوندا! در آن لحظه كه چشم دل ما به غیر تو خواهد بنگرد و از جهت محبت تو انحراف گیرد، كورش كن تا جز تو كسی را نبیند و جز حلال تو به چشم اندازی دیگر نگاه تماشا نیفكند. ما آن دست وپا را نخواهیم كه به معصیت تو بجنبد و آن جان ودل را نپسندیم كه جز به عشق جانان زنده باشد و سعادتی عنایت فرما كه چشمان ما جز در جستجوی رضای تو روشن نباشد و جز لقا و رضای تو دیگری را نبیند».


منابع: خبرگزاری ایسنا، سایت پیش مرگان روح الله