قلب در بدن انسان چگونه کار می کند
یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: قلب در بدن انسان چگونه کار می کند
نام ارائه دهنده/دهندگان: آوا همتی-کانی امیری
زمینه و نوع پروژه: پزشکی
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبستان غیر انتفاعی گل نرگس
چکیده
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی قلب، ساختار قلب و عملکر آن بود. لذا دانش آموزان با مطالعات کتابخانه ای به معرفی قلب و نحوه عمکرد آن پرداختند.
روش
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی قلب، ساختار قلب و عملکر آن بود. دانش آموزان جهت کسب اطلاعات مورد نیاز با مطالعه کتب و منابع اطلاعاتی موجود مرتبط با قلب و نحوه عمل آن به معرفی دقیق قلب و فعالیت های بخش های مختلف آن داشتند.
مقدمه
قلب عضوی است که آن را موتور بدن نیز می نامند. قلب انسان در هر دقیقه 70 تا 75 بار می زند. این تعداد در سنین مختلف فرق می کند. ضربان قلب بستگی به عوامل روحی و بدنی نیز دارد به طوریکه در هنگام فعالیت بدنی و نیز در هنگام خشم و تب زیاد و اضطراب و ناراحتی مقدار آن زیادتر می شود.
قلب از دو قسمت راست و چب تشکیل شده است. قسمت سمت راست قلب خون کثیف را دریافت کرده و به داخل ریه می فرستد. سمت چپ قلب دقیقا برژس عمل می کند یعنی خون تصفیه شده، تمیز و اکسیژن دار را به داخل رگ های بدن می فرستد.
قلب در وسط قفسه سینه و اندکی متمایل به سمت چپ است. اگر انگشتتان را در زیر سینه چپ و بین دو دنده قرار دهید، می توانید ضربه نوك قلب را به آن احساس کنید.
قلب دارای 4 حفره بنام دهلیز و بطن است. دو حفره بالایی دهلیز و 2 حفره پائینی بطن نام دارند. دهلیز و بطن چپ با هم و دهلیز وبطن راست نیز با هم ارتباط دارند. بین 2 طرف قلب هم ارتباطی وجود ندارد و با دیواری از هم جدا شده اند، بین دهلیز و بطن دریچه ای وجود دارد که باز و بسته می شود.
خون توسط سیاهرگ به دهلیز راست وارد می شود و از آن جا به بطن راست می رود و از بطن راست به ریه ها می رود، در آن جا تبادل گازی صورت می گیرد و اکسیژن دار می شود و بعد به دهلیز چپ وارد می شود. از دهلیز چپ به بطن چپ توسط سرخرگ آئورت که بزرگترین سرخرگ بدن است به تمام نقاط بدن می رسد. این اعمال در اثر انبساط و انقباض قلب صورت می گیرد عضله قلب بسیار قوی است و مادامی که ما انسان زنده هست مشغول فعالیت است.
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با نحوه پرزنت و ارائه
5. آشنایی با نحوه کار قلب
6. آشنایی با قلب و ساختار آن