گیاهان گوشتخوار
یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: گیاهان گوشتخوار
نام ارائه دهنده/دهندگان: الهام رضائیان پارسا
زمینه و نوع پروژه: زیست شناسی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: پیش دبستان و دبستان ندای پیروز
چکیده
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر تحقیق و جستجو در مورد گیاهان گوشتخوار و انواع آنها بود.
روش
روش پژوهش دانش آموزان از نوع کتابخانه ای و پژوهش های میدانی بود. دانش آموزان جهت دستیابی به اهداف پژوهش به جستجوی در منابع و سایت های اینترنتی پرداختند.
مقدمه
در بعضی از مناطق جهان گیاهانی می رویند که به گیاهان گوشت خوار مشهورند و به محض این که حیوان یا پرنده کوچک یا حشرهای روی برگ آن ها بنشیند، برگ ها به طور ناگهانی بسته می شوند. سپس آن گیاه یا بوته تیغ های خود را در بدن این جاندار فرو می کند و شیره جان او را که خون یا نوعی لنف است توسط خارهای خود می مکد.
گیاهان گوشتخوار دیگری وجود دارند که اگر پرنده باب میلشان بر سر شاخه و برگ آن ها بنشیند، با بستن برگ های خود آن را گرفتار می کنند و اگر پرنده یا حشره باب میل شان نباشد، هیچ واکنشی از خود نشان نمی دهند. اگر سنگ یا جسم دیگری به اندازه و وزن پرنده و یا حشره دلخواه گیاه بر سر شاخ و برگ آن بگذاری، هیچ گونه واکنشی ا
ز سوی گیاه دیده نمی شود.
گیاهان گوشتخوار، با آرواره های قوی خود که شبیه به برگ های تغییر شکل یافته هستند، می توانند در یک چشم بر هم زدن در یک دهم ثانیه حشرات نشسته در دام را اسیر خود کنند و از آن ها به عنوان منبع غذایی استفاده نمایند.
برخی از گیاهان نیز جنبش ها و حرکت های برق آسایی را برای اهداف غیر تغذیه ای به کار می گیرند؛ این نوع گیاهان، این حرکات را به منظور انتشار دانه، گرده و یا دور کردن شکارچیان انجام می دهند. ساختار بافت ها و اندام های گیاهی در برخی موارد، دارای تفاوت های آشکار و عمیقی با گونه های جانوری است. به عنوان مثال، همان طور که می دانید ماهیچه و بافت های عضلانی در گیاهان وجود ندارد.
دانش آموزان در پی پاسخگویی به سوال های زیر بودند:
1. چند نوع گیاه گوشتخوار در جهان وجود دارد؟
2. گیاهان گوشتخوار چگونه می توانند بدون ماهیچه و بافت های عضلانی چنین حرکاتی را انجام دهند؟
3. چرا گیاهان گوشتخوار حشره یا پرنده ها را می خورند؛ مگر نه این که گیاهان مواد غذایی مورد نیاز خود را باید از خاک بگیرند؟
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با نحوه پرزنت و ارائه
5. آشنایی با انواع گیاهان گوشتخوار