تبیان، دستیار زندگی
دوران کنکور معمولاً از پرتنش ترین دوران زندگی است. مطمناً به خاطر سپردن حجم زیادی از اطلاعات و گوشزد مداوم اطرافیان در مورد مهم بودن این آزمون و تأثیر آن بر آینده شما، استرس زیادی را به شما وارد کرده است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

این روزها چه کنیم؟

دوران کنکور معمولاً از پرتنش ترین دوران زندگی است. مطمناً به خاطر سپردن حجم زیادی از اطلاعات و گوشزد مداوم اطرافیان در مورد مهم بودن این آزمون و تأثیر آن بر آینده شما، استرس زیادی را به شما وارد کرده است.

روش های حل تست در آزمون های آزمایشی

حال که این آزمون را پشت سر گذاشته اید، بدانید دورانی که باید منتظر نتایج بمانید نیز خود دورانی پر استرس محسوب می شود، به خصوص اگر ندانید که نتایج این آزمون چه خواهد شد و تا مشخص شدن نتایج، احساس بلاتکلیفی خواهید داشت، اما باید بدانید که مهم نیست کنکور را چگونه پشت سر گذاشته اید، و در این مقطع، استرس هیچ کمکی به شما نمی کند.

البته حرف زدن در این مورد، بسیار آسان تر از عمل کردن به آن است. برخی از شما ممکن است در زمانی که منتظر نتایج اولیه آزمون سراسری هستید، مرحله بعدی را در ذهن خود برنامه ریزی کرده باشید، ولی برخی هنوز برنامه خاصی را برای بعد از آزمون سراسری خود نریخته اند. به هر حال، واقعیت این است که در نهایت همه باید منتظر نتایج کنکور شوید. اگر شما هم جز آن دسته افرادی هستید که بعد از کنکور همچنان استرس دارند، نگران نباشید! در اینجا راهکارهایی را خواهیم گفت تا در این دوران از استرستان کاسته شود.

برخی از افراد، از اینکه بلافاصله با دوستانشان در مورد آزمون سراسری و سوالات آن صحبت کنند آرام می شوند. صحبت در مورد اینکه چه سوالاتی را درست پاسخ داده و چند درصد اشتباه داشته اید و مقایسه خود با دوستانتان، کاری است اشتباه. مخصوصاً در مورد آزمونی مانند کنکور که نتایج آن را نمی توان به این راحتی حدس زد و یا خود را با دیگران مقایسه کرد.

کنکور

این کار، تنها موجب افزایش بی مورد استرس در شما شده و بدون اینکه از نتیجه امتحان خود مطمئن باشید، باعث می شود که خود را دچار ناراحتی و دلهره کنید. به خاطر داشته باشید که همواره بعد از یک آزمون پر استرس، مغز شما قادر به فکر کردن به صورت منطقی و درست نیست و احتمالاً شما بلافاصله بعد از امتحان احساس خواهید کرد که عملکردی بسیار بدتر از عملکرد واقعی خود داشته اید. به خود فرصت دهید و صبر کنید تا آرام شوید و بعد نتیجه آزمون را با خود بررسی کنید.


حتی اگر پاسخ صحیح سوالات را هم بررسی کرده باشید، مطمئناً نمی توانید نتیجه اصلی را درست همانطور که هست پیش بینی کنید. همچنین اگر هم مطمئن باشید که نتیجه دلخواه خود را نخواهید گرفت، باید به خاطر داشته باشید که همواره انتخاب های دیگری هم به غیر از  آنچه ایده آل شماست وجود دارد، و بهتر است که همه انتخاب ها و گزینه های موجود را در نظر بگیرید تا بتوانید بعد از مشخص شدن نتایج، بهترین تصمیم را بگیرد.

این فکر اشتباه را که فقط یک انتخاب یا یک رشته خاص می تواند موجب موفقیت شما شود، از خود دور کنید.

به فعالیت و ورزش بپردازید.

ممکن است که درست بعد از کنکور، چندان حس و حال این که یک ورزش جدی را شروع کنید نداشته باشید، ولی می توانید ورزشی متعادل را آغاز کنید. به خصوص که بسیاری از کنکوری ها در سال آخر تحصیل خود و قبل از کنکور از ورزش کردن غافل می شوند.

ورزش به شما آرامش می دهد، در بدن شما آندورفین ایجاد کرده و مانند یک مسکن طبیعی عمل می کند. سعی کنید که ورزش های پر تحرک و هوازی، مانند دویدن، شنا، دوچرخه سواری و حتی تند راه رفتن را امتحان کنید. ورزش، نه تنها از استرس شما می کاهد، بلکه وضعیت خوابتان را نیز بهتر کرده و بر حال عمومی شما نیز تأثیر بسیار مثبتی می گذارد. اگر در ابتدا برای ورزش کردن روزانه تنبلی تان می آید، از برنامه ورزشی چند روز در هفته آغاز کنید.

فعالیت هایی را که به آن علاقه مند هستید دوباره از سر بگیرید.

بسیاری از کنکوری ها در سال آخر قبل از کنکور، فعالیت های خارج برنامه و تفریحی خود را به دلیل حجم درسی بالا کنار می گذارند. صرف نظر از نتیجه آزمون سراسری، اکنون وقت آن است که به دلیل درس خواندن ها و تلاش هایی که برای این آزمون کرده اید، خود را تشویق کرده و از زمان خود لذت ببرید و به انجام فعالیت هایی که به آن ها علاقه مندید بپردازید. اکنون بهترین فرصت است تا هنر، موسیقی، نقاشی و هر فعالیت مفیدی را که از انجام آن لذت می برید، دنبال کنید.

کاری انجام دهید که شما را بخنداند.

فیلم کمدی تماشا کنید و با کسانی که به شما انرژی مثبت می دهند معاشرت کنید و این گونه از فشار درسی که در سال های اخیر روی شما بوده است دور شوید. مطالعات نشان داده است که احساسات هم درست مانند یک بیماری ویروسی می توانند منتقل شوند.

اگر با کسانی باشید که همواره از نتایج امتحان اضطراب دارند و مدام درباره آن صحبت می کنند، شما هم به آرامش نخواهید رسید.

کنکور

از نشخوار افکار خود بپرهیزید.

نشخوار کردن افکار، یک چرخه معیوب است که باعث می شود شما مدام به یک موضوع خاص فکر کنید. بدون اینکه موضوع جدیدی برای اضافه کردن به افکارتان وجود داشته باشد. این حالت بعد از امتحان زیاد اتفاق می افتد. ولی باید به خاطر داشته باشید که نگرانی درباره موضوعی که در مورد آن دیگر کاری از دست شما ساخته نیست، نه تنها تأثیر مثبتی نخواهد داشت بلکه استرس شما را نیز بیشتر خواهد کرد.

روش هایی برای مقابله با این چرخه معیوب وجود دارند:

اول اینکه به جای تکرار افکار بیهوده، به دنبال راه حل باشید.  نگران بودن در مورد نتایج بد امتحان که گذشته است، هیچ چیز را در مورد آن تغییر نمی دهد، ولی می تواند روی عملکرد شما در آینده تأثیر بگذارد. سعی کنید دلایلی را که موجب شده اند شما به نتیجه دلخواه خود نرسید پیدا کرده و در آینده از آن ها درس بگیرید.  این کار، عملکرد شما را در آینده مثبت خواهد کرد.

دوم اینکه سعی کنید بفهمید که از چه چیزی نگرانید. معمولاً بخشی از استرس امتحان مربوط به مسائل بعد از امتحان است. این که دیگران در مورد شما چه فکر می کنند و چگونه در مورد شما قضاوت می کنند و یا چه انتظاراتی از شما دارند، ممکن است که شما را نگران کند.

فهمیدن دلیل واقعی نگرانیتان می تواند به شما کمک کند تا بتوانید با چنین مسائلی راحت تر کنار بیاید، و در آخر، یک بازه زمانی بیست تا سی دقیقه ای را برای "نگران بودن" خود تعیین کنید. این امور به شما کمک می کند تا به جای نادیده گرفتن نگرانی هایتان، تنها در این بازه زمانی که مشخص کرده اید نگران باشید. زمانی بگیرید و با تمام شدن وقت "نگرانی"، شروع به پرورش افکار مثبت در ذهنتان کنید.

زمان دقیق اعلام نتایج را به خاطر بسپارید. این موضوع به شما کمک می کند تا به جای نگرانی هر روزه، تا زمانی که نتایج مشخص شوند، از استرس و اضطراب دور باشید.

منابع:
www.huffingtonpost.co.uk/darren-jaundrill
www.theuniversityblog.co.uk

www.wikihow.com/calm-post-exam-nerves

بخش مرکز یادگیری سایت تبیان،تنظیم:نیلوفر یاقوتی