سطل زباله شاد
یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: سطل زباله شاد
نام ارائه دهنده/دهندگان: بی طرفان- طریف راد- کیایی- باصری- صالحی
زمینه و نوع پروژه: فنی و مهندسی
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبستان نور علوی
چکیده
از آن جایی که آلودگی هوا در کلان شهرها یکی از اساسی ترین دغدغه های انسان ها به شمار می رود، لذا دانش آموزان تصمیم بر این امر گرفتند که پژوهشی در این زمینه ارائه کنند.
روش
روش پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کتابخانه ای بود. دانش آموزان اطلاعاتی را از طریق منابع اطلاعاتی و سایت های اینترنتی اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کردند.
مقدمه
سطل آشغال که به آن سطل زباله، زباله دان و آشغال دانی هم گفته می شود، محفظه ای است که زباله ها را در آن می ریزند و معمولاً از آهن یا پلاستیک ساخته می شود. تفکیک زباله یا طبقه بندی زباله فرایندی است که از طریق آن زباله را به عناصر مختلف تفکیک می کنند.
طبقه بندی ممکن است به صورت دستی در خانه ها انجام گیرد و با طرح های جمع آوری از کنار خیابان جمع آوری آن انجام گیرد یا این که تفکیک به صورت اتوماتیک در تأسیسات بازگردانی مواد یا تأسیسات بیولوژیکی انجام گیرد. طبقه بندی دستی اولین روشی بود که در تاریخ طبقه بندی زباله از آن استفاده شد.
تفکیک زباله به معنی جداسازی زباله ها به دو گروه تر و خشک است. زباله خشک شامل چوب و محصولات وابسته به آن، فلزات و شیشه می شود.
زباله تر را نبز می توان بر اساس قابل تجزیه بودن یا تجدیدناپذیری تفکیک کرد. دفن زباله در چاله یکی از مشکلات رو به رشد است، اگرچه هر چه پیش تر می رویم زمین برای چال کردن زباله کمتر پیدا می شود زباله رو به فزونی می نهد. از این رو تفکیک زباله نه تنها از نظر زیست محیطی اهمیت دارد بلکه از نظر اقتصادی نیز دارای اهمیت است.
طرح نهایی دانش آموزان شامل ساخت سطل زباله ای بود که داری سنسور حساس به عبور زباله از دهانه سطل است که پس از عبور زباله؛ با ایجاد یه اتفاق خاصی در بدنه سطل به وسیله نور و صدا؛ عبارات تشویقی مانند تشکر از کودک که به محیط زیست احترام گذاشته است و اینکه این کار او چه فوایدی برای حفظ پاکیزگی محیط زیست وی دارد را به او بگوید و در نتیجه کودکان را به انداختن زباله در این سطل تشویق کرده و جنبه آموزشی داشته باشد. این سطل زباله می تواند در فضاهای تفریحی مانند فضای بازی کودکان در بوستان های شهری جهت تشویق کودکان به حفظ محیط زیست؛ مورد استفاده قرار گیرد.
مهارت های کسب شده
1. چگونگی تفکر طراحی
2. چگونی پژوهش و استخراج مطالب
3. آشنایی با استاندارهای طراحی و نحوه ارائه ایده در گام های اولیه و نهایی
4. آشنایی با روش های ایده یابی
5. آشنایی با نگارش مقاله (در حد یک پروژه در مقطع دبستان)
6. آشنایی با موارد استاندارد پروژه
7. آشنایی با مشخصات فیزیکی و فنی برخی سطل های زباله مشابه
8. آشنایی با سیستم الکترونیکی سنسورها و قطعات ال ای دی ها
9. آشنایی با ابزارها و فرایندهای ساخت یک محصول طراحی صنعتی
10. آشنایی با ابزارها و فرایندهای ساخت ماکت سازه های معماری
11. آشنایی با نگارش مقاله (در حد یک پروژه در مقطع دبستان)