درمان دیابت با گیاهان دارویی، دستاورد برتر متوسطه دوره دوم ضحی
یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید.
در این دوره از جشنواره تعداد 105 گروه به عنوان گروه های برتر در بخش های سمینارهای علمی، مسابقات و غرفه های نمایشگاهی به عنوان گروه های برتر برگزیده و معرفی شدند.
بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های برتر علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
مقطع: متوسطه دوره دوم
موضوع: درمان عفونت های ناشی از دیابت با کمک گیاهان دارویی
نام مدرسه: ضحی
نام استاد: خانم ریحانه خیاط ماهر
دانش آموزان: مهتا کاویانی، لیلا محمودی
چکیده:
دیابت و عوارض ناشی از آن جمعیت زیادی را در سراسر دنیا مبتلا كرده است به طوری كه تخمین زده می شود شیوع آن در تمامی گروه های سنی در سراسر دنیا از 2/8% در سال 2000 به 4/4% در سال 2030 برسد.
زخم پای دیابتی یکی از عوارض قابل توجه دیابت است.حدود 15 درصد مبتلایان به دیابت گرفتار زخم پای دیابتی می شوند و حدود 84 درصد موارد قطع قسمت انتهایی پا را تشکیل می دهد.
در طی 20 سال اخیر افزایش مرگ و میر ناشی از دیابت بیشتر ناشی از عوارض عروقی دیابت بوده است که شامل درگیری عروق ریز مانند درگیری های کلیه و رتینوپاتی (شبکیه چشم) و درگیری عروق بزرگ شامل عروق انتهای اندام تحتانی که به دنبال آن اختلال در فرایند ترمیم زخم رخ می دهد.
زخم های دیابتی، جراحت هایی در پوست، چشم، اعضای موکوسی و یا یک تغییر ماکروسکوپی در اپیتلیوم معمول افراد دیابتی نوع 1 و 2می باشند.زخم ها در هنگام بروز، مستعد عفونت هستند.
این جراحت ها معمولاً به دلیل زخم های اولیه، التهاب، عفونت و یا شرایط دارویی ایجاد می شوند که سلامتی را به خطر می اندازند دیگر دلایل ایجاد این زخم ها شامل عفونت ثانویه (باکتری، قارچ و یا ویروس) و ضعف شدید بیمارمی باشند.علایم شایع در عفونت های پای دیابتی شامل میخچه، کالوس، ناهنجارهای استخوان پا، تب، تغییر شکل عضلات، پینه بستن پا وانگشتان و ...هستند.
در افراد مبتلا به دیابت به دلیل اختلال در اعصاب کنترل کننده عروق، پوست پا خشک و ترک خورده می شود و به دنبال آن کالوس ها تشکیل می گردند. تاخیر در بهبودی کالوس ها سبب ایجاد زخم و شکاف می شود، همچنین این کالوس ها به علت آسیب به اعصاب پا موجب عدم احساس درد به طور منظم می گردند.
به علت شایع بودن زخم پا در بیماران دیابتی ایرانی، نیازمند برنامه های حمایتی برای پیشگیری و كنترل این عارضه می باشیم، در همین راستا شبكه تحقیقاتی پای دیابتی در سال 2005 راه اندازی شد كه اهداف اولیه آن ارتقا دانش و بازنگری در تمام جنبه های مراقبت از زخم پا و تسهیل انتقال دانش مبتنی بر شواهد به عملكرد كلیه اعضا و در نهایت سازماندهی برنامه های مراقبت از زخم پا برای بیماران، عموم جامعه و كلیه ارائه دهندگان خدمات درمانی بوده است.
با توجه به هزینه بالای درمان و بستری طولانی مدت و همچنین درصد بالای قطع عضو، شیوه های مختلفی تاكنون برای درمان زخم پای دیابتی در سراسر دنیا به كار رفته است و درمان های جدیدی نیز در دست تحقیق است.
برای مشاهده مجموعه فایل های ضمیمه اینجا کلیک کنید.