10 راه درمان درد مفاصل
درمان خانگی
بعضی از اشکال ساده ی درد مفاصل یا آرتروز به راحتی در خانه قابل درمان هستند. اگر محل درد دچار التهاب است از کیسهی یخ کمک بگیرید تا درد را کاهش دهد. از طرفی میتوانید اسپاسم اطراف مفاصل را با گرمادهی و همچنین قرار دادن مفصل آسیب دیده بالاتر از سطح قلب کاهش داده و یا درمان کنید. این کار احتمال تورم و نیز درد را کاهش میدهد.
اگر پماد فلفل قرمز را به محل درد بمالید، باعث کاهش درد میشود
ورزش
وزن بدن بر مفاصل فشار وارد میکند. بنابراین میتوانید با انجام ورزشهایی که وزن را کاهش میدهند، از فشار بر روی مفاصل بکاهید. ورزش همچنین قدرت عضلات اطراف مفاصل و انعطافپذیری آنها را افزایش میدهد.
مهم این است که باید به آرامی ورزش کنید و مطمئن شوید که این عمل به شما آسیب نمیرساند. شنا و دوچرخه سواری از ورزشهایی هستند که به کاهش وزن کمک میکنند و نمیتوانند درد زیادی ایجاد کنند.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی میتواند یکی از درمانهای مفید برای درد مفاصل باشد. یک فیزیوتراپیست میتواند به شما کمک کند تا درد مفاصل را درمان کنید و از طرفی احتمال ابتلای مجدد به این گونه آسیبها را کاهش دهید. در حالی که که این روش بسیار کمککننده است، اما برخی پزشکان ترجیح میدهند با روشهای دیگری مانند سرما یا گرما درمانی، تحریک عصب و... درد مفصل را کاهش دهند.
درمان موضعی
فلفل قرمز با اینکه به خاطر ذات تندی که دارد، میتواند موجب سوزش میشود، اما با این حال میتواند درد مفاصل را تسکین دهد. کپسایسین مادهی فعالی است که در فلفل قرمز وجود دارد و موجب کاهش درد میشود. کرم حاوی کپسایسین اگر به صورت موضعی در محل درد استعمال شود، سبب آزاد شدن مادهای به نام اندورفین میشود که میتواند سیگنال های درد را مسدود کند. مواد موضعی دیگری هم مانند مواد حاوی منتول یا متیل سالیسیلات هم به کاهش درد کمک میکنند.
داروها
اگر نیاز باشد با توجه به شدت درد، پزشک برایتان دارو تجویز میکند. معمولا برای دردهای خفیف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) که بدون نسخه هم گاهی به فروش میرسند، پیشنهاد میشوند. آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن از این دسته داروها هستند.
همچنین احتمال دارد پزشک برای درمان دردهای خفیف تا شدید، برایتان داروهای مهارکننده COX-2 از جمله سلکوکسیب (Celebrex) تجویز کند. اگر هم دردها شدید باشد، معمولا داروهای مخدر با تجویز پزشک پیشنهاد میشود.
زانوبند
اگر مفصل زانویتان درد میکند میتوانید از یک زانوبند استاندارد کمک بگیرید. این وسیله به همترازی زانو و بهبود درد کمک میکند. زانوبند را میتوان در داروخانه ها یافت، اما میتوانید با پزشک خود مشورت کنید تا نوع خاص آن را به شما پیشنهاد کند.
درمانهای جایگزین
اگر زندگیتان به شدت تحت تأثیر درد مفصلتان قرار بگیرد و هیچ روشی کارساز نباشد، به احتمال زیاد جراحی تعویض مفصل انجام میشود
طیف گستردهای از درمانهای جایگزین برای درد مفاصل وجود دارد. از جمله آنها میتوان به تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS)، طب سوزنی و یوگا اشاره نمود.
برخی افراد هم ترجیح میدهند از مکمل های حاوی مواد سازنده ی غضروف مانند گلوکزامین و کندرویتین استفاده کنند.
از آن جا که این داروها با برخی داروهای دیگر تداخل دارند، بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشک مشورت کنید.
تزریق دارو
اگر درمان خانگی ، دارو و بقیه ی روشها موثر واقع نشد، گزینه ی بعدی تزریق استروئید است. تزریق کورتیزون ممکن است به رفع التهاب در اطراف مفاصل کمک کند و معمولا با بی حسی موضعی صورت می گیرد. تزریق استروئید (کورتون) هم عوارض بالقوه ای دارد و در صورت تشخیص پزشک متخصص پیشنهاد میشود.
آرتروسکوپی
اگر درد مفصل به اندازهی کافی جدی باشد، پزشک نیازمند آن خواهد بود که نگاهی به داخل مفصل بیاندازد. آرتروسکوپی روشی است که طی آن جراح یک لوله ی کوچک مجهز به دوربین فیبر نوری زیر پوست محل مفصل وارد میشود. به عبارتی دیگر میتوان گفت آرتروسکوپی همان آندوسکوپی مفصل است. در این صورت پزشک میتواند تشخیص دهد که شما به جراحی نیاز دارید یا خیر. به علاوه محل دقیق آسیب و نکات دیگری هم از این راه بدست خواهد آورد.
تعویض مفصل
اگر زندگیتان به شدت تحت تأثیر درد مفصلتان قرار گرفته باشد و هیچ روشی کارساز نباشد، به احتمال زیاد جراحی تعویض مفصل انجام میشود. پس از بررسی مفصل با اشعه ی ایکس و یا انجام آرتروسکوپی، پزشک مفصل آسیب دیده را با مفصل مصنوعی از جنس پلاستیک، فلز و یا هر ترکیب دیگری عوض میکند. این مفصل مصنوعی تا 10 سال و یا بیشتر دوام می آورد.