تبیان، دستیار زندگی
ررمان «زخم داوود» اثری است داستانی تاریخی از چگونگی اشغال سرزمین فلسطین و تلاش فلسطینیان برای حفظ و بازپسگیری سرزمین های خود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روایت دردهای یک ملت در «زخم داوود»

رمان «زخم داوود» اثری است داستانی تاریخی از چگونگی اشغال سرزمین فلسطین و تلاش فلسطینیان برای حفظ و بازپسگیری سرزمین های خود.

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
کتاب زخم داوود

یکی از  آثار ادبی منتشر شده در ایران درباره فلسطین و مظلومیت مردم آن، رمان «زخم داوود» نوشته سوران ابوالهوا است که با ترجمه فاطمه هاشم نژاد از سوی نشر آرما منتشر شده است.

این رمان در سال ۲۰۰۹ عنوان پرفرو ش ترین کتاب فرانسه را از آن خود کرد و تاکنون به ۲۶ زبان دنیا ترجمه شده است و نسخ اصلی این رمان نخستین بار در سال ۲۰۰۶ در ایالات متحده منتشر شده است.

سوزان ابوالهوی نویسنده ای فلسطینی است که جنگ را تجربه کرده و در رمان «زخم داوود» نیز موضوعات انسانی و اجتماعی را در لابه لای حوادث جنگ روایت می کند. نویسنده در این کتاب زندگی چهار نسل از یک خانواده را برای مخاطب توصیف و تشریح می کند و در عین این که موضوع مقاومت مردم فلسطین را موضوع اصلی رمانش قرارداده از عشق، ایمان و غرور می نویسد.

نویسنده در این کتاب به فلسطین از زاوی جدیدی نگریسته است و به نظر می رسد ابوالهوی با نگارش این رمان درصدد است به مخاطب نشان دهد که فلسطین فقط مکانی برای جنگ نیست و انسانهایی که در آن به زندگی خود ادامه میدهند دغدغه های انسانی متفاوتی دارند.

شخصیت اصلی کتاب دختری به نام «امل» است که در خانواده ای فلسطینی متولد می شود و کودکی او مصادف می شود با حملات وحشیانه ارتش صهیونیستی و اجبار فلسطینیان به زندگی در اردوگاه های آوارگان. او در ادامه مسیر زندگیش والدین خود را از دست می دهد ولی به خاطر استعداد خوبش می تواند فرصتی برای ادامه تحصیل در آمریکا پیدا کند و سال ها بعد، دوباره به اردوگاه های آوارگان فلسطینی بازگردد تا بتواند به مردم کشورش کمک کند.

امل، دو برادر دارد که یکی از آن ها جز حلقه اصلی مبارزان فلسطینی شده است و دیگری که در بچگی گم شده حالا تبدیل به سربازی یهودی شده است که در ارتش اسرائیل خدمت می کند و گره داستان در دیدار دوباره این برادر گم شده با برادر و خواهرش باز می شود.

فاطمه هاشم نژاد مترجم این کتاب پیش از این به مهر گفته بود: در این رمان زندگی در سایه جنگ جدی روایت می شود و مرگی که هر لحظه و هر روز در یک قدمی انسان قرار دارد، عشق، دلبستگی، خانواده و حتی امید را پررنگ تر می کند. روایت صادقانه و گرم نویسنده از مردمی که برای زندگی کردن می جنگند و احساسی که کتمان نمی شود، داستان کتاب را برای همه، حتی کسانی که قدر آرامش روزهای معمولیشان را نمی دانند، دل پذیر و خواندنی می کند.

این مترجم همچنین گفته بود: هر چند شاید نتوان کتاب را در زمره آثار کلاسیک دسته بندی کرد، اما اشعار کلاسیک، چه به زبان عربی و چه فارسی به وفور در کتاب استفاده شده است. از آنجا که داستان اصلی به زبان انگلیسی نوشته شده است، به راحتی نمی توان جایگاه آن را در ادبیات عرب مشخص کرد. با این حال کتاب با نام اصلی صبحگاهان در جنین به بیست و پنج زبان زنده دنیا ترجمه شده و عنوان پرفروش ترین کتاب فرانسه را در سال ۲۰۱۰ از آن خود کرد. این کتاب قبل از آن در سال ۲۰۰۶ با نام زخم دیوید که در ترجمه فارسی با نام زخم داوود ترجمه شده است در روزنامه به صورت پاورقی در امریکا منتشر شده است.

نشر آرما این کتاب را با دو طرح جلد متفاوت و با قیمت ۱۵ هزار تومان به فروش می رساند.



منبع: مهر
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .