تبیان، دستیار زندگی
یانگین سرعت اینترنت در جهان، چند درصدی بالاتر رفته اما هنوز هم سرعت اینترنت ایران، در وضعیت اسفناکی به سر می برد!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وضعیت اینترنت ایران تاسف‌بار است

میانگین سرعت اینترنت در جهان، چند درصدی بالاتر رفته اما هنوز هم سرعت اینترنت ایران، در وضعیت اسفناکی به سر می‌برد!

فرآوری: محسن بابایی - بخش ارتباطات تبیان
سرعت اینترنت

روز گذشته نهاد Akamai که یکی از معتبر‌ترین نهادهای بین المللی در حوزه رصد وضعیت اینترنت در سراسر جهان است، گزارش فصلی خود برای فصل اول سال ۲۰۱۶ را منتشر کرده است. این گزارش مختص بررسی وضعیت جهانی سرعت اینترنت است که در حال حاضر از اهمیت بسزایی برخوردار است.

، بنا بر این گزارش، میانگین سرعت جهانی اینترنت در فصل اول ۲۰۱۶ به میزان ۱۲ درصد نسبت به آخرین فصل ۲۰۱۵ رشد داشته و با رسیدن به رقم ۶.۳ مگابیت در ثانیه نسبت به مشابه سال قبل، حاکی از ۲۳ درصد رشد است.
در این گزارش باز هم کره جنوبی توانسته است، با داشتن پر سرعت‌ترین اینترنت دنیا (سرعتی برابر با ۲۹ مگابیت بر ثانیه) در صدر جدول قرار بگیرد و رشدی ۸.۶ درصدی را در افزایش سرعت اینترنت خود تجربه کند. دومین مقام در این جدول با ۲۱.۳ مگابیت بر ثانیه به کشور نروژ و جایگاه سوم نیز به کشور سوئد با ۲۰.۶ مگابیت سرعت اینترنت اختصاص دارد.
در گزارش یاد شده ایران در فصل اول سال ۲۰۱۶ از افزایش سرعت اینترنت بهره برده است و در حالی که در فصل آخر ۲۰۱۵ میانگین سرعت اینترنت ایران برابر با حدود ۲ مگابیت بر ثانیه بوده، در حال حاضر بنا به گفته Akamai سرعت اینترنت ایران به ۳.۵ مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.

میانگین سرعت جهانی اینترنت در فصل اول ۲۰۱۶ به میزان ۱۲ درصد نسبت به آخرین فصل ۲۰۱۵ رشد داشته و با رسیدن به رقم ۶.۳ مگابیت در ثانیه نسبت به مشابه سال قبل، حاکی از ۲۳ درصد رشد است.

این گزارش ۶۴ صفحه‌ای همچنین مطالب قابل توجهی در مورد میزان اتصال به اینترنت در سطح جهانی، مقیاس‌های دسترسی و نفوذ اینترنت در نقاط مختلف دنیا هم در قالب باند پهن و هم در قالب اینترنت موبایل و همچنین میزان تطبیق پذیری با پروتکل IPv6 را در بر دارد.
نکته جالب در این گزارش این است که کشور ایالات متحده در میان فهرست ده کشور بر‌تر به لحاظ سرعت اینترنت دیده نمی‌شود؛ اما در خصوص میزان ترافیک IPv6 در مقام ششم جهانی جای دارد.
از سوی دیگر، داده‌های این گزارش نشان می‌دهد، در ۷۳ درصد از کل دنیا انطباق با اینترنت ۴ مگابیت بر ثانیه صورت گرفته که نسبت به فصل قبل، حاکی از رشد ۵.۶ درصدی است و در اینجا نیز کره جنوبی با نفوذی برابر با ۹۷ درصد جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. بدون هیچ تعجبی این کشور در انطباق پذیری با اینترنت ۱۰ مگابیت، ۱۵ مگابیت و ۲۵ مگابیت بر ثانیه نیز در صدر جدول قرار دارد.
همچنین در خصوص شرایط سرعت اینترنت موبایل Akamai به همراه اریکسون یک طیف متنوع از بالا‌ترین سرعت موبایل در انگلستان یعنی ۲۷.۹ مگابیت بر ثانیه را تا کمترین سرعت در الجزایر برابر با ۲. ۲ مگابیت بر ثانیه شناسایی کرده‌اند. 
نکته جالب در اینجا اینکه ایران در گزارش ۲۲ مارس ۲۰۱۶ با داشتن پایین‌ترین سرعت موبایل در دنیا با ۱.۳ مگابیت بر ثانیه قعر جدول را از آن خود کرده است. حتی در ویتنام اینترنت موبایل از ایران با ۱.۸ مگابیت بر ثانیه سریع‌تر بوده است.

سرعت اینترنت

افزایش سرعت اینترنت در آسیا

سرعت اینترنت در ایران در حالی است که قرار است  سرعت اینترنت در آسیا بیشتر شود. شرکت گوگل در سال ۲۰۱۴ میلادی با تخصیص بودجه ۳۰۰ میلیون دلاری، پروژه ای را در راستای انتقال کابل اینترنت از آمریکا به ژاپن با نام «Faster» آغاز کرد.

امروز اجرای این پروژه به اتمام رسیده و اکنون این کابل اینترنتی که در بستر دریا قرار گرفته، از ساحل غربی آمریکا به ژاپن امتداد یافته است.

در واقع این کابل از منطقه ساحلی Oregon در آمریکا به شهرهای ساحلی «چیبا» و «میی» ژاپن به طول ۹ هزار کیلومتر کشیده شده است.

با استفاده از کابل جدید در هر ثانیه ۶۰ ترابیت داده جابجا می شود که ۱۰ میلیون بار سریع تر از مودم های کابل استاندارد است.

در اجرای پروژه«Faster» شرکت گوگل با شرکت های گلوبال ترنزیت، چاینا تلکام گلوبال، سینگتل، چاینا موبایل اینترنشنال و KDDI مشارکت کرده است.  

شرکت ژاپنی NEC سازنده این کابل عظیم است و اعلام کرده که با راه اندازی آن سرعت اینترنت در سراسر قاره آسیا و همچنین شهرهای ساحلی آمریکا از قبیل سانفرانسیسکو، لس آنجلس و سیاتل افزایش می یابد.


منابع:ایتنا، مهر