تبیان، دستیار زندگی
کتاب «نقش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران»به تاثیر مستقیم و غیر مستقیم پدیده مذموم جنگ بر سینمای ایران پرداخته است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتشار «نقش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران»

کتاب «نقش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران»به تاثیر مستقیم و غیر مستقیم پدیده  مذموم جنگ بر سینمای ایران پرداخته است.

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان

قش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران

کتاب «نقش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران» نوشته یاسمن خلیلی فرد همان گونه که از عنوانش پیداست، به تاثیر مستقیم و غیر مستقیم پدیده مذموم جنگ بر سینمای ایران پرداخته است.

این کتاب که در واقع پایان نامه نگارنده بود، در چهار فصل و نتیجه گیری تدوین شده است. خلیلی فرد در ابتدا به سهم موضوع جنگ در سینمای پیش از انقلاب ایران می پردازد و می نویسد: «مقوله «جنگ» در سینمای ایران، تا پیش از وقوع جنگ هشت ساله ی تحمیلی، کمتر مورد توجه فیلم سازان قرار می گرفت. به بیانی، تا جنگی در کار نباشد، فیلم جنگی ای هم در کار نخواهد بود. تنها فیلم های جنگی سال های پیش از انقلاب اسلامی، فیلم های اصطلاحا حماسی بودند که جنگ های باستانی و تاریخی ایران و حتی کشور های دیگر را به تصویر می کشیدند.»

در ادامه آمده است: «با آغاز جنگ تحمیلی، سینمای جنگ در ایران معنای دیگری گرفت. ژانر دفاع مقدس شکل بومی شده ی سینمای جنگی ایران بود که منحصرا مربوط به جنگ تحمیلی ایران و عراق می شد و به یکی از مهم ترین ژانر های سینمای ایران در سال های جنگ و دوران پس از اتمام جنگ بدل شد...»

نویسنده سپس به شرح نمونه فیلم های خارجی درباره جنگ می پردازد که در سینماهای آمریکا و اروپا پس از جنگ جهانی دوم به نمایش درآمد. 
 
خلیلی فرد با اشاره به این نکته که مساله جنگ لزوما در فیلم هایی که ظاهری جنگ گونه دارند مطرح نمی شود، به نمونه فیلم های خارجی می پردازد که در آن مسائل اجتماعی، فرهنگی و روانی پس از جنگ را روایت کرده اند.

در ادامه کتاب «نقش جنگ بر سینمای غیر جنگی ایران» به کارگردانان فیلم های جنگی، کارگردان هایی که پس از جنگ ساختن فیلم جنگی را دنبال کرده اند، آوردن نمونه هایی از فیلم های زمان جنگ تحمیلی درباره این واقعه و نیز نمونه هایی از فیلم هایی که پس از جنگ درباره آن ساخته شده اند پرداخته شده است.

«نقش جنگ بر سینمای غیر جنگی ایران» را انتشارات «بدون» با شمارگان 500 نسخه، قطع پالتویی، 171 صفحه و به قیمت 160 هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.



منبع: ایبنا
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .