تبیان، دستیار زندگی
به طور كلی سه روش برای بازیافت پلاستیك ها وجود دارد ، كه شامل : روش های مكانیكی، شیمیائی و بازیافت انرژی بازیافت به معنی استفاده از مواد مصرف شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالاهای قابل استفاده که سه فایده مهم دارد ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : نسرین صادقی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازیافت پلاستیک، دستاورد برتر دبستان گل نرگس در یازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

بازیافت پلاستیک، دستاورد برتر دبستان گل نرگس

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید .
در این دوره از جشنواره تعداد 105 گروه به عنوان گروه های برتر در بخش های سمینارهای علمی، مسابقات و غرفه های نمایشگاهی به عنوان گروه های برتر برگزیده و معرفی شدند.
 بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های برتر علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
مقطع: دبستان
موضوع: ساخت بازیافت بطری پلاستیکی
نام مدرسه: گل نرگس
نام استاد: خانم طاهره امراللهی
دانش آموزان: تینا شیدارژنگ، روژینا فخیم

چکیده:

با توجه به گسترش صنایع بسته بندی و مصارف پلاستیك ها در این صنایع به خصوص بسته بندی مواد غذائی، داروئی و بهداشتی، این مسئله موجب افزایش زباله های ناشی از این محصولات و ایجاد آلودگی های زیست محیطی شده است. با یك برنامه ریزی خوب، برای بازیافت ضایعات پلاستیكی، نه فقط آلودگی محیط زیست را كاهش می دهد بلكه می توان این مواد را به جای مواد اولیه دوباره مصرف كرد. معمول ترین روش برای بازیافت ضایعات پلاستیكی، روش بازیافت مكانیكی است كه تبدیل ضایعات به محصولات قابل مصرف است و دیگری روش یازیافت شیمیائی كه روش تبدیل ضایعات به مواد اولیه پلیمر می باشد. اصلاح خواص و بهبود ویژگی های مواد بازیافتی امری است كه در اكثر فرایندهای معمول بازیافت مورد نظر قرار می گیرد.

بازیافت پلاستیک، دستاورد برتر دبستان گل نرگس

فناوری های مختلف را برای بازیافت ضایعات پلاستیكی می توان مورد استفاده قرار داد تا ارزش افزوده اینگونه پلاستیك ها را بالا برده و كاربردهای مختلف برای آن ها بوجود آورد. در این تحقیق روش بازیافت پلاستیک و بطری پلاستیکی بررسی شده و سپس در فصل دوم نیز ساخت یک دستگاه خرد کن بطری های پلاستیکی شرح داده شده است.

بازیافت پلاستیک، دستاورد برتر دبستان گل نرگس

به طور كلی سه روش برای بازیافت پلاستیك ها وجود دارد، كه شامل: روش های مكانیكی، شیمیائی و بازیافت انرژی
بازیافت به معنی استفاده از مواد مصرف شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالاهای قابل استفاده که سه فایده مهم دارد.
1  - به کمک بازیافت زباله در مصرف منابع طبیعی صرفه جویی می شود.
2  - صرفه جویی در مصرف انرژی
3  - نیاز یه فضای کمتر برای دفع زباله ها

بازیافت پلاستیک، دستاورد برتر دبستان گل نرگس

موادی را که می توان بازیافت کرد از جمله: شیشه، کاغذ، پلاستیک و انواع فلزات از بهترین مواد برای بازیافت هستند که با این کار جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی می شود.
در نتیجه پلاستیک ها به  طور  کلی موادی با مقاومت بالا هستند که با اسید، باز و مواد شیمیایی معمول به سختی  واکنش می دهند. چنانچه مواد پلاستیکی به شیوه های معمول سوزانده شوند، گازهای سمی تولید می کنند.

بازیافت پلاستیک، دستاورد برتر دبستان گل نرگس

یکی از پرمصرف ترین پلاستیک ها، پلی (اتیلن- ترفتالات) با نام اختصاری PET  است. پلی (اتیلن- ترفتالات) در زمینه های مختلف چون  الیاف، فیلم ها، غشاها، بطری های نوشیدنی، فیلم برای قالبگیری فشاری و صنایع بسته بندی فیلم های رادیوگرافی و نوارهای ویدیویی مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از فراوان ترین انواع ضایعات PET بطری های نوشیدنی است و بازیافت ضایعات بطری این پلیمر اهمیت زیادی پیدا کرده است. شایان ذکر است که بازیافتPET یکی از موفق ترین نمونه های بازیافت پلیمرها بوده و انواع بازیافت های مکانیکی، فیزیکی و  شیمیایی برای این پلیمر مورد استفاده قرار می گیرند.
برای مشاهده مجموعه فایل های ضمیمه اینجا کلیک کنید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه و تنظیم: نسرین صادقی