تبیان، دستیار زندگی
مردی 28 ساله هستم که به راحتی نمی توانم ابراز وجود کنم و همین باعث احساس ضعف در من می شود. به عنوان مثال علیرغم اینکه می دانم در محیط کار حقوقی که دریافت میکنم اصلا مناسب با کاری که انجام می دهم نیست و حق من بیشتر از اینهاست ولی جرات به زبان آوردن آن را ن
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه ابراز وجود کنیم؟

مردی 28 ساله هستم که به راحتی نمی توانم ابراز وجود کنم و همین باعث احساس ضعف در من می شود. به عنوان مثال علیرغم اینکه می دانم در محیط کار حقوقی که دریافت میکنم اصلا مناسب با کاری که انجام می دهم نیست و حق من بیشتر از اینهاست ولی جرات به زبان آوردن آن را ندارم و بسیار کمرو هستم. لطفا در این زمینه بنده را راهنمایی کنید.

مشاور: عطاریان - مرکز مشاوره تبیان
زندگی شاد

توجه کنید مشکل شما ناتوانی در ابراز وجود است. البته سن کمی هم دارید و تازه فضای کار را تجربه می کنید اما در هر حال لازم است در زمینه ابراز وجود تبحر کسب کنید.

ابراز وجود کردن میزان برابری انسان ها را افزایش می دهد و به ما امکان می دهد تا به سود خود اقدام کنیم و بدون اضطراب روی پای خود بایستیم و احساسات خود را صادقانه و خیلی راحت ابراز کنیم. به ما امکان می دهد تا بدون ضایع کردن حق کسی حق خود را بدست آوریم. روی پای خود ایستادن، یعنی بتوانیم در وقت مناسب نه بگوئیم. در مقابل رفتارهای نامناسب دیگران واکنش نشان دهیم و در صورت نیاز ابراز عقیده کنیم و یا از عقیده مطرح شده دفاع کنیم.

در هر حال شما باید بر روی مهارت ابراز وجود کار کنید. من در ادامه نکاتی که برای ابراز وجود مناسب ضرورت دارد را ذکر می کنم:

افرادی که در زمینه ابراز وجود مشکل دارند، از برقراری تماس چشمی دوری می کنند و خیلی کم این ارتباط چشمی را ایجاد می کنند و در صورت ایجاد آن خیلی کوتاه سطحی و گریز زننده است. برای ابراز وجود، بطور مستقیم ولی نه خیره به چشمان شخص مقابلتان نگاه کنید. با این کار شجاعت و اعتماد به نفس خود را به او بنمایانید.

- نگاه انسان، معانی مختلفی را منتقل می کند. برای ابراز وجود می توان از تماس چشمی و نگاه قدرتمند استفاده کرد. افرادی که در زمینه ابراز وجود مشکل دارند، از برقراری تماس چشمی دوری می کنند و خیلی کم این ارتباط چشمی را ایجاد می کنند و در صورت ایجاد آن خیلی کوتاه سطحی و گریز زننده است. برای ابراز وجود، بطور مستقیم ولی نه خیره به چشمان شخص مقابلتان نگاه کنید. با این کار شجاعت و اعتماد به نفس خود را به او بنمایانید.

- نوع نشستن و ایستادن، قدرت نسبی اشخاص را تغییر می دهد. برای دفاع از خود روی پای خود به عبارتی سر پا بایستید و حرفتان را بزنید. قرار دادن بدن در حالت قائم و قرار گرفتن رودر رو با شخص مخاطب، میزان ابراز وجود شما را افزایش می دهد. در حالتی قرار بگیرید که به شما احساس قدرت دهد و این حس را به مخاطب شما منتقل کنید بطوری که او نیز قدرتمندی شما را درک کند. مراقب حالات صورت خود نیز باشید. چهره خود و خطوط آن را جدی نمایش دهید و توانمند جلوه کنید. سر خمیده به پائین ، شانه های افتاده و بدن جمع شده، چشم هایی خیره به زمین، ناتوانی شما را نمایش می دهد.

- بلندی و لحن صدای شما، اثرات فزاینده در ابراز وجود شما دارد. طرز استفاده از صدا در برقراری روابط موثر بسیار مهم است. روان صحبت کنید. بلند صحبت کنید و قاطعیت خود را در صدایتان به نمایش بگذارید. مراقب باشید صدایتان ضعیف نبوده و حالت تضرع به خود نگیرد. سرعت حرف زدنتان را نیز کنترل کنید. افرادی که دچار اضطراب می شوند خیلی سریع صحبت می کنند و این از قاطعیت کلام آنها می کاهد و میدان را برای رقیب باز می کند. صریح، آشکار، دقیق و محکم سخن بگویید می توانید بلند صحبت کردن همراه با قاطعیت را در تنهایی تمرین کنید.

-  در ابراز وجود کردن، توجه به پیام گوینده نیز ضروری است. باید ببینید طرف شما دارد درباره چه موضوعی صحبت می کند. نکات مهم صحبت او چیست و روی چه چیزهایی تاکید بیشتری دارد. شاید مقصود او چیز دیگری باشد. به نکات ضعف و قدرت او در ارتباط نیز پی  ببرد. مطمئن باشید او هم چندان راحت اقدام به چنین در خواستی از شما نکرده  است و او نیز در موقعیت چندان راحتی نیست. از این نکات می توانید بهره مفیدی برای دفاع از حق خود ببرید.


منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مرکز مشاوره