تبیان، دستیار زندگی
آمارهای میزان موفقیت در برقراری مکالمات تلفن های همراه اپراتورهای مختلف به طور دائم مورد رصد قرار گرفته و در این زمینه استاندارد هایی تعریف شده است اما با وجود رعایت این استاندارد ها مشترکان اپراتورها تا چه اندازه از کیفیت تماس های دریافتی و ارسالی خود رض
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چند درصد تماس های موبایلی موفق است؟

آمارهای میزان موفقیت در برقراری مکالمات تلفن های همراه اپراتورهای مختلف به طور دائم مورد رصد قرار گرفته و در این زمینه استاندارد هایی تعریف شده است اما با وجود رعایت این استاندارد ها مشترکان اپراتورها تا چه اندازه از کیفیت تماس های دریافتی و ارسالی خود رضایت دارند؟

فرآوری: محسن بابایی - بخش ارتباطات تبیان
تماس موبایلی

خرداد ماه سال جاری آمارهای رسمی منتشر شده به اعلام آخرین ارقام در خصوص میزان موفقیت اپراتورهای تلفن همراه در زمینه موفقیت تماس های موبایلی پرداخته است.
براساس آمارهای جدید اپراتور اول ارتباطی کشور یا همراه اول در برقراری مکالمات - ASR 48.43 درصد موفقیت داشته است.
هم چنین شرکت ارتباطات سیار در برقراری موفقیت آمیز مکالمه در شبکه (CSSR) به موفقیت 98.76 درصدی دست یافته و طبق آمار میزان کارایی مدارات اتصال متقابل (CER) آن معادل 98.5 درصد اعلام شده است.
اما اپراتور دوم ارتباطی کشور یا ایرانسل در حوزه موفقیت مکالمات 47.53 درصد موفقیت داشته است. همچنین متوسط میزان برقراری موفقیت  آمیز مکالمه در شبکه  (CSSR) در ایرانسل 98.48 درصد بوده و میزان کارایی مدارات اتصال متقابل (CER) به 99.85 درصد رسیده است.
اپراتور سوم ارتباطی یا رایتل نیز در حوزه متوسط برقراری موفقیت آمیز مکالمه در شبکه (CSSR) موفقیتی معادل 99.91 درصد کسب کرده و طبق آمارهای منتشر شده درصد مکالمات قطع شده رایتل در شبکه سیار (CDR) معادل 0.48 درصد بوده است

اپراتورهای موبایل با چند کشور رومینگ دارند؟

مشترکان تلفن همراه بسته به اپراتور ارائه دهنده خدمات و نوع سیم کارت خود در کشورهای متعددی از خدمات رومینگ بهره مند خواهند بود اما تعداد و پراکندگی این کشورها براساس شاخص های اشاره شده متفاوت است.

شرکت ارتباطات سیار در برقراری موفقیت آمیز مکالمه در شبکه (CSSR) به موفقیت 98.76 درصدی دست یافته و طبق آمار میزان کارایی مدارات اتصال متقابل (CER) آن معادل 98.5 درصد اعلام شده است


براساس آمارهایی که به تازگی منتشر شده اپراتور اول ارتباطی کشور در حوزه رومینگ بین الملل برای سیم کارت های دائمی خود با 114 کشور و در حوزه سیم کارت های اعتباری با 32 کشور رومینگ دارد.
طبق آمارهایی که خرداد ماه سال جاری منتشر شده، شرکت ارتباطات سیار در عین حال با 272 اپراتور خارجی برای سیم کارت های دائمی و با 54 اپراتور برای سیم کارت های اعتباری قرارداد ارائه خدمات رومینگ دارد.
اما اپراتور دوم ارتباطی یا ایرانسل علاوه بر سیم کارت های دائمی و همراه خود در حوزه سیم کارت های دیتا نیز با کشورهای مختلفی به عقد قرار داد و امضای تفاهم نامه پرداخته است.
براین اساس ایرانسل در زمینه ی سیم کارت های دائمی با 164 کشور، در خصوص سیم کارت های اعتباری با 81 کشور و در ارتباط با سیم کارت های دیتا با 125 کشور جهان همکاری در زمینه رومینگ دارد، اما اگر براساس تعداد اپراتورها در نظر گرفته شود ایرانسل برای سیم کارت های دائمی خود با 421 اپراتور دنیا قرار داد ارائه ی خدمات رومینگ به امضاء رسانده است.
همچنین در ارتباط با سیم کارت های اعتباری این شرکت با 139 اپراتور دنیا قرار داد ارائه خدمات رومینگ دارد که این رقم در حوزه سیم کارت های دیتا به 317 اپراتور خارجی می رسد.
اپراتور سوم یا رایتل نیز طی سال هایی که از فعالیت اش می گذرد، موفق به عقد قرار داد رومینگ با 50 کشور در حوزه سیم کارت های دائمی و با 53 کشور در حوزه سیم کارت های اعتباری شده است. البته اگر تعداد اپراتورها را در نظر بگیریم، رایتل با 68 اپراتور دنیا برای ارائه ی خدمات رومینگ به سیم کارت های دائمی خود قرار داد بسته و تعداد این اپراتورها در عرصه سیم کارت های اعتباری به 74 اپراتور می رسد.
امکان استفاده از تلفن همراه برای ارسال یا دریافت صوت، دیتا وپیامک هنگام مسافرت به خارج از محدوده جغرافیایی تحت پوشش شبکه اپراتور کشور مبدا، با استفاده از شبکه های تلفن همراه کشور مقصد را سرویس رومینگ بین الملل می گویند.


منابع: ایسنا، قطره