تبیان، دستیار زندگی
در این مطلب با راهکارها و همچنین خوراکی هایی که باعث تقویت حافظه تان می شود، همراه باشید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهکار های علمی افزایش  تقویت حافظه

در این مطلب با راهکارها و همچنین خوراکی هایی که باعث تقویت حافظه تان می شود، همراه باشید.

فرآوری: سید محمد امین سعادت-بخش دانش و زندگی تبیان

مغز

دفتر تلفن گوشی موبایل، برنامه یادآوری فعالیت های روزانه، استفاده از برنامه های نقشه و مسیریابی و امثال این ها.....، باعث شده تا بیشتر از هر چیز دیگری به گوشی هوشمند خود متکی، و همچنین وابسته باشیم. اما اگر روزی بیرون از خانه گوشی ما خراب شود، درون آب بیوفتد،به سرقت برود و یا حتی شارژش تمام شود، چگونه ممکن است بدون دسترسی به اطلاعات موجود در آن از پس موارد خاص بر بیاییم؟!

برای تقویت حافظه خود به فعالیت های پیچیده نیاز ندارید و تنها با انجام کارهای ساده زیر می توانید حافظه خود را تقویت کنید. در ادامه 10 راه تقویت حافظه که از نظر علمی نیز مورد تایید قرار گرفته اند را با هم مرور می کنیم:

1. نقاشی کنید

مطالعات جدید نشان می دهند که نقاشی کردن تصاویرِ لغات کمک می کند تا خاطرات قوی تر و قابل اعتمادتری بسازید. البته مطالعات نشان داده است که کیفیت نقاشی شما چندان اهمیتی ندارد. این امر به این مفهوم است که هر کسی می تواند از این تکنیک سود ببرد حتی اگر استعداد زیادی در نقاشی کردن نداشته باشد.

2. چشمان خود را ببندید

طبق جدیدترین مطالعات صورت گرفته، بستن چشم ها واقعا به شما کمک می کند تا خاطرات را بیاد بیاورید. کسانی که شاهد عینی جرایم بوده اند با بستن چشم های خود دو برابر بیش از حالتی که چشمهایشان باز بوده جزئیات حادثه را به یاد آورده اند. این موضوع باعث شده تا نتایجی که این افراد برای پلیس بازگو کرده اند مفیدتر باشد.

3. تصور کنید که چطور آن موضوع به شما مربوط است

تحقیقات روانشناسی نشان داده است که تصور این که چطور موضوعات به شما مربوط می شوند کمک می کند تا یادآوری مسائل برای شما ساده تر شود. در این مطالعه هم افرادی که دچار مشکلات حافظه بودند و هم افرادی که چنین مشکلاتی نداشتند مورد مطالعه قرار گرفتند و در نتیجه مشخص شد که این روش برای هر دو گروه مفید بوده است.

نتایج نشان داد که چه افراد دارای مشکلات حافظه باشند و چه نباشند، تصور کردن خود و پیدا کردن رابطه خود با خاطرات بهترین استراتژی بوده است. در مقایسه با شرایط عادی، این استراتژی حتی کمک کرده تا مقدار جزئیاتی که افراد بیاد می آورند 3 برابر شود.

4. 40 ثانیه تمرین

طبق مطالعات انجام شده، 40 ثانیه تکرار و تمرین خاطره می تواند کلیدی برای یادآوری دائمی خاطره باشد. وقتی شروع به گفتن و تمرین خاطره می کنید همان نقطه ای از مغز شما فعال می شود که پیش از این مانع از بیادآوری خاطره بود. این نقطه از مغز (قشر خاکستری پشتی) همان نقطه ای است که در بیماری آلزایمر آسیب می بیند.

اسکن های مغزی صورت گرفته نشان می دهند که هر چه فعالیتی که هنگام یادآوری خاطره صورت می گیرد با خاطره مورد نظر مرتبط تر باشد افراد بیشتر می توانند به یاد بیاورند.

5. پا برهنه بدوید

مطالعات جدید نشان می هند که پابرهنه دویدن بیشتر از با کفش دویدن باعث بهبود حافظه می شود. احتمالا مزایای پابرهنه دویدن در این است که در زمان پابرهنه دویدن درخواست های بیشتری به مغز ارسال می شود؛ برای مثال لازم است که شما از سنگ ها و هر چیز دیگری که ممکن است به پایتان آسیب بزند دوری کنید. نوعی از حافظه که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفته حافظه در حال کار نامیده می شود. مغز از حافظه در حال کار برای یادآوری و پردازش اطلاعات استفاده می کند.

6. با دستخط خود بنویسید

طبق تحقیقات جدید، نوشتن با دست حافظه را در مقایسه با استفاده از کیبوردهای واقعی یا مجازی بیشتر تقویت می کند. بازخورد حاصل از نوشتن در کنار حس لمس کاغذ و خودکار به یادگیری افراد کمک می کند. مناطقی از مغز که برای زبان حیاتی هستند از طریق فعالیت های فیزیکی بیشتر فعال می شوند.

7. وزنه بلند کنید

طبق مطالعات جدید، یک تمرین با وزنه می تواند فورا حافظه بلند مدت شما را تا 20 درصد افزایش دهد. با وجود این که در حال حاضر مشخص شده است که چند ماه تمرین ایروبیک می تواند باعث بهبود حافظه شود، این اولین تحقیقی است که تاثیرات تمرینات قدرتی کوتاه مدت را بررسی می کند.

8، 9 و 10. فعالیت های دوران کودکی

بالا رفتن از درخت تا 50 درصد بر حافظه در حال کار تاثیر مثبت دارد. این موضوع در رابطه با سایر فعالیت های دوران کودکی نظیر حفظ تعادل هنگام پیاده روی بر روی جدول کنار خیابان و پیدا کردن مسیر در بین موانع نیز صادق است.

دکتر تریسی الووی- یکی از محققان این مطالعه می گوید:

بهبود حافظه در حال کار می تواند تاثیرات مطلوبی روی جنبه های مختلف زندگی ما داشته باشد و خیلی جالب است که می بینیم حتی تحریکات ناشی از فعالیت های بدنی هم در مدت زمان کوتاهی روی بهبود حافظه تاثیر دارند.

برای بهبود حافظه چه بخوریم؟

مطالعات محققان تگزاس امریکا نشان می دهد، مصرف خوراکی هایی مانند انگور و بادام زمینی با داشتن تاثیرات مثبت و مفید بر سیستم مغزی و عصبی می توانند به احیای حافظه پرداخته و قدرت تمرکز را نیز افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، افزایش سن علاوه بر اینکه ردپای خود را بر صورت انسان ها به جا می گذارد بلکه تاثیرات منفی را نیز بر جسم و قدرت حافظه به دنبال دارد. اما تغییر سبک زندگی یا الگوی تغذیه ای می تواند سهم به سزایی را در به تاخیر انداختن عوارض دوران پیری و سالمندی داشته باشد.

مطالعات اخیر محققان تگزاس امریکا نشان می دهد که مصرف خوراکی هایی مانند انگور و بادام زمینی و برخی از توت ها می توانند تاثیر مثبتی بر عملکرد سلول های مغزی و عصبی داشته و بیماری های مرتبط با حافظه را به تاخیر بیاندازند.

حتی تحریکات ناشی از فعالیت های بدنی هم در مدت زمان کوتاهی روی بهبود حافظه تاثیر دارند.

انگور حاوی رسوراتول Resveratol بوده و می تواند قدرت تمرکز و همینطور توانایی مغز را تقویت کرده و به مبارزه با اثرات کاهش حافظه بپردازد.

این ماده باعث کاهش پلاک های حاوی پپتیدهای بتا آمیلوئید شده که این پپتیدها در بافت های مغز مبتلایان به آلزایمر یافت می شود. از سوی دیگر، باید گفت خوراکی هایی مانند انگور حاوی آنتی اکسیدان و پلی فنول هستند که می توانند تاثیرات مفیدی در کاهش حافظه و همچنین افزایش قدرت تمرکز داشته باشند.

بادام زمینی نیز دارای بیشترین مقدار پروتئین در میان سایر مغزها بوده و می تواند منبع غنی و مناسبی برای جبران کمبود پروتئین باشد. بادام زمینی حاوی سلنیوم بوده که باعث افزایش فعالیت آنتی اکسیدان ها شده و می تواند مغز را در برابر بیماری هایی که با کاهش قدرت تمرکز و حافظه در ارتباطند، محافظت کند.


منابع: مهر / زومیت