تبیان، دستیار زندگی
تنفس، بر سیستم عصبی، قلب، عضلات، خواب، میزان انرژی، تمرکز و حافظه و بسیاری موارد دیگر موثر است. تنفس، یکی از بزرگترین سیستم های دفع مواد زائد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کوله پشتی کنکوری های 95

تنفس شکمی را تمرین کنید

کوله پشتی کنکوری های 95-تنفس شکمی را تمرین کنید
تنفس، اولین چیزی است که هنگام بروز احساسات یا خستگی و فشارهای جسمی و و روحی، تحت تأثیر قرار می گیرد.
تنفس، بر سیستم عصبی، قلب، عضلات، خواب، میزان انرژی، تمرکز و حافظه و بسیاری موارد دیگر موثر است. تنفس، یکی از بزرگترین سیستم های دفع مواد زائد نیز به شمار می رود. هفتاد درصد از مواد زائد درون بدن ما با تنفس، از بدن خارج می شوند. 30 درصد این مواد از طریق پوست و تنها 10 درصد آن توسط کلیه ها و دستگاه گوارش دفع می شود. برای داشتن یک تنفس خوب باید تنفس شکمی را تمرین کرد. تنفس شکمی، تنفس عمیق و موثر است که راه خود را تا پایین و به سمت شکم پیش می برد. شکم به سمت جلو، به طرف پهلو و حتی به سمت ستون مهره ها منبسط می شود. حرکت های ناشی از تنفس را می توان از پایین تا حدود لگن و از بالا در قسمت نوک ریه ها حس کرد. تنفس شکمی، تأثیری آرامش بخش دارد و ما، علی رغم تعداد کمتر دم و بازدم، احساس بهتری خواهیم داشت. بدن در این حالت با هر نفس، اکسیژن بیشتری را جذب و مواد زائد بیشتری را دفع می کند.

برای باز آموختن روش تنفس از شکم و بهره مند شدن از فواید آن، راه ساده ای وجود دارد. تمرکز و آرامش از نکات عمده در انجام ایت تمرین هستند.

1- می توانید بایستید یا دراز بکشید (ترجیحاً بایستید).
2- در حالت ایستاده، پاهای خود را نزدیک به یکدیگر قرار دهید.
3- عضلات خود را شل کنید و ذهن خود را از تمام افکار خالی کنید (انجام این کار به زبان بسیار ساده تر است تا به عمل!).
4- دست های خود را با چابکی به هم بمالید، کف یک دست را (دست چپ برای آقایان و دست راست برای خانم ها) روی نقطه ها (هارا) (Hara) دو انگشت پایین تر از ناف قرار داده و دست دیگر را روی آن بگذارید.
5-  دهان خود را اندکی باز کنید.
6- با کف دست ها، فشاری نرم و آهسته به سمت داخل شکم وارد کنید. با شمارش یک تا شش، نفس خود را بیرون دهید. دو شماره دیگر به فشار شکم ادامه دهید.
7- فشار را به آرامی قطع کرده و با شش شماره هوا بگیرید. دو شماره نفس را نگه دارید. هر دور اجرای فشار، نگه داشتن نفس، آزاد کردن و نفس گرفتن، یک واحد تنفس نامیده می شود.
8- این روند را تا انجام ده واحد تنفس ادامه دهید.
9- چشم ها را باز کنید و چند قدم راه بروید.
10- حالا دست ها را پایین آورده و در دو طرف بدن قرار دهید، و اگر هنوز چشم هایتان باز است، آن ها را ببندید.
11- خود را از هر فکر و ذهنیتی آزاد کرده و حدود پنج دقیقه یا بیشتر، از حالت "هیچ" لذت ببرید. برای اینکه این کار را بدون مشکل و صحیح انجام دهید، بید هنگام فشردن نقطه "هارا":، نفس را بیرون داده (بازدم) و هنگام آزاد کردن نقطه، نفس بکشید (دم) برای سادگی کار، حواس خود را بر فشار آوردن و آزاد کردن تمرکز کنید، تنفس خود به خود انجام می شود. به مدت دو هفته تمرین را، یک مرتبه هنگام صبح و یک مرتبه در عنگام عصر، انجام دهید و ببینید که چه احساسی خواهید داشت. این تمرین برای بازگشت با حال خوب، در زمانی که احساس ناراحتی و خستگی می کنید، بسیار موثر است.

بخش مرکز یادگیری سایت تبیان، تهیه: داودی

تنظیم: مرجان سلیمانیان