ویندوزفون به پایان راه رسید...؟
آمارهای رسمی جهانی نشان می دهد که میزان مالکیت ویندوزفون بر بازار سیستم عامل های همراه به کم تر از یک درصد رسیده است و بسیاری از کارشناسان معتقدند این امر به معنای پایان کار این سیستم عامل است.
فرآوری: سید محمد امین سعادت-بخش دانش و زندگی تبیان
شرایط موجود در بازار تلفن های همراه از دیدگاه سیستم های عامل همراه از افت بسیار شدید ویندوزفون خبر می دهند.
بر اساس این آمار، مالکیت ویندوزفون در بازار تلفن های همراه هوشمند به کمتر از یک درصد رسیده است که این میزان عملا نشان دهنده بحرانی بودن وضعیت این سیستم عامل است.
آمارهای منتشر شده نشان نی دهد که میزان مالکیت ویندوزفون بر بازار دقیقا برابر با 0.7 درصد است که تقریبا در تاریخ کاری این سیستم عامل بی سابقه بوده است.
بر اساس تحلیل های گارتنر در طول بازه زمانی سه ماهه نخست سال جاری میلادی، تنها دو میلیون و چهارصد همراه مجهز به سیستم عامل ویندوزفون در بازار به فروش رسیده اند.
این آمار و وضعیت اسفناک رسیدگی به این سیستم عامل موجب شده است تا کارشناسان پیش بینی کنند که سیستم عامل ویندوزفون در پایان راه خود قرار داشته و به زودی منقرض خواهد شد.
اما برتری های ویندوزفون نسبت به رقبا چیست؟
استفاده آسان
در مقایسه با اندروید ? اصلا شرکت سازنده گوشی فرق نمی کند ? صفحه استارت ویندوزفون همیشه برای کاربران دوست داشتنی تر بوده است. لازم نیست برای uninstall کردن اپ ها به چالش کشیده شوید و یا هر چند دقیقه یک بار برای هموار سازی اجرای سیستم عامل مجبور به از بین بردن و بستن اپ نیستید. چیزی که ظاهرا کاربران اندروید به آن عادت کرده اند.
به علاوه اینکه کاشی زنده واقعا سودمند است. شما می توانید خیلی راحت تلنگر آپدیت های خود را بر روی صفحه استارت دریافت کنید و اندازه آیکون ها را به اندازه دلخواه در بیاورید. آن را کوچک تر کرده و یا حتی آن را برای کل عرض بکشید. اگر شما دارنده یک گوشی لومیا با سیستم عامل ویندوزفون 8 هستید (با آپدیت بلک)، شما قدردان دَبِل تپ خواهید بود که با دو بار تپ کردن بر روی صفحه نمایش، گوشی آماده به کار خواهد شد.
امنیت
در اندروید، بیش از 75% گوشی ها به دلیل امنیت ضعیف بد نام شده اند. گوگل ادعا می کند که سیستم عاملش بسیار باز و با قابلیت شخصی سازی است. شاید همین ادعا دلیل موارد متعددی باشد؛ استور گوگل پلی میزبان چند عنوان بدافزار مخرب بوده است. عمق فاجعه آن جا مشخص می شود که همین اپ ها در نمودار های دانلود به رده های بسیار بالایی رسیده اند. بنابراین بررسی های جعلی متعددی به وجود آمده است.
Office Suite
وقتی کار به Office می کشد، هیچ رقابتی وجود ندارد. در حالیکه Office به طور تمام عیار برای iPad موجود است، راهی به اندروید و آیفون ندارد. Office Mobile موجود است اما چیز خاصی ندارد. جایگزین هایی وجود دارد. و اگر صادق باشیم Drive برای اندروید پشتیبانی محلی از فایل های Word و Excel را دارا است. اما انتظار بهره وری به اندازه Office Suite را نداشته باشید.
دوربین
خب خب، در این بخش همگی در مقابل ویندوزفون بازنده اند. ما هنوز به دنبال گوشی ای هستیم که یارای رقابت با دوربین 41 مگاپیکسلی Nokia Lumia 1020 را داشته باشد. ما همچنین گوشی هایی نظیر Lumia Icon و Lumia 930 را با دوربین 20 مگاپیکسلی در اختیار داریم که با پرچمداران اندرویدی مقایسه می شود. گوشی هایی نظیر HTC One M8 که فقط 4 مگاپیکسل است و یا Galaxy S5 که دوربین 13 مگاپیکسلی دارد.
دستیار صوتی
و بعد از این ها ما ویژگی هایی نظیر Cortana داریم که با پیش بینی هایش در جام جهانی غوغایی به پا کرد. این بهترین دستیار صوتی خواهد بود که می توانید بر روی اسمارت فون خود تجربه کنید. و بهترین بخش آن جا است که بر خلاف Google Now و Siri، کرتانا برای بسیاری از وظایف در حالت آفلاین هم کاربرد خواهد داشت.
منبع: ویرلن / ویندوزی ها