تبیان، دستیار زندگی

7 راه ورود باکتری های مضر به دهان

یک بدن سالم، بدنی نیست که میکروب نداشته باشد. در روده ما باکتری های مفیدی وجود دارند که به گوارش غذاها کمک می کنند. اما مشکل اصلی زمانی ایجاد می شود که میکروب های مضر وارد دهان مان شوند. این میکروب ها می توانند از طریق دهان وارد خون شوند، به سلول ها و پروتئین ها بچسبند و موجب مشکلاتی برای اندام های مختلف بدن شوند. این مطلب را بخوانید تا بدانید باکتری های دهانی چگونه پرورش پیدا می کنند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : هدی بانکی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

میکروب دهان

خوردن موادغذایی شیرین و مسواک نزدن

پرهیز از شیرینی جات کار سختی است، مخصوصا برای آنهایی که عاشق شیرینی هستند. اما کمی پرهیز می‌تواند مانع تکثیر میلیون ها باکتری در دهان‌تان شود.

باکتری‌ها از قندها به عنوان نوعی انرژی برای ایجاد جرم و تسریع پوسیدگی دندان استفاده می‌کنند که باعث بدبو شدن دهان هم می‌شود. خوراکی های نشاسته دار و شیرین و مخصوصا هر غذایی که لای دندان‌ها گیر کند، می‌تواند رشد باکتری‌های دهانی را تسریع نماید.

نشستن دست‌ها قبل از خوردن غذا

میکروب ها می‌توانند موقع تماس دست‌ها با سطوح آلوده به آنها منتقل شوند، چه در تماس با افراد و چه در تماس با اشیا. اگر با دست‌های نشسته غذا بخورید، ممکن است باکتری‌های مضر را از دست‌هایتان به دهان‌تان وارد کنید.

شستن دست‌ها با آب و صابون می‌تواند میکروب های مخفی در دست‌های تان را نابود کند.

همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های مسری رایج مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا و بیماری‌های ویروسی را کاهش می دهد.

لکه‌های به جا مانده از غذا روی ظروف شسته شده، نه تنها زشت و به دور از فرهنگ است، بلکه می‌تواند زمینه ای برای ابتلا به بیماری‌های باکتریایی باشد که به غذا و سپس دهان‌تان منتقل می‌شوند

 

جویدن ناخن

جویدن ناخن، یک عادت شایع در هر سن و سالی است. اما آیا می‌دانستید که انگشت‌ها و ناخن‌هایتان دو تا از میکروبی‌ترین نواحی بدن‌تان هستند؟ انگشت‌های ما تقریبا در هر کاری که انجام می‌دهیم دخالت دارند، از ردوبدل کردن پول گرفته تا لمس دستگیره در و نگه داشتن خوراکی ها. بنابراین ناخن‌ها، دو برابر آلوده تر از انگشت‌ها هستند.

بیماری‌های با منشا میکروبی می‌توانند از طریق ناخن‌ها به دهان‌تان منتقل شوند، مخصوصا اگر عادت دارید ناخن‌هایتان را بجوید. برای پیشگیری از این اتفاق، به شستن مکرر دست‌ها و تمیز کردن ناخن‌هایتان عادت کنید.

کشیدن سیگار

سیگار نه تنها موجب ابتلا به سرطان ریه و طیف وسیعی از مشکلات تنفسی می‌شود، بلکه برای سلامت دهان‌تان نیز مضر است. سیگار حاوی نیکوتین و دود است که باعث زردی دندان ها و ساییدگی لثه ها می گردد.

سیگار کمک می‌کند تا محیط و شرایطی مطلوب برای باکتری‌ها فراهم شود تا در دندان ها و روی خط لثه رشد کنند. سیگار می‌تواند منجر به سرطان دهان شود، سرطانی که استخوان های آرواره و بافت‌های دهانی را تخریب می‌کند و موجب از دست دادن دندان ها در جوانی می گردد.

بوسیدن بچه توسط پدر

از راه بزاق دهان

باکتری‌ها می‌توانند از طریق بزاق هم به دهان منتقل شوند؛ بواسطه رژ لب، مسواک و یا حتی بوسیدن! اگر همسرتان میکروبی در دهان داشته باشد، می‌تواند از طریق بوسیدن آن را به شما هم منتقل کند.

پدر و مادرهایی که زیاد بچه های شان را می بوسند، می‌توانند باکتری‌های دهانشان را به فرزندان شان منتقل کنند. دندانپزشک ها همیشه توصیه می‌کنند والدین از چنین رفتارهایی پرهیز نمایند، چون سیستم ایمنی کودکان ضعیف تر از بزرگسالان است.

بیماری‌های میکروبی می‌توانند از طریق ناخن‌ها به دهان منتقل شوند، مخصوصا اگر عادت دارید ناخن‌هایتان را بجوید

 

تمیز نبودن ظروف غذا

لکه‌های به جا مانده از غذا روی ظروف شسته شده، نه تنها زشت و به دور از فرهنگ است، بلکه می‌تواند زمینه ای برای ابتلا به بیماری‌های باکتریایی باشد که به غذا و سپس دهان‌تان منتقل می‌شوند.

تحقیقات نشان می دهد ظروف و وسایل کثیف آشپزخانه، توانایی انتقال باکتری‌های سالمونلا و ایکولای را دارند. لذا برای اینکه این باکتری‌ها ساکن آشپزخانه و دهان‌تان نشوند، ظروف و ابزار آشپزخانه را کامل و با دقت با مایع ظرفشویی بشویید.

تمیز نکردن یخچال و فریزر

باکتری‌ها خیلی خوب می‌توانند مخفی شوند، زیرا شما نمی‌توانید آنها را ببینید و بو بکشید و در جاهایی رشد می‌کنند که کمترین احتمال را می دهید. گفته می‌شود که باکتری‌ها می‌توانند در سرما نیز زنده بمانند، بنابراین نگهداری غذا در یخچال لزوما به این معنی نیست که غذای شما از باکتری‌ها محفوظ می ماند. برای داشتن آشپزخانه ای بدون میکروب و باکتری، باید یخچال و وسایل برقی آشپزخانه را هم هر چند مدت یکبار تمیز کنید.


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.