اوباما به خلیج فارس و شلمچه می آید؟!
اوباما با حضور در کوبا و هیروشیما به کسانی که سیاستمداران کشورش کشته اند گل هدیه داد آیا او در شلمچه و خلیج فارس هم حاضر خواهد شد؟
1. 88 سال پس از انقلاب کوبا اوباما به سرزمین چگوارا سفر کرد و در عین ناباوری به مقتول خود ادای احترام کرد! این سفر که با عدم استقبال فیدل کاسترو روبرو شد اما توسط برادر کوچک تر وی رائول که اکنون رئیس جمهور این کشور است مورد استقبال قرار گرفت. اوباما و رائول کاسترو برای نخستین بار در مراسم خاک سپاری «نلسون ماندلا» رهبر آفریقای جنوبی دست یکدیگر را فشردند.
کاستروی 89 ساله در واکنش به این سفر و سخنان اوباما در کوبا در سرمقاله ای نوشت: اوباما در سخنرانی خود از واژه های نامانوس استفاده کرد. هیچکس نباید تصور این را داشته باشد که مردم کوبا شکوه و جلال خود را که به واسطه آموزش، علم و فرهنگ به دست آمده، کنار می گذارند.
در مذاکره و تعامل با امریکا باید بدانیم همانطور که رهبر فرمودند نه تنها این کشور از جنایات خود عذرخواهی نمی کند بلکه از این ارتباطات و مذاکره به دنبال نفوذ بیشتر در جهت تغییر سیاست های ضد سلطه و استقلال طلبانه کشورهایی چون ایران است
رییس جمهوری سابق کوبا در ادامه نوشت که ما تمام آنچه را که نیاز داریم به کمک مردم کوبا به دست می آوریم و نیازی به پاداش از سوی امپراتوری آمریکا نداریم. اوباما فراموش کرده که بگویدکه آمریکا و کوبا هر دو تحت استعمار اروپایی ها بودند و هر دو کشورهایی بودند که بر دوش بردگان ساخته شدند. مردم بومی قاره آمریکا در حرف های باراک اوباما غایبند و اوباما فراموش کرده که بگوید با انقلاب کوبا تبعیض نژادی در این کشور به پایان رسید.
اما اوباما در این سفر نه تنها از ظلم های امریکا، قتل چگوارا و مواردی چون تحریم های چند ساله عذر خواهی نکرد بلکه آزادی و دموکراسی موجود را زیر سوال برد!
2. 71 سال بعد از با خاک یکسان کردن هیروشیما و ناکازاکی اوباما اینبار در محل یابود کشته شدگان هیروشیما حاضر شد، شهرهایی که ترومن برای نخستین بار با استفاده از بمب اتمی جان بیش از 200 هزار تن را در آنها گرفت.
اوباما در این دیدار با تقدیم دسته گل به حضار که شامل بازماندگان بمباران اتمی سال 1945 آمریکا بودند گفت که فناوری نابودکننده ای مثل تسلیحات هسته ای «نیازمند یک انقلاب اخلاقی» است. اما خود حاضر نشد این انقلاب را شروع کرده و ضمن محدود کردن تسلیحات خود و هم پیمانانش، با ابراز پشیمانی از عملکرد کشورش نسبت به کشتار وحشیانه در ژاپن عذر خواهی کند.
او پیشتر از این در مصاحبه با «ان اچ کی» (شبکه رادیو و تلویزیون دولتی ژاپن) گفته بود در سفر خود به این کشور بابت بمباران اتمی هیروشیما عذرخواهی نمی کند!
3. 38 سال از انقلاب اسلامی می گذرد اما ملت ایران و مسئولان بر خلاف کشورهای دیگر حاضر نشده اند چشم خود را بر روی جنایات آمریکا بر علیه مردم ببندند.اما عده ای هستند که از گذشته درس نگرفته و حال با باز شدن روزنه های مذاکره میان ایران و آمریکا به دنبال "بزک کردن چهره این کشور" و به دنبال کویائیزه و ژاپنیزه کردن ایران هستند.
کشورهای ضد آمریکایی و سلطه بدانند وعبرت بگیرند هر کس مخالف سیاست های غرب باشد روزگارش تو ام با کشتار، تحریم و همچنین حضور رئیس جمهور آمریکا در سالهای بعد در محل یابود آن کشته شدگان بدون عذر خواهی و مطالبه ی زیر پا گذاشتن غرور و عزت ملی خواهد بود!
جالب است این افراد از برخورد آمریکا با این دو کشور درس نگرفته و نمی بینند آمریکا اهل عذرخواهی، جبران گذشته و اصلاح رفتار خود نیست، مگر اینکه این افراد بخواهند به راحتی از ضررهای مادی و معنوی آمریکا به کشورمان و خون هزاران هزار شهید به راحتی بگذرند و به خاطر روحیه رفاه طلبی و تسلیم پذیری عزت و غرور ملی خود را لگدمال کنند.
این قشر نه تنها از سبقه رفتاری غرب درس نگرفته که بدقولی ها و رفتار مستکبرانه آمریکا نیز در خوش بینی آنها نسبت به این کشور تغییری ایجاد نکرده است.
در مذاکره و تعامل با امریکا باید بدانیم همانطور که رهبر فرمودند نه تنها این کشور از جنایات خود عذرخواهی نمی کند بلکه از این ارتباطات و مذاکره به دنبال نفوذ بیشتر در جهت تغییر سیاست های ضد سلطه و استقلال طلبانه کشورهایی چون ایران است. همانطور که اشاره شد اوباما در کوبا نه تنها عذرخواهی نکرد بلکه خواهان تغییر رویه در دموکراسی و انتخابات این کشور، در راستای برگشت به دوران قبل از انقلاب سال 1945 شد.
اوباما در 20 دقیقه زمانی كه در یادبود كشته شدگان حمله اتمی آمریكا صرف كرد، گفت: امروز، مسئولیت مشترك ما این است كه مستقیما به چشم تاریخ خیره شویم و از خود بپرسیم چه رفتار متفاوتی باید در پیش گیریم تا از وقوع مجدد چنین رنجی پیشگیری شود. او اما در تناقض همیشگی رفتار دولت های غربی اشاره ای نکرد که این تاریخ سیاه توسط چه کسی رقم خورده است و چه کسی باید رفتار خود را تغییر دهد؟
او با خوی استکباری خود با نادیدن گرفتن تکرار تاریخ توسط حمایت های این کشور از تروریسم و جنگ طلبی به صورت ضمنی بدین معنا اشاره دارد که کشورهای ضد آمریکایی و سلطه بدانند وعبرت بگیرند هر کس مخالف سیاست های غرب باشد روزگارش تو ام با کشتار، تحریم و همچنین حضور رئیس جمهور آمریکا در سالهای بعد در محل یابود آن کشته شدگان بدون عذر خواهی و مطالبه ی زیر پا گذاشتن غرور و عزت ملی خواهد بود!
مدعیان ارتباط با آمریکا باید به این سوال جواب دهند که آیا اوباما به فرض حضور در ایران در شلمچه و خلیج فارس حاضر خواهد شد و عذر خواهی می کند یا ما باید به دلیل این چند سال قطع رابطه عذرخواهی کنیم.