تبیان، دستیار زندگی
زیتون در گروه میوه ها و با طبیعت گرم و خشک است. از این رو در طب سنتی از مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل و شیرینی های طبیعی به عنوان مصلحات آن نام برده شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خواص زیتون در طب سنتی

زیتون جزو گروه میوه ها و با طبیعت گرم و خشک است. از این رو در طب سنتی از مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل و شیرینی های طبیعی به عنوان مصلحات آن نام برده شده است.

فرآوری: مریم مرادیان نیری- بخش تغذیه و آشپزی تبیان
زیتون

زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک است.
زیتون در گروه میوه ها و با طبیعت گرم و خشک است. از این رو در طب سنتی از مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل و شیرینی های طبیعی به عنوان مصلحات آن نام برده شده است.
بهترین نوع زیتون، نوع سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورانده شده باشد. اگر زیتون را همراه غذا مصرف کنید، باعث تقویت معده تان می شوید. البته افراد گرم مزاج باید بدانند که زیاده روی در مصرف زیتون می تواند باعث سوختن اخلاط در آن ها شود.
آنتی اکسیدان های فراوان و روغن خوب موجود در زیتون باعث شده که این میوه به یکی از بهترین دوستداران قلب تبدیل شود و اثرات ضدسرطانی و ضد آلزایمری آن هم به اثبات برسد.
گنجاندن حجم متعادلی از زیتون در رژیم غذایی خانم ها می تواند باعث تخفیف علائم سندروم پیش از قاعدگی در آن ها بشود. بد نیست بدانید که برگ زیتون هم خاصیت ضد دیابتیک دارد.

برگ زیتون در طب سنتی

* دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پایین آوردن فشار خون است. بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید. سپس کمی قند به آن اضافه کرده و به مقدار یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید. بعد از دو هفته باید به مدت 8 روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید.
* دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است.
* جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است.
* جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.
* اطبای طب سنتی برگ زیتون را سوزانده و از ماده حاصل در ساخت داروهای چشمی برای بیماری های چشم استفاده می کرده اند.
* ضماد برگ زیتون برای التیام پوست، زخم چشم و ورم های گرم در طب سنتی کاربرد دارد.
* بهتر است بدانید که جویدن برگ زیتون می تواند در درمان آفت دهان هم موثر باشد.

برگ زیتون

روغن زیتون در طب سنتی

* روغن زیتون نرم کننده و صفرابر است.
* روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آن را با آبلیمو مصرف کرد.
* روغن زیتون کرم کش است.
* روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک مفید است.
* برای رفع خارش گزیدگی حشرات، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید.
* بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.
* برای رفع خشکی لثه، روغن زیتون را روی لثه بمالید.
* برای برطرف کردن خراش و ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید.
* برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاهدانه مخلوط کرده و به مدت سه روز از آن بخورید.
* مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می کند.
* روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است زیرا در اثر حرارت خراب نمی شود.
* اگر روغن زیتون را مثل سرمه به چشم بکشند یا در چشم بچکانند، برخی از انواع تاری دید را از بین می برد که البته باید با تجویز پزشک باشد.

بهترین نوع زیتون، نوع سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورانده شده باشد. اگر زیتون را همراه غذا مصرف کنید، باعث تقویت معده تان می شوید. البته افراد گرم مزاج باید بدانند که زیاده روی در مصرف زیتون می تواند باعث سوختن اخلاط در آنها شود

* روغن زیتون به همراه آب گرم، ملین و مسهل خوبی است و می توان در موارد یبوست (مثلا در مسافرت) یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری از آن را در یک فنجان آب جوش ولرم شده ریخته و ناشتا میل و هر 8 ساعت تکرار کرد (می توان با کمی عسل آن را شیرین نمود.)
* برای کسانی که دچار مسمومیت غذایی شده اند خوردن روغن زیتون با آب گرم (البته در مقادیر بالاتر) مهارکننده سموم و شوینده و دفع کننده آن هاست.
* در سوختگی های سطحی که بطور روزمره ممکن است اتفاق بیفتد مالیدن روغن زیتون روی محل سوختگی مانع تاول زدن می شود و علت آن این است که هم نرم کننده و هم جمع کننده است.
* روغن زیتون احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. تجویز رژیم غذایی کم چربی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی از جمله بیماری قلبی و دیابت از قدیم متداول بوده است. در حالی که مطالعات اخیر نشان داده است که رژیم های غذایی پرچرب ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان و دیابت را افزایش دهد. نتایج پربارتری مشهود است که نوع چربی از مقدار چربی در این امر مهمتر است. چربی های تک زنجیره ای اشباع نشده همانند چربی های موجود در روغن زیتون، مغزها و دانه ها ما را از خطر ابتلا به بیماری های مزمن محافظت می کنند.

خواص میوه زیتون در طب سنتی

* برای سر باز کردن جوش ها و کورک ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید.
* پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.
* بخور زیتون سیاه باهسته، برای تنگی نفس و ناراحتی های ریوی بسیار مفید است.

زیتون

پوست درخت زیتون

دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است.

در آخر این که
روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده را سست می کند و ممکن است تولید استفراغ کند.


منابع:
سلامانه - دکتر مریم مقیمی، متخصص طب سنتی
ماهنامه دنیای تغذیه

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.