بازدید چهره های فرهنگی و هنری از نمایشگاه فرهنگ و هنر تهران
چهره های برجسته فرهنگی و هنری با حضور در پردیس ملت از نخستین نمایشگاه فرهنگ و هنر تهران بازدید کردند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره مهمترین هدف برگزاری نمایشگاه فرهنگ و هنر تهران گفت: عمده فعالیت های فرهنگی شهرداری برای این است که جوانان را با فضاهای فرهنگی مشغول کنیم و از فضای مجازی دور کنیم.
اختتامیه نخستین نمایشگاه «فرهنگ و هنر تهران» عصر امروز با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حجت الاسلام ابوترابی فرد نایب رئیس نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی رییس کمسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران و احمد دنیامالی عضو دیگر این شورا و جمعی از مدیران ارشد سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در پردیس سینما گالری ملت، محل برگزاری نخستین نمایشگاه «فرهنگ و هنر تهران» برگزار شد.
جمع آوری ۲۸ هزار دست نوشته
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ابتدای این مراسم گفت: هدف اصلی از برگزاری نمایشگاه فرهنگ و هنر این بود که مردم تاریخچه سازمان فرهنگی هنری را در یک فضای شفاف و در قالب هنر ببینند. پیش از من هشت مدیر فرهنگی مدیریت این سازمان را بر عهده داشتند و هر کدام در زمان خود، برنامه های در خور توجهی را اجرا کرده اند که شاید امروز اگر این نمایشگاه برگزار نمی شد، به فراموشی سپرده می شد. ما با برگزاری این نمایشگاه به تلاش های این مدیران نیز ارج نهادیم.
وی ادامه داد: هدف دوم این بود که نظر هنرمندان، نخبگان، فرهنگیان و روحانیان و همچنین انتقادات و پیشنهادهای آنها را در خصوص فعالیت هایمان بدانیم. بنابراین همه اینها باعث شد این نمایشگاه برگزار شود. در طول این نمایشگاه نیز نزدیک به ۲۸ هزار نظر و دست نوشته جمع شد که همه آنها را در فعالیت هایمان استفاده خواهیم کرد.
صلاحی اضافه کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تدبیر مقام معظم رهبری ایجاد شد که متشکل از هیئت امنای بسیار ارزشمند از دولت، روحانیت، نخبگان و شهرداری تهران است که ایجاد آن حرکت بسیار مثبتی بود و امیدواریم بتوانیم در این راه مثمر ثمر باشیم.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم مردم شهر به خصوص جوانان را به فعالیت های فرهنگی مشغول کنیم، گفت: عمده فعالیت های فرهنگی شهرداری برای این است که جوانان را با فضاهای فرهنگی مشغول کنیم و از فضای مجازی دور کنیم.
بیش از ۱۰۰۰ اثر دستاورد نمایشگاه فرهنگ و هنر تهران
در ادامه این برنامه حجت الاسلام حسن ناصری پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: از بهمن ماه سال گذشته که بحث برگزاری نمایشگاه فرهنگ و هنر با پیشنهاد رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مطرح شد، ستاد برگزاری کار خود را آغاز کزد و سرانجام در دهه سوم اردیبهشت این نمایشگاه شروع به کار کرد و امروز پس از هشت روز شاهد اتمام آن هستیم.
وی افزود: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این چند روز بسیاری از هنرمندان صاحب سبک را شناخت. ۵۱ غرفه فرهنگی در این دوره مشغول به فعالیت بود و بیش از هزار اثر دستاورد این نمایشگاه بود و همچنین ۴۷ کارگاه به فعالیت مشغول بود.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: سفیران هفت کشور از نمایشگاه فرهنگ و هنر تهران دیدن کردند که بنا به درخواست مدیران برخی از دستگاه ها این نمایشگاه تا روز جمعه هفته جاری از ساعت ۱۷ تا ۲۰ دایر باشد.
سازمان فرهنگی هنری، ادامه دهنده فرهنگ مقاومت است
سید محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ایران در دوره نهم دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به سالروز آزاد سازی خرمشهر گفت: آن روزها چیزی که باعث شد ما با دست خالی در میدان نبرد با دشمنی که تمامی کشورها از او حمایت می کردند بایستیم «فرهنگ» بود؛ فرهنگی به نام «مقاومت» که خوشبختانه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با برگزاری این نمایشگاه ثابت کرد ادامه دهنده همین فرهنگ است.
اجرای گروه کر فرهنگسرای ارسباران، موسیقی زنده توسط گروه طوفان رعد و اجرای نوای خاطره انگیز «ممد نبودی ببینی» و «یاران چه غریبانه» توسط غلام کویتی پور از دیگر بخش های این مراسم بود.
عبدالحسین مختاباد ضمن بازدید از این نمایشگاه، درباره مسئولیت های سازمان اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نهادی است که وارد سومین دهه می شود و نشان داده روندش رو به رشد است. ما می خواهیم سازمان به سمت یک سازمان شهری پیش برود و نماد فرهنگ و هنر در سطح ملی شود. چون تهران به نوعی ایران کوچک است. سازمان فرهنگی هنری باید نخبگان را برای نجات تهران به یاری بطلبد.
مختاباد با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای سازمان ادامه داد: به نظرم بودجه ای که به سازمان تعلق می گیرد قانع کننده نیست، چون با این بودجه توان کارهای فرهنگی بزرگ در سطح شهر را ندارد. ما در شورای شهر تلاش می کنیم بودجه را طوری بدهیم که کارهای شاخص تری انجام شود. در طول سال باید ۲ یا ۳ کار شاخص در سطح شهر ببینیم. من اعتقادم این است که سازمان لازم نیست درآمدزایی داشته باشد و باید تمرکزش روی کار فرهنگی و آموزشی باشد.
وی افزود: سازمان فرهنگی هنری با کف جامعه در ارتباط است و در فرهنگسراها با مردم ارتباط دارد و هر ارگانی این قابلیت را ندارد. سازمان در ۶۰۰ نقطه تهران مکان فرهنگی دارد و این ظرفیت عمیقی برای فرهنگسازی است. باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
قدردانی پیشکسوت سینما از شهردار تهران
محمدعلی کشاورز پیشکسوت سینما و تلویزیون با حضور در نخستین نمایشگاه فرهنگ و هنر شهر تهران ضمن قدردانی از محمد باقر قالیباف در خصوص اقدامات فرهنگی هنری در پایتخت گفت: مملکت ما در طول زمان همیشه دارای یک فرهنگ والایی بوده و جوانان ما باید فرهنگ این مملکت را بشناسند.
کشاورز با بیان اینکه لازمه شناخت فرهنگ شناخت کامل و دقیق از کشور است، تصریح کرد: فرهنگ والای ما را هیچ مملکت دیگری نداشته است بنابراین باید به درستی این فرهنگ را حفظ کنیم.
وی افزود: فرهنگ فقط خواندن و نوشتن نیست فرهنگ می تواند طرز صحبت کردن ور فتار یک آقا با خانم یا طرز صحبت کردن یک کارفرما و کارمند باشد.
بازیگر پیشکسوت سینمای ایران ضمن بیان اینکه سرزمین ما را قوم ها و زبان های مختلفی تشکیل داده است اظهار داشت: وظیفه هر ایرانی به خصوص پدر و مادرها نشاندن دادن سرزمینمان به کودکان است و آشنا کردن آن ها با این فرهنگ غنی است.
وی در خصوص نحوه اشاعه فرهنگ گفت: باید تلاش کنیم تا برنامه ریزی های فرهنگی را با تمرکز و اولویت آموزش کودکان دنبال کنیم.
فرهنگسراها سطح فرهنگ منطقه را بالا می برند
مصطفی رحماندوست که برای برگزاری کارگاه مادران قصه گو به نمایشگاه فرهنگ و هنر آمده بود، درباره این نمایشگاه گفت: برای آمدن مردم به این نمایشگاه باید انگیزه های قوی ایجاد شود.
مصطفی رحماندوست درباره همکاری با مراکز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: خاطرم نیست، شروع همکاریم با سازمان به چه زمانی بر می گردد. اما با بیشتر مناطق همکاری داشتم و در هر منطقه در دو موضوع فعالیت می کردم. یکی برگزاری کارگاه قصه گویی تا باعث گسترش فرهنگ مطالعه شود و دیگری مهارت ارتباط با بچه ها؛ در واقع به طور کلی فرهنگسراها باعث می شوند سطح فرهنگ منطقه بالا بیاید و متفاوت شود.
وی با اشاره به اینکه مخاطب اصلی این نمایشگاه مدیران فرهنگی هستند، گفت: اگر من برای کارگاه به این نمایشگاه نمی آمدم، دلیل دیگری برای آمدن نداشتم. مردم عادی هم انگیزه کافی برای آمدن ندارند چراکه دیدن گزارش عملکرد سایر مناطق و فعالیت های آن ها برایشان جذابیت ندارد که حاضر شوند برای آمدن به آن وقت و انرژی صرف کنند.
رحماندوست ادامه داد: در برگزاری نمایشگاه بعدی بهتر است برای حضور بیشتر مردم انگیزه ایجاد کنند. فرد باید به دنبال پیدا کردن یک گمشده یا خبر و به دست آوردن اطلاعاتی که به آن نیاز دارد، به نمایشگاه بیاید.
باید افکار عمومی را حساس کنیم
قطب الدین صادقی بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون که مهمان فرهنگسرای سرو در نخستین نمایشگاه فرهنگ و هنر بود از دستاوردهای به نمایش گذاشته شده در پردیس ملت دیدن کرده و درباره رسالت نمایشگاه گفت: به نظر من اینطور نمایشگاه ها باید محلی برای آشنایی مردم با فرهنگ و هنر باشد، چیزی که فرانسوی ها به آن می گویند حساس کردن افکار عمومی؛ شما با این کارها حساسیت و اهمیت چنین اقدامات فرهنگی ای را به مردم یادآوری می کنید. این وجه از نمایشگاه خیلی مهم است که باید نسبت به مردم متعهد باشد.
وی اضافه کرد: باید مردم را هر چه بیشتر با فرهنگ و هنر آشنا کنیم و ضرورت یک جامعه پاکیزه از لحاظ روح و روان، این آشنایی است. این باعث می شود من به عنوان یک موجود اجتماعی تلاش کنم در سطح یک ابرشهری که پایتخت یک کشور باستانی است زندگی کنم، نه در حد یک روستای دورافتاده و ناشناخته. مردم کم کم باید این را درک کنند.
صادقی با بیان اینکه در کارهای هنری می توان پیام های مهمی انتقال داد، عنوان کرد: آنچه که ما کم داریم، تعلیم مستقیم و موعظه نیست. من پدرم را خیلی دوست داشتم، اما وقتی نصیحتم می کرد، بدترین لحظه عمرم بود. انسان دوست ندارد نصیحت بشنود و احساس می کند طرف خودش را بالا گرفته. شما نگاه کنید می شود با رمان ها، فیلم ها، سریال ها و تئاترها بهترین پیام ها را منتقل کرد و به کسی بر نمی خورد. شکسپیر در لیرشاه می گوید خودشیفتگی برای قدرت بد است. اگر تو خودشیفته باشی، حتی دخترهایت را نمی شناسی چه برسد به مردم؛ شکسپیر در این نمایشنامه به شکل غیرمستقیم به مردم، حکومت و... درس های بزرگی می دهد که هنوز برای ما قابل استفاده است. می شود تعلیمات فرهنگی را از طریق هنر به مردم منتقل کرد و حرف مستقیم کارساز نیست.
منبع:رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران