تبیان، دستیار زندگی
پزشك در برخورد با بیمار ابتدا با گرفتن شرح حال و سپس معاینه، اطلاعاتی درباره مشكل بیمار به دست می آورد و پس از پردازش این اطلاعات است كه می تواند اقدامات درمانی لازم را پیشنهاد كند. بنابراین اگر بیمار اطلاعات را به طور كامل...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه به پزشك خود كمك كنیم تا بیماری ما زودتر و آسانتر بهبود یابد؟


پزشك در برخورد با بیمار ابتدا با گرفتن شرح حال و سپس معاینه، اطلاعاتی درباره مشكل بیمار به دست می آورد و پس از پردازش این اطلاعات است كه می تواند اقدامات درمانی لازم را پیشنهاد كند. بنابراین اگر بیمار اطلاعات را به طور كامل و دقیق در اختیار پزشك قرار دهد، در حقیقت به خودش كمك بزرگی كرده است. رعایت موارد زیر شما را در این امر یاری خواهد كرد:

1- قبل از مراجعه به پزشك ، علائم بیماری خود و همچنین سؤالات احتمالی خود را روی یك برگه بنویسید. این كار از فراموش شدن مطالب هنگام ملاقات با پزشك جلوگیری می كند.

2- هنگام ملاقات با پزشك، بدون مقدمه طولانی و بدون حاشیه پردازی مشكل اصلی خود را (chief complaint) كه شما را نزد پزشك كشانده است ، مطرح كنید . مثلا: درد زانو یا سردرد یا تنگی نفس ...

3- در بیان مطالب شرم و حیا را كنار گذاشته، همه مشكلات را به زبان ساده و روشن بیان كنید و از ذكر حدس و گمان دوستان و اطرافیان و توصیه آنها خودداری كنید. زیرا این كار علاوه بر اتلاف وقت، ممكن است ذهن پزشك را منحرف كرده و تشخیص بیماری شما را با مشكل روبرو سازد.

4- همواره به سؤالات پزشك به دقت گوش داده و به هر كدام از آنها پاسخ دقیق بدهید. چنانچه واژه یا سؤالی را متوجه نشدید، پاسخ آری یا خیر ندهید؛ بلكه به پزشك بگویید كه معنی فلان واژه را نمی دانم یا مفهوم سؤال را متوجه نشدم.

5- در هر بار مراجعه به پزشك تمام مدارك پزشكی قبلی خود اعم از نسخه ها، عكس ها، نوارها ، جواب آزمایشات قبلی و همچنین داروهای مصرف شده را همراه خود برده، در همان ابتدا به پزشك نشان دهید.

6- باردار بودن یا شیرده بودن بیمار مطلب بسیار مهمی است كه در همان ابتدا باید به پزشك متذكر شوید.

7- چنانچه به داروی خاصی حساسیت دارید حتما  آنرا به پزشك خود بگویید. بدیهی است كه اگر مدارك پزشكی خود را در یك پوشه منظم كنید، در مراجعات بعدی امكان بررسی بیشتری را برای پزشك فراهم خواهد آورد.

8- چنانچه پزشك از شما درباره ابتلا بستگانتان به بیماری خاصی (مثلا بیماریهای قلبی در خانواده تان) سوال می كند فكر نكنید كه می خواهد فضولی كند ؛  بلكه اینگونه سؤالات در تصمیم گیری برای نحوه درمان شما موثر خواهد بود.

9- به توصیه های پزشك به دقت گوش دهید و در صورت لزوم ، آنها را یادداشت نمایید.

10- چانه زدن در مورد توصیه های پزشك به شما كمكی نمی كند. مثلا چانه زنی در مورد كم كردن سیگار به جای ترك آن و یا اصرار در زودتر باز كردن گچ اندام گچ گرفته شده، هرگز به صلاح شما نیست.

11- همواره صادقانه مصرف ناقص داروها یا احیانا عدم رعایت موارد سفارش را اظهار كنید و از ترس ملامت احتمالی پزشك، اینگونه مطالب را كتمان نكنید.

12-به یاد داشته باشید ؛ اگرچه پزشكان وسیله ای از جانب خداوند هستند ؛ اما شفا دهنده واقعی خداوند تبارك و تعالی است .

همواره سالم و سلامت باشید

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.