تبیان، دستیار زندگی
گوشی های هوشمند اگرچه امکانات متعددی در اختیار کاربران خود قرار می دهند اما نگهداری از آنها و در عین حال مواجه شدن آنها با ویروس یا هنگ کردن گوشی مشکلاتی را هم برای کاربران به دنبال دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه های رفع هنگ کردن گوشی همراه

گوشی های هوشمند اگرچه امکانات متعددی در اختیار کاربران خود قرار می دهند اما نگهداری از آنها و در عین حال مواجه شدن آنها با ویروس یا هنگ کردن گوشی مشکلاتی را هم برای کاربران به دنبال دارد.

فرآوری: لواسانی-بخش دانش و زندگی تبیان
گوشی

در ارتباط با ویروسی شدن گوشی های تلفن همراه که موجب ایجاد اختلالات متعدد در کارکرد گوشی می شود اطلاعات مختلفی برروی سایتهای اینترنتی منتشر شده است که بر اساس آن در ابتدا باید نشانه های ویروسی شدن را به خاطر سپرد.  Restart شدن گوشی، کاهش توان باتری، ارسال پیامک و یا ایجاد تماس های ناخواسته با شماره های موجود در دفتر تلفن شما، اشغال حافظه داخلی گوشی، هنگ کردن برنامه های درحال اجرا و روشن نشدن گوشی و مواردی از این دست از جمله نشانه هایی است که وقوع یکی از آنها می تواند مانند زنگ خطری برای گوشی شما باشد.

خرید محصول جعلی و تقلبی یا به قول معروف مشابه و طرح، آلوده شدن گوشی به ویروس و بدافزار به دلیل عدم استفاده از یک نرم افزار ضد ویروس خوب و معتبر و اصلی و نصب بیش از یک نرم افزار آنتی ویروس بر روی گوشی از دیگر عواملی هستند که می توانند باعث ایجاد چنین مشکلاتی برای گوشی های موبایل و تبلت ها شوند

در بیشتر مواقع، ویروس ها روی حافظه داخلی دستگاه نصب می شوند و به کارت حافظه دستگاه انتقال پیدا نمی کنند. در این روش بهتر است که به واسطه برنامه های موجود اول از اطلاعات ضروری گوشی همانند دفتر تلفن یک پشتیبان تهیه کرده و در مرحله بعد گوشی را RESET کنید تا پس از آن حافظه گوشی به حالت اول کارخانه باز گردد.

پس از این مرحله و با گذاشتن حافظه جانبی داخل گوشی اگر باز هم شرایط قبل پابرجا بود این بار باید کارت حافظه را فرمت کنید.
اما در ارتباط با هنگ کردن گوشی ها دلایل دیگری به غیر از ویروس ها هم دخیل هستند. یکی از بزرگترین مشکلاتی که منجر به نارضایتی مردم از گوشی های تلفن همراه می شوند پایین بودن اطلاعات مردم هنگام خرید گوشی های تلفن همراه است.
همچنین نرم افزارهای متعددی نیز وجود دارند که با استفاده از آنها قادر خواهید بود اطلاعات اضافه که بر روی سیستم شما نصب شده را حذف کرده و با این کار به سبک تر شدن گوشی و کاهش فضای اشغال شده در حافظه بپردازید.
به طور کلی هنگامی که شما برنامه ای را بر روی سیستم عامل اندروید نصب می کنید، به طور پیش فرض حافظه داخلی دستگاه برای ذخیره سازی انتخاب می شود به همین دلیل احتمال این وجود دارد که هنگام نصب برنامه های جدید با مشکل فضای ذخیره سازی مواجه شوید، اما با انتقال بخشی از داده ها بر روی مموری کارت این مشکل تاحد قابل توجهی قابل کنترل خواهد بود.
همچنین خرید محصول جعلی و تقلبی یا به قول معروف مشابه و طرح، آلوده شدن گوشی به ویروس و بدافزار به دلیل عدم استفاده از یک نرم افزار ضد ویروس خوب و معتبر و اصلی و نصب بیش از یک نرم افزار آنتی ویروس بر روی گوشی از دیگر عواملی هستند که می توانند باعث ایجاد چنین مشکلاتی برای گوشی های موبایل و تبلت ها شوند.
بنا بر اظهارات کارشناسان، گاه نیز افراد گوشی هایی باسرعت CPU پایین خریداری کرده و اطلاعات فراوان بر روی آن می ریزند که همین مساله باعث پایین آمدن سرعت گوشی و هنگ کردن آن می شود. به همین دلیل لازم است افراد زمانی که یک گوشی می خرند دقت داشته باشند که سرعت CPU آن از چه قرار است و چه قدر حجم آن گوشی برای فعالیت آن ها کفایت می کند.
البته در برخی موارد خرید گوشی های تقلبی و یا برندهای نامناسب هم می تواند به این مشکلات دامن بزند اما در موارد بسیاری هنگ کردن گوشی های تلفن همراه به بحث نحوه استفاده از آن ها بازمی گردد.
نکته دیگر آنکه اگر به عنوان مثال یک گوشی دو گیگ حافظه دارد نباید بیش از 1.5 گیگ آن پر شود چرا که در غیر این صورت سرعت گوشی به شدت کاهش پیدا می کند و بر همین اساس برای باز شدن برنامه ها زمان زیادی صرف شده و فرد مجبور می شود اطلاعات خود را پاک کرده و یا نسبت به فلش کردن گوشی اقدام کند.

شما می توانید با فلش کردن گوشی نیز این مشکلات را برطرف کنید اما لازم است به طور کلی سعی کنید هر چند وقت یک بار حافظه خارجی یا گوشی خود را با نرم افزارهای ویروس یاب، ویروس کشی کنید

نکته دیگر آنکه هرگاه هنگ کردن های گوشی بیش از حد متعارف شده و امکان استفاده مناسب از گوشی و برنامه های آن را ندهد لازم است نسبت به ریست کردن آن اقدام شود که دراین خصوص سه راهکار وجود دارد؛ در مرحله اول شما می توانید گوشی خود را به طور معمولی ریست کنید اما اگر با این اقدام مشکل شما برطرف نشد، در مرحله دوم می توانید گوشی خود را به طور کلی ریست کرده و تنظیمات آن را به حالت کارخانه درآورید.
البته لازم است قبل از این مرحله از تمام اطلاعات لازم یک کپی تهیه کنید چراکه با این اقدام تمام اطلاعات گوشی شما از بین رفته و گوشی همان طور که گفته شد به حالت تنظیمات کارخانه باز می گردد.
علاوه بر این شما می توانید با فلش کردن گوشی نیز این مشکلات را برطرف کنید اما لازم است به طور کلی سعی کنید هر چند وقت یک بار حافظه خارجی یا گوشی خود را با نرم افزارهای ویروس یاب، ویروس کشی کنید. برای این کار نیاز به هزینه ندارید و لازم نیست حتما دیگران این کار را انجام دهند بلکه تنها کافی است یکی از آنتی ویروس های قوی را دانلود و نصب کرده و سپس گوشی خود را به سیستم متصل کرده و ویروس یابی را انجام دهید.
نکته دیگر آنکه تا جایی که می توانید سعی کنید نرم افزارهای فیلترشکن رایگان را بر روی گوشی خود نصب نکنید چراکه این نرم افزارها علاوه بر مشکلات امنیتی، مشکلات نرم افزاری نیز برای گوشی ایجاد می کنند.



منابع: تابناک / ایسنا