تبیان، دستیار زندگی
تلاش رسانه ملی طی چند سال اخیر در راستای جذب مخاطب به حداکثر خود رسیده و با استناد به آمار تعداد مخاطبان شبکه های نسیم و آی فیلم بالاخص برنامه های خندوانه و دورهمی که رکوردشکنی مخاطبان را به همراه داشته اند ، خط بطلانی بر این قبیل مقالات و گزارش ها می باش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حلزونی بنام رسانه ملی

تلاش رسانه ملی طی چند سال اخیر در راستای جذب مخاطب به حداکثر خود رسیده و با استناد به آمار تعداد مخاطبان شبکه های نسیم و آی فیلم بالاخص برنامه های خندوانه و دورهمی که رکوردشکنی مخاطبان را به همراه داشته اند ، خط بطلانی بر این قبیل مقالات و گزارش ها می باشد.

فرآوری : عالیه امانی - بخش ارتباطات تبیان
 یوتیوب

وب سایت "گاردین" (روزنامه بریتانیایی The Guardian ) با انتشار گزارشی همراه با عکس، به شرایط صداوسیمای ایران در سال های اخیر پرداخته و از کاهش مخاطبان تلویزیون خبر داده است.  در این گزارش به موضوعاتی چون اختلاف صداوسیما با دولت یازدهم و همچنین انتقادهایی که به عملکرد صداوسیما در قبال پوشش مذاکرات هسته ای و اخبار مربوط به برجام مطرح شده، اشاره شده است که برمبنای آمار و ارقام مخاطبان و نظرسنجی های سازمان صدا و سیما کذب این گزارش برهمگان آشکار گشته است.
"مخاطبانی که در سال های اخیر از رسانه ملی ایران به فضای مجازی روی آورده اند" موضوع دیگر گزارش گاردین است که در روزهای اخیر بر وب سایت این رسانه قرار گرفته است. این گزارش با جملاتی از یکی از استادان روزنامه نگاری ایران مبنی بر اینکه «کانال های مجازی و شبکه های اجتماعی یک چالش بزرگ برای رسانه ملی ایران محسوب می شود، چراکه انحصار آنها را به خطر می اندازد» آغاز می شود.
این مقاله با این رویکرد که «رسانه ملی ایران با استفاده از قدرت نرم، می خواهد اذهان و احساسات مردم را تسخیر کند» نوشته شده است و مثال های را برای اثبات این موضوع آورده است که در میان آنها می توان به پخش نشدن مصاحبه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با عادل فردوسی پور در برنامه «90» اشاره کرد.
طبق این گزارش ، «رسانه ملی ایران بخواهد یا نخواهد، فضای مجازی (Cyberspace) راهش را در زندگی مردم ایران پیدا کرده است و تاثیرات انکار ناپذیری بر روند انتخابات 7 اسفند سال 94 گذاشته است.

رسانه ملی ایران با استفاده از قدرت نرم، می خواهد اذهان و احساسات مردم را تسخیر کند»

بخشی از گفته های مهدی شکوری - مدیر سایت «آپارات» - نیز در این گزارش آورده شده است؛ او می گوید: «برای اینکه یک مصاحبه یا کلیپ های دیگری در فضای مجازی منتشر شود، دیگر نیاز به کسب مجوز از مقامات دولتی نیست».
شکوری که معتقد است «آپارات» ورژن ایرانی یوتوب (YouTube)  است، بازدیدکنندگان این سایت را ماهانه 25 میلیون نفر اعلام می کند و می گوید: «برای افزایش تعداد بازدیدکنندگان، «آپارات» برنامه گفت وگو محوری به اسم «دید در شب» با اجرای رضا رشیدپور را تولید کرده که مصاحبه ای با محمد جواد ظریف نیز انجام شده است.»
در بخش دیگری از این مقاله به صحبت های محمد جواد ظریف در برنامه «دید در شب» اشاره می کند. "وزیر امور خارجه ایران انتقاداتی از رسانه ملی دارد. او می گوید: دنیا توافق هسته ای را به عنوان یک پیروزی برای ایران بیان می کند، چرا صداوسیما این کار را نمی کند؟" که البته دور از ذهن نیست که برخی بزرگان و دولتمردان انتقاداتی بر عملکرد بعضی از ارگان ها و سازمان ها داشته باشند و این مهم کمکی بهینه در راستای اصلاح برنامه ها می شود.
همچنین در این گزارش به کانال اینترنتی تی وی پلاس و فیلم نت اشاره می شود و این دست از برنامه های اینترنتی را باعث جذب مخاطب می داند. در حالی که تلاش رسانه ملی طی چند سال اخیر در راستای جذب مخاطب به حداکثر خود رسیده و با استناد به آمار تعداد مخاطبان شبکه های نسیم و آی فیلم بالاخص برنامه های خندوانه و دورهمی که رکوردشکنی مخاطبان را به همراه داشته اند ، خط بطلانی بر این قبیل مقالات و گزارش ها می باشد.

به هر حال آنچه که آشکار است عدم بکارگیری خلاقانه و تلاش رسانه ملی در راستای خنثی سازی برنامه های دشمنان در این عرصه می باشد هرچند باید نگاهی هم به کمبود بودجه این سازمان داشت زیرا این مهم خود دلیلی است بر ناکارآمدی تلاش های مسئولان صدا و سیما ؛ که طی یادداشتی در بخش سینما و تلویزیون به تفصیل این روند را بررسی خواهیم کرد.



منبع : همشهری آنلاین / ویکی پدیا