تبیان، دستیار زندگی
برخی اخبار غیررسمی و شنیده ها حکایت از این می کند که محمدرضا عارف بنا ندارد اتفاق سال ۹۲ و انصراف بنفع روحانی را در موضوع ریاست بر مجلس دهم تکرار کند و بر تصمیم خود مصمم است . . .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عارف، مرد انصراف نیست

برخی اخبار غیررسمی و شنیده ها حکایت از این می کند که "محمدرضا عارف" بنا ندارد اتفاق سال ۹۲ و انصراف بنفع روحانی را در موضوع ریاست بر مجلس دهم تکرار کند و بر تصمیم خود مصمم است...

بخش سیاست تبیان
عارف

عضو حزب اعتماد ملی با بیان اینکه ممکن است در لابی های درون گروهی، اصلاح طلبان به این نتیجه برسند که از آقای عارف خواهش کنند برای نایب رئیسی مجلس کاندیدا شود و برای ریاست کاندیدا نشود و او هم قبول کند، گفت: عارف مرد انصراف نیست.
ابوالفضل شکوری (عضو حزب اعتماد ملی)، در پاسخ به این پرسش با توجه به اینکه گفته می شود آقای عارف به مرد انصراف شهرت دارد، آیا این بار نیز به نفع آقای لاریجانی برای ریاست مجلس انصراف خواهد داد، گفت: اینکه عارف معروف به مرد انصراف است، حرف بی پایه و اساسی است؛ چرا که او فقط یک بار عملاً به نفع آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری انصراف داده است.
شکوری تأکید کرد: آقایان عارف و لاریجانی برای کسب کرسی ریاست مجلس رقابت دارند و فقط این دو رقیب هم هستند؛ چرا که اکثریت اصولگرایان و برخی از مستقلین ممکن است آقای لاریجانی را برای ریاست بپسندند و اصلاح طلبان و تعدادی از مستقلین نیز ممکن است، آقای عارف را برای ریاست مجلس بپسندند؛ بنابراین جبهه سومی نیست که ما بگوییم رقیب سومی خواهد بود.

طبق قرائن احتمال می دهم آقای عارف به لابی هایی که اصلاح طلبان ممکن است انجام دهند و بخواهند او را وادار کنند که به نفع لاریجانی کنار برود

وی ادامه داد: ممکن است در لابی های درون گروهی، اصلاح طلبان به این نتیجه برسند که از آقای عارف خواهش کنند که برای نایب رئیسی مجلس کاندیدا شود و برای ریاست کاندیدا نشود و او هم قبول کند؛ ولی این بحث انصراف نیست. البته هنوز قضیه ای اتفاق نیفتاده است و به طور مثال عارف نیز ممکن است قبول کند که کاندیدای ریاست مجلس نشود.
عضو حزب اعتماد ملی تصریح کرد: آن طور که من از مصاحبه های آقای عارف متوجه می شوم، او می گوید "به هیچ وجه حاضر نیستم که نامزد ریاست مجلس نشوم؛ لاریجانی و هر شخص دیگری زمینه دارد نامزد شود و من هم نامزد می شوم و هر کسی بیشتر رأی آورد، او رئیس مجلس می شود". بنابراین من احتمال می دهم این گزینه اتفاق بیفتد.
شکوری افزود: طبق قرائن احتمال می دهم آقای عارف به لابی هایی که اصلاح طلبان ممکن است انجام دهند و بخواهند او را وادار کنند که به نفع لاریجانی کنار برود، نتیجه ندهد و عارف زیر بار نرود؛ چرا که عارف یک بار حرف اصلاح طلبان را گوش کرده و این اتهام به او زده شده که مرد انصراف است. لذا ممکن است بخواهد عملاً ثابت کند که مرد انصراف نیست و تا آخر بماند.
وی با بیان اینکه احتمال قوی می دهم لاریجانی و عارف هر دو در صحنه باقی بمانند، یادآور شد: ریاست مجلس بستگی به این دارد که رأی خاکستری که مستقلین هستند را چه کسی بتواند بیشتر جذب کند. بیشتر اصولگرایان به آقای لاریجانی رأی می دهند و اگر عارف کاندیدای ریاست مجلس شود، همه اصلاح طلبان به وی رأی می دهند و مانند رأی تهران می شود که خاکستری ها به میدان آمدند.

عارف نباید "مرد انصراف های انتخاباتی" شناخته شود

برخی اخبار غیررسمی و شنیده ها نیز حکایت از این می کند که عارف بنا ندارد اتفاق سال ۹۲ و انصراف بنفع روحانی را در موضوع ریاست بر مجلس دهم تکرار کند. خانواده عارف نیز در نشست هایی كه با هواداران و اصلاح طلبان داشتند تاكید کرده اند كه وی دیگر نباید «مرد انصراف» شناخته شود و نمی گذاریم از كاندیداتوری ریاست مجلس انصراف دهد.
به عقیده ناظران سیاسی، علت مخالفت برخی اصلاح طلبان از جمله بخشی از طیف کارگزاران و جریان نزدیک به هاشمی رفسنجانی با ریاست عارف بر مجلس دهم، بروز تندروی های احتمالی اصلاح طلبان در مجلس و تبدیل شدن آن به مجلس ششم است. بخشی از جریان اصلاحات به این نتیجه رسیده است که درصورت ریاست عارف بر پارلمان، مسئولیت هرگونه تندروی و نابسامانی برعهده جریان اصلاح طلب می افتاد و موجب تخریب و مخدوش شدن مشی و چهره ادعایی اصلاح طلبان مبنی بر میانه روی و اعتدال خواهد شد. درواقع برخی اصلاح طلبان از ترس تبدیل شدن مجلس دهم به مجلس ششم دست به دامان لاریجانی شده اند. از سوی دیگر، اصلاح طلبان به خوبی می دانند اکثریت مجلس در دست اصولگرایان است و آن ها شانسی برای ریاست عارف و همچنین نایب رئیسی ندارند لذا باید تن به ریاست لاریجانی بر مجلس بدهند و تنها در سطح یک فراکسیون به کار خود در مجلس ادامه دهند.


منبع : مشرق