تبیان، دستیار زندگی
مسئولیت اجتماعی چیزی فراتر از مسئولیت سازمانی (تولید یا ارایه خدمات و درآمدزایی) است و مسئولیت روابط عمومی نیز فراتر از مسئولیت سازمانی است. یعنی روابط عمومی به نمایندگی از سازمان مسئول است تا به جامعه نزدیک شده، انتظارات جامعه را شناسایی کند، اولویت های
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مسئولیت اجتماعی مهمترین مسئولیت روابط عمومی صنعتی است

مسئولیت اجتماعی چیزی فراتر از مسئولیت سازمانی (تولید یا ارایه خدمات و درآمدزایی) است و مسئولیت روابط عمومی نیز فراتر از مسئولیت سازمانی است. یعنی روابط عمومی به نمایندگی از سازمان مسئول است تا به جامعه نزدیک شده، انتظارات جامعه را شناسایی کند، اولویت های رهبران جامعه را تشخیص دهد و برای استقرار مسئولیت اجتماعی سازمان را یاری رساند.

هومن بهلولی- روابط عمومی

دکتر احمد یحیایی ایله‌ای

به گزارش روابط عمومی، دکتر احمد یحیایی ایله ای، عضو کمیته علمی کنفرانس روابط عمومی و صنعت، به مناسبت در پیش بودن چهارمین هفته روابط عمومی طی یادداشتی به بررسی نقش  روابط عمومی   سازمان های صنعتی در اجرای مسئولیت های اجتماعی پرداخته است. متن کامل این یادداشت به شرح زیر می باشد؛

از نیمه دوم قرن بیستم صاحب نظران دریافتند که وابستگی سازمان، جامعه و محیط به یکدیگر افزایش یافته است. از یک سوی سازمان ها با تکیه بر امکانات موجود در جامعه به اهداف خود می رسند و از سوی دیگر، اقدامات سازمانها می بایست منافع و دستاوردهایی نیز برای جامعه داشته باشد. پس رویکرد تغییر کرد تا منافع در سازمانها به گونه ای طراحی شود که مردم جامعه، بیش از هزینه ای که پرداخت کرده اند از سازمان ها سود ببرند و به تعبیری سازمان ها علاوه بر سود آفرینی، ارزش آفرینی هم داشته باشند.
لذا طی سه دهه اخیر مدیریت سازمان ها به استراتژی های کارآمد و کاربردی از جمله استقرار و پیاده سازی مسئولیت اجتماعی سازمان (Corporate Social Responsibility ) روی آوردند. یعنی سازمان ها علاوه بر انجام وظایف سنتی خود به انجام فعالیت های دیگری نیز مکلف شده اند، که هدف این فعالیت ها، پاسخگویی به انتظارات جامعه است.
مسئولیت اجتماعی شرکت ها (CSR ) موضوعی مورد توجه در سال های اخیر بوده است تا آنجا که سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل و اتحادیه اروپا، استانداردهایی را در این زمینه ارائه کرده اند. بنیاد مدیریت کیفیت اروپا (EFQM ) که بنیادی وابسته به اتحادیه اروپاست، در مدل الگوی تعالی خود برای سازمان ها، مسئولیت اجتماعی شرکت ها را به عنوان یکی از ارزش های هشت گانه خود معرفی کرده است.
توجه و تاکید سازمان بر مسئولیت اجتماعی در واقع کمک می کند تا سازمان تصویری زیبا در ذهن و فکر جامعه بگذارد و با کسب این اعتبار بتواند برای برنامه ریزی فعالیت هایی کلیدی تر در آینده تصمیم گیری کند. چنین سازمان هایی افکار عمومی و نیازهای عمومی را جدی گرفته و تلاش می کنند تا از مسئولیت صرفا اقتصادی و سازمانی گام هایی بیشتر و مفیدتر برای جامعه بردارند.
مسئولیت اجتماعی عین روابط عمومی است
آنچه در اینجا لازم است که مورد توجه قرار گیرد نقش و سهم و مسئولیت روابط عمومی در استقرار و عملی کردن و مدیریت مسئولیت اجتماعی سازمان است. توجه به تعریف و کارکردها و حوزه فعالیت های مسئولیت اجتماعی نشان از عجین بودن روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی است. یعنی می توان ادعا کرد که آنچه امروزه به عنوان مسئولیت اجتماعی مورد توجه و تاکید است با شکل گیری روابط عمومی اولیه به عنوان اهداف کلیدی و زیربنایی روابط عمومی به آن عمل شده است. روابط عمومی اخلاق مدار، طرفدار جامعه و مردم و حافظ منافع و وکیل الرعایا بوده است و افکار عمومی و حل مشکلات جامعه توسط سازمان تا آنجا که امکان پذیر بوده است یکی از توجهات جدی روابط عمومی نخستین است بطوری که کار روابط عمومی را باید مسئولیت اجتماعی هر سازمان دانست.

مسئولیت روابط عمومی فراتر از مسئولیت سازمانی است

مسئولیت اجتماعی چیزی فراتر از مسئولیت سازمانی (تولید یا ارایه خدمات و درآمدزایی) است و مسئولیت روابط عمومی نیز فراتر از مسئولیت سازمانی است. یعنی روابط عمومی به نمایندگی از سازمان مسئول است تا به جامعه نزدیک شده، انتظارات جامعه را شناسایی کند، اولویت های رهبران جامعه را تشخیص دهد و برای استقرار مسئولیت اجتماعی سازمان را یاری رساند.
یادآوری مهم در اینجا این است که هر چند مسئولیت اجتماعی بایستی توسط تمامی سازمان ها مورد توجه قرار گیرد اما پیگیری موضوع از سوی موسسات و سازمان های صنعتی اهمیتی دوچندان دارد. زیرا سازمان های صنعتی بیشتر به محیط زیست و ابعاد اجتماعی، هنری، فرهنگی و اخلاقی جامعه صدمه می زنند.
لذا با توجه به این مهم مسئولیت اجتماعی، مسئولیتی سنگین تر در حوزه روابط عمومی صنعتی است. بطوری که می توان گفت مسئولیت اجتماعی مهمترین مسئولیت روابط عمومی صنعتی است. روابط عمومی صنعتی بایستی تلاش کند:
1- کارکردهای اخلاقی سازمان را به مدیران و کارکنان گوشزد کند.
2- اهمیت مسئولیت اجتماعی را همچون رفتاری اخلاقی برای مدیران و کارکنان تبیین کند.
3- انتظارات جامعه را بصورت مستمر و دوره ای شناسایی و به تصمیم گیران سازمان اطلاع رسانی کند.
4- اولویت های اجرایی مسئولیت اجتماعی را در جلسات و ارتباط با رهبران جامعه (گروههای مرجع) مشخص سازد.
5- سازمان را یاری رساند تا با اجرای مسئولیت اجتماعی به حفظ ارزش ها و هنجارهای اجتماعی مدد رساند بطوری که فرهنگ و اخلاق جامعه تقویت شود.
6- فعالیت های اجرا شده مسئولیت اجتماعی را اطلاع رسانی کند.
چهارمین هفته روابط عمومی از تاریخ 27 اردیبهشت لغایت 2 خرداد ماه سال 1395 برگزار خواهد شد. علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با مراجعه به وب سایت www.7pr.ir یا تماس تلفنی با شماره 88807453 سوالات خود را مطرح کنند.