کاربرد شبکه های اجتماعی در عرصه آموزش
با توجه به جایگاه کنونی شبکه های اجتماعی بخصوص در بین جوانان، دست اندرکاران آموزشی به این فکر افتاده اند که چگونه می توان با مهار این وسیله در کلاس ها از آن استفاده کرد.
اگرچه دانش آموزان با این طرح موافقند اما پدر و مادرهایشان در این مورد تردید دارند. بسیاری از پدر و مادرها درمورد حفظ حریم کودکان و ایمنی شبکه های اجتماعی نگرانند.
برنامه جهان دانش برای بررسی این طرح به نمونه های تجربی آن در سنگاپور و کلمبیا اشاره می کند و گفتگویی هم با یک صاحب نظر و استاد دانشگاه در آمریکا دارد.
نمونه سنگاپور
سنگاپور یکی از پیشروان اقتصادی در جنوب شرقی آسیا و یکی از ده کشور دنیاست که رقیب اقتصادی یکدیگر به حساب می آیند.
این کشور، آموزش را امری حیاتی برای رسیدن به بلندپروازی های خود می داند.
از اینرو برای ارزیابی امکان استفاده از شبکه های اجتماعی در اهداف آموزشی، سرمایه گذاری کرده است.
تجربه استفاده از شبکه های اجتماعی در کلاس های درسی از سال 2009 در سنگاپور شروع شده و نتایج رضایت بخشی از آن بدست آمده و استادان با نظارت و کنترل پیشرفت کار سعی می کنند تا به یک متد آموزشی مناسب دست یابند.
نظر یک کارشناس
پروفسور ٜسری سرینیواسان ٜ، خبرنگار در زمینه تکنولوژی و استاد دانشگاه کلمبیا در نیویورک استفاده از شبکه های اجتماعی را امری مفید و ابداعی مؤثر در امر آموزش می داند که درصورت استفاده درست می تواند چرخشی اساسی در این عرصه بوجود آورد.
وی به ضرورت ارتقای آگاهی و شناخت معلمان اشاره می کند و بر این باور است که همچنان که در سال 1996 کسی نمی توانست کاملاً از ایمیل استفاده کند، کاربرد امروزی شبکه های اینترنتی هم هنوز به تمامی شناخته نشده است.
او معتقد است که شبکه های اجتماعی می توانند تحرک بیشتری در کلاس بوجود بیاورند و تبادل معلومات را افزایش دهند.
به تأکید این استاد دانشگاه، باید در نظر داشت که آنچه در توییتر و شبکه های ارتباطی وارد می شود در کتابخانه کنگره آمریکا نگه داشته می شود بنابراین نوشتارها و فعالیت ها ثبت شده و باقی می ماند و باید در مقابل آن پاسخگو بود.
تجربه کلمبیا
در ارتفاعات بوگوتا، در کلمبیا، مدرسه دو زبانه ریچموند، از شبکه های اجتماعی در کلاس های درسی استفاده کرده و با برگزاری جلسات مرتب، پدر و مادرها و فرزندانشان را به گردشی باهم در فضای اینترنت دعوت می کند.
سه سال پیش این مدرسه با دوازده دانش آموز 9 تا دوازده ساله برای آزمایش پروژه در کلمبیا انتخاب شد. آنها برای استفاده مثبت از شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، پرزی و گوگل تعلیم دیدند، تا بعد معلوماتشان را با پدرو مادران و دوستانشان به اشتراک بگذارند.
نتیجه آنچنان موفقیت آمیز بود که این طرح اکنون بصورت یک پروژه دائمی درآمده است.