تبیان، دستیار زندگی
در گام بعدی شیشه های دیواره ها را به نحوی در جای خود نگه دارید. برای این کار می توانید از تکه ای طناب، چسب نواری، اجسام خارجی و... استفاده نمایید. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه دوم


اهداف:
آشنایی با نحوه چسباندن شیشه آکواریوم
آشنایی با وسایل مورد نیاز در آکواریوم
وسایل مورد نیاز:
کامپیوتر مجهز به اینترنت


2 -1 نحوه چسباندن شیشه و ساخت آکواریوم

در گام بعدی شیشه های دیواره ها را به نحوی در جای خود نگه دارید. برای این کار می توانید از تکه ای طناب، چسب نواری، اجسام خارجی و... استفاده نمایید. دقت کنید در صورتی که از چسب نواری استفاده می کنید، پس از آماده شدن آکواریوم، حتماً این چسب های نواری را جدا نموده و زیر آن ها را توسط چسب آکواریوم درزگیری نمایید.

آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

2-2 نحوه چسباندن شیشه و ساخت آکواریوم

سپس درز هایی که کمبود چسب دارند را مجدداً توسط تفنگ چسب کاری نمایید و سپس انگشت خود را به آب و صابون آغشته نمایید و سعی کنید این چسب ها را به نحوی پخش کنید که چسب های اضافی جمع شوند و تمامی درز های آکواریوم را با ضخامت مناسب بپوشانند.

آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم


 
در پایان آکواریوم ساخته شده را برای مدت 48 ساعت در جای امنی قرار دهید تا چسب آن خشک شود و قابل استفاده گردد. از تنفس در مجاورت چسب خشک نشده خودداری نمایید.

پل های آکواریوم
از پل برای استحکام بیشتر آکواریوم های طویل و پر حجم استفاده میشود به این صورت که یک شیشه نسبت به عرض آکواریوم تهیه و بر روی دو لبه شیشه از بالا قرار می دهیم.
برای استحکام بیشتر میتوانید از پل های بیشتر در کف و گوشه های آکواریوم استفاده نمایید.

آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

2- 3 تجهیزات مور دنیاز

یونولیت برای کف آکواریوم
آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

پمپ هوا برای هوادهی مناسب

آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

بخاری برای تنظیم دقیق دمای آب
آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

فیلتر کفی
آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

فیلتر زیر شنی یکی از وسایل مهم فیلتراسیون می باشد. این فیلتر به عنوان فیلتر اول و اصلی آکواریوم شناخته می شود و بقیه فیلترها مثل فیلترهای مکانیکی برقی و بیولوژیکی فیلتر های کمکی به حساب می آیند. فیلتر زیرشنی صفحه ای پلاستیکی است و درکف آکواریوم قرار می گیرد. فیلتر زیر شنی توسط پمپ هوا کمک می کند تا آب آکواریوم تهویه و فیلتر شود. بطوری که هوا از طریق شلنگ به لوله فیلتر وارد می شود و از آنجا هوایی که به لوله وارد شده به زیر صفحه زیر شنی منتقل می سازد و در نتیجه آب به اندازه ی فضای درون فیلتر زیرشنی از ماسه ها عبور کرده و مواد زائد خصوصا فوضلات ماهی را در لابه لای ماسه ها و زیر فیلتر رها می سازد.این فضولات باقی مانده در لابه لای ماسه ها و فیلترزیرشنی توسط باکتری های مفید تجزیه می شوند و از معلق بودن مواد زائد یا حل شدن آنها در آب جلوگیری می کند و باعث شفافیت آب می شود و همچنین تا حدود زیادی برای تعادل چرخه ی آکواریوم ضروری هست.

2 -4 نحوه نصب فیلتر زیرشنی

اول باید ماسه ها را از آکواریوم خارج کنید و آکواریوم خالی از هر چیزی باشد. بعد صفحه های فیلتر را به تعدادی که نیاز دارید به هم وصل می کنید و لوله ها را روی صفحه نصب می کنید یا در بعضی از صفحات لوله ها وصل هستند و در کف آکواریوم قرار می دهید. سپس یک شیلنگ هوا به اندازه فاصله پمپ هوا تا فیلتر زیر شنی تهیه کرده و یک سره شیلنگ هوا را به لوله ی عبور هوا در کنار فیلتر زیرشنی و یک سر آن را به پمپ هوا وصل می کنید و در مرحله آخر روی فیلتر را کامل با ماسه می پوشانید.

آکواریوم آب شیرین بسازیم جلسه دوم

تکلیف: تمام مراحل آموزش داده شده بالا را آماده کرده و به عنوان یک گزارش تصویری برای ما ارسال نمایید.
محل بازدید/ اردو/ خرید:
منابع مطالعه: برای كسب اطلاع بیشتر منابع زیر را مطالعه نمایید.
در این سایت با راهنمای استفاده از گردونه آسمان بیشتر آشنا خواهید شد.

آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه اول
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه دوم
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه سوم
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه چهارم
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه پنجم
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه ششم
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه هفتم
آکواریوم آب شیرین بسازیم -  جلسه هشتم

بخش پژوهش های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه: الهام گارسچی - تنظیم: نیلوفر یاقوتی