تبیان، دستیار زندگی
هر تکنولوژی، فرهنگ خاص خود را دارد و باید به هنگام استفاده از آن رعایت گردد. در فضای مجازی رعایت قانون، اخلاق، ادب، انصاف و صداقت خیلی مهم است در واقع باید قاعده بازی را بدانیم و دقیقا رعایت کنیم. استفاده درست و بهینه از امکانات و ظرفیت های فضای مجازی بای
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هجمه اینترنتی به انتخابات

هر تکنولوژی، فرهنگ خاص خود را دارد و باید به هنگام استفاده از آن رعایت گردد. در فضای مجازی رعایت قانون، اخلاق، ادب، انصاف و صداقت خیلی مهم است در واقع باید قاعده بازی را بدانیم و دقیقا رعایت کنیم. استفاده درست و بهینه از امکانات و ظرفیت های فضای مجازی باید همواره مد نظر قرار بگیرد.

فرآوری : آزاده مرنی - بخش سیاست تبیان
انتخابات

امروزه ابزارهایی که استفاده می کنیم، شیوهٔ زندگی مان را سریع تر از آنچه فکر می کنیم تغییر می دهند. آنچنان سریع که بعضی اوقات حتی متوجه تغییر نمی شویم و در مواردی نحوه استفاده صحیح را کامل نمی دانیم . دسترسی سریع  و راحت به اینترنت سبب از بین رفتن فاصله مکانی و زمانی می شود؛ امروزه اکثر جوانان کلیه کارهای خود را با تلفن همراه خود انجام می دهند و با روی کار آمدن شبکه های اجتماعی و پر رنگ شدن آن در زندگی روزمره، خلا بزرگی در نحوه استفاده صحیح از این ابزارها دیده می شود.
این فضای مجازی تبدیل به حریمی امن برای شایعه پراکنان و ضد انقلاب ها شده است. در این بین کمپین هایی در ماه های اخیر تشکیل شد که ظاهرا اهداف باطنی دیگری هم داشت و آن سنجش واقعی تاثیر نفوذ پذیری سردمداران این حرکت درمردم عادی بود که تا حد زیادی هم موفق شد با تحریک نیروی جوان و پرانرژی سعی در تحت تاثیر قرار دادن  و استفاده از نیروی مردمی در فشار آوردن به مخالفان خود کند.
حائز اهمیت آن که هر تکنولوژی، فرهنگ خاص خود را دارد و باید به هنگام استفاده از آن رعایت گردد. در فضای مجازی رعایت قانون، اخلاق، ادب، انصاف و صداقت خیلی مهم است در واقع باید قاعده بازی را بدانیم و دقیقا رعایت کنیم. استفاده درست و بهینه از امکانات و ظرفیت های فضای مجازی باید همواره مد نظر قرار بگیرد.
توانایی موج آفرینی، فضاسازی، و بکارگیری ماهرانه نمادها، ارزش ها و الگوها، نمایانگر قدرت تأثیرگذاری فرهنگی و اجتماعی شبکه های اجتماعی سایبر است. آنچه مهم است فضای تکاپو و دامنه اثرگذاری آنان است. تلاش سودجویان  در اشتراک گذاری و تبادل اطلاعات، تعامل با سایر کاربران، شکل دادن به سلایق و جلب نظر آنان و پدید آوردن نوعی «قدرت نرم» است. به گونه ای که بتوانند از آن، در تداوم اهداف خود در فضای فیزیکی بهره ببرند. سودجویان اجتماعی، نهادها، و جنبش های فرهنگی با بهره بردن از همین ویژگی شبکه های اجتماعی، به ترویج دیدگاه ها، ارزش ها و حتی همگانی کردن مطالبات خویش پرداخته و با استفاده از حمایت های سایبری، از آن به عنوان اهرم فشار در فضای فیزیکی استفاده می کنند. قدرت سایبری می تواند برای رسیدن به اهدافی در درون  فضای سایبر، یا خارج از آن (فضای فیزیکی) مورد بهره برداری قرار گیرد.
به یاد بیاورید در فتنه 88  تنها فیس بوک که همچون کودکی نو پا در ایران بود و اینترنت همچون امروز همه گیر و پرسرعت نبود تنها وسیله ارتباط  و تشویش اذهان عمومی برای  اطلاع رسانی بود چه خسارات سنگینی را بر نظام و دولت وارد کرد. امروزه که چندین شبکه اجتماعی وجود دارد و به گونه ای است که هر فرد در یک روز چندین و چند بار رجوع میکند.
 با نزدیک شدن به زمان انتخابات  و آغاز رسمی تبلیغات نمایندگان مجلس ، شاهد شروع تبلیغات علنی در فضای مجازی هستیم. گروه ها، کانال ها و صفحات مختلفی که هر یک در ظاهر حامی یکی از کاندیداهای مجلس دهم می باشند؛ در این گروه ها که خیلی زودتر از آغاز رسمی تبلیغات شروع به معرفی کاندید منتخب خود کرده اند هر روز بحث های مختلفی شکل می گیرد و طرفداران کاندیداها سعی در یارکشی جناحی دارند.
 ظاهرا هیچ رصدی از طرف مسئولین بر این نحوه تبلیغات وجود ندارد، بحث ها و حرف های که تقریبا توهین آمیز به طرف مقابل بوده و عدم نظارت و بررسی سبب ادامه دار شدن ماجرا و تشدید می شود و هرچه که به زمان انتخابات نزدیک تر می شویم این قبیل موارد می توانند در فضای فیزیکی نیز خود را نشان دهند و  در صورت عدم نظارت و کنترل صحیح بر این فضا ،احتمال آسیب رسیدن به دولت و نظام در این برهه حساس  وجود خواهد داشت.

برای شرکت در نظر سنجی دهمین دوره انتخابات مجلس اینجا کلیک کنید

شما به چه کسی رای می دهید (نظر سنجی)


منبع: پایگاه اطلاع رسانی آناج / پایگاه خبری صبا