تبیان، دستیار زندگی
1- درمان هیرسوتیسم(پرمویی) به چند روش انجام مى شود؟ دو روش دارویى و فیزیكى داریم. بحث دارویى كه كاملاً تخصصى است و به گفتن آن نیازى نیست. اما درمان فیزیكى شامل استفاده از تیغ، كندن موها (اپیلاسیون)، كم رنگ كردن (دكلره)، الك...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درمان موهای زائد



1- درمان هیرسوتیسم(پرمویی) به چند روش انجام مى شود؟

دو روش دارویى و فیزیكى داریم. بحث دارویى كه كاملاً تخصصى است و به گفتن آن نیازى نیست. اما درمان فیزیكى شامل استفاده از تیغ، كندن موها (اپیلاسیون)، كم رنگ كردن (دكلره)، الكترولیز (سوزاندن ریشه ی موها)، لیزردرمانى است. در ضمن، به خانم های چاق توصیه مى شود که وزن خود را متعادل  نگه دارند، چون یكى از عوامل شایع پرمویى چاقى  است.

چند تار موى اضافى در ناحیه ی چانه یا سبیل زنان هیرسوتیسم نیست. این موها را به روش فیزیكى مى شود از بین برد و جاى نگرانى ندارد. در صورت مشاهده ی موهاى ضخیم و تیره در قسمت هایى مثل كمر، سینه، پاها، زیر گردن، ران و ... ، با مراجعه به پزشك و انجام آزمایشات هورمونی و سونوگرافى و... بیمارى را كشف و درمان را آغاز كنید.


2- آیا استفاده از تیغ یا كندن موها (اپیلاسیون) به افزایش و رشد موها یا ضخیم شدن قطر آنها كمك مى كند؟

اگر فردى زمینه ی ابتلا به پرمویى را نداشته باشد، به هیچ شكلى دچار هیرسوتیسم نمى شود. پس براى تمیز كردن موهاى بدن و صورت این روش ها قابل استفاده است. در صورت ناراضی بودن، ممكن است شخص نیاز به درمان داشته باشد كه باید پزشك متخصص غدد یا پوست یا زنان راه درستى به او نشان دهد.

البته گاهى درمان دارویى به تنهایى اثر نمى كند و شخص باید هم زمان از روش لیزر و الكترولیز هم استفاده كند.


3- به عنوان متخصص پوست و زیبایى، كدام یك را به عنوان گزینه ی اول انتخاب مى كنید؟

به افرادى كه با رشد طبیعى موهاى بدن مواجه اند، تراشیدن موها یا كندن با موچین و بند انداختن یا دكلره (بور كردن مو) را توصیه مى كنم كه راحت و كم خرج تر است.

استفاده از موم و كرم هاى موبر هم روش های مناسبى است كه براى بدن ضررى ندارد.

گاهى رشد موها به قدرى سریع مى شود كه با این راه ها نمى توان ظاهر زنانه را حفظ كرد كه در این صورت الكترولیز و لیزر(درمان فیزیكى) را پیشنهاد مى دهم.


4- لیزر درمانى و الكترولیز چه عوارضى بر پوست به جا مى گذارد؟

در الكترولیز، سوزنِِ ریزی را وارد ریشه ی مو مى كنند و آن را مى سوزانند. این كار دردناك و وقت گیر است و اگر بهداشت رعایت نشود و فرد درمان گر از سوزن یك بار مصرف استفاده نكند، خطر عفونت و هپاتیت  و حتى ایدز  را ایجاد مى كند. علاوه بر آن، الكترولیز بسیار كند پیش مى رود و با سریع ترین دست، در هر مرحله، 30 درصد موها مى سوزد و فرد باید براى سوزاندن محیط كوچكی مثل چانه بارها مراجعه كند. در افراد هیرسوت، چون رشد موها زیاد و سریع است، تقریباً درمان آن چند سال طول مى كشد و این طولانى شدن و تكرار الكترولیز خطر ایجاد "اسكار"یا "زخم روى پوست" را دارد، یعنى این كه در محل سوزاندن ریشه ی مو جاى سوزن ها مى ماند كه به یك دستى و زیبایى پوست لطمه مى زند.

روش لیزرى عوارض كمترى دارد. پس از اتمام كار هم لازم است فرد سالى یك بار توسط متخصص لیزر درمانى تحت معاینه و درمان قرار گیرد تا از رشد موهاى جدید جلوگیرى شود.


5- لیزر عارضه اى ندارد؟

لیزر درمانى هم در چند مرحله انجام مى شود و ممكن است پوست فرد را بسوزاند كه به دنبال آن عفونت ایجاد شود و در محل سوختگى، لكه روى پوست بماند. این مسئله بسیار كم اتفاق مى افتد.

عوارض لیزر از الكترولیز و حتى داروهاى ضد هیرسوتیسم، بسیار كم تر است.

اشكال بزرگ لیزر را هزینه ی بالاى آن مى دانم. چون دستگاه هاى لیزرى گران قیمت است و نگه دارى از آن ها هم پرهزینه است.


6- هزینه ی لیزر درمانى تقریباً چقدر تمام مى شود؟

قیمت آن، بسته به وسعت و اندازه اى كه لیزرى مى شود، تفاوت دارد. برای مثال قیمت لیزر كردن چانه برابر با قیمت كل نواحى صورت مى شود.


7- اگر بخواهیم از تسهیلات دولتى برای لیزر درمانى استفاده كنیم باید به كجا مراجعه كنیم؟

تا جایى كه من اطلاع دارم مراكز دولتى هنوز دستگاه هایى براى درمان هیرسوتیسم راه اندازى نكرده اند و لیزر درمانى فقط در مراكز خصوصى انجام مى شود كه با ارز بالا دستگاه را وارد مى كنند و هزینه ی بالایى را متقبل مى شوند.


* مطالب مرتبط در این سایت:

موهاى زائد و علل آن

روش هایی برای از بین بردن موهای زائد صورت

لیزر و کاربرد آن در بیماری های پوستی

بهداشت مو

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.