زندگی بدون کیسه صفرا امکانپذیر است؟
اغلب ما اطلاعات زیادی دربارهی کیسهی صفرا نداریم. کیسهی صفرا در سمت راست بدن و در قسمت تحتانی کبد قرار دارد و محل ذخیره صفرا است.
صفرا یک مادهی قلیایی است که چربیها را هضم میکند و هنگام عبور غذا از دوازدهه (اثنی عشر)، روی آن ریخته شده و موجب گوارش چربیها میشود.
گاهی برخی افراد دچار سنگ کیسه صفرا میشوندکه در صورت نیاز، باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند و کیسهی صفرایشان برداشته شود که بعد از آن مجرای صفراوی، وظیفهی کیسهی صفرا را انجام میدهد.
حال اگر شما نیز مبتلا به مشکل صفراوی هستید، ببینید آیا میتوانید بدون این عضو زندگی کنید یا نه؟
از دست دادن کیسهی صفرا مانند از دست دادن دست یا پا نیست که آزاردهنده باشد و فرد فقدان آن را حس کند، زیرا راه حل جایگزینی برای جبران فقدان آن در بدن وجود دارد
لازم نیست نگران باشید
عمل جراحی برداشتن کیسهی صفرا یکی از شایعترین عملهای جراحی در دنیاست و میتوان گفت یکی از امنترینها نیز محسوب میشود. این جراحی عوارض کمی دارد و گاها درصد بسیار کمی از افراد دچار خونریزی جزئی میشوند.
90 درصد از مشکلات صفراوی با جراحی انتخابی انجام میشوند(یعنی هر زمان که بخواهید تحت عمل قرار می گیرید) و تنها 10 درصد آنها نیاز به جراحی فوری دارند.
معمولا برای افرادی که مشکلشان حاد نیست، یک رژیم غذایی بسیار کم چرب و برخی داروها توسط پزشک متخصص تجویز میشود.
هیچ برش بزرگی در کار نیست
پزشکان اکثراً از طریق جراحی لاپاروسکوپی، کیسهی صفرا را از بدن خارج می کنند و تنها به سه یا چهار برش جراحی کوچک در شکم نیاز است. بعد از آن روی محل برش تا مدتی بسته میماند و تا مدتی نباید استحمام صورت بگیرد.
ممکن است ناف تا مدتی ظاهری بد پیدا کند و آن هم به این دلیل است که کیسه از این ناحیه خارج میشودو به همین دلیل ناف تا مدتی زرد و کبود به نظر میرسد و بعد از گذشت زمان بهبود می یابد.
برای بعد از عمل، لباس سایز بزرگ آماده کنید
در حین عمل جراحی، CO2 به داخل بدن پمپ میشودو پس از عمل فرد بسیار چاق تر به نظر میرسد. ممکن است گاز CO2 باعث تحریک دیافراگم شده و فرد به مدت 24 تا 48 احساس درد در ناحیه شانه را حس کند. راه رفتن پس از عمل باعث از بین رفتن حبابهای گاز در درون بدن شده و فرد به شرایط عادی باز میگردد.
عمل جراحی تحت بیهوشی انجام میگیرد
این عمل تحت بیهوشی عمومی و به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت انجام میشود. اغلب بیماران پس از جراحی از بیمارستان مرخص میشوند و برخی نیز به تشخیص پزشک، یک شب در بیمارستان میمانند.
اگر میخواهید برای تاریخ عمل جراحیتان برنامهریزی کنید، بهتر است بدانید بهبودی کامل سه تا پنج روز طول میکشد و بعد از این زمان میتوانید به سر کارتان باز گردید.
تغییرات پس از جراحی
ممکن است به دلیل عدم تکمیل فرآیند به عهده گرفتن وظیفه ی کیسهی صفرا توسط مجرای صفراوی، فرد پس از مصرف غذای چرب، مدفوعی آبکی داشته باشد. اما بعد از مدتی این روند بهبود می یابد و فرد می تواند غذای چرب نیز مصرف نماید.
ممکن است اشتها تغییر کند
برخی افراد ممکن است اشتهایشان پس از خروج کیسهی صفرا از بدن زیاد شود که باید میزان مصرف غذایشان را کنترل کنند.
چیزی را از دست نخواهید داد
از دست دادن کیسهی صفرا مانند از دست دادن دست یا پا نیست که آزاردهنده باشد و فرد فقدان آن را حس کند، زیرا راه حل جایگزینی برای جبران فقدان آن در بدن وجود دارد.