نوجوانان! سعی كنید خودتان باشید
جوان بودن خیلی هم سهل وآسان نیست. این سنین همواره با فراز و نشیب ، و تغییرات و تجارب جدید همراه است. همه ی جوانان دوره یا دورانی را طی خواهند كرد كه احساس خوبی نسبت به خودشان ندارند یا احساس افسردگی می كنند. ما همواره بدترین منتقد خود هستیم و به همین دلیل خودمان بهتر از هر كس دیگری می دانیم كه از زندگی چه می خواهیم و چه طور می توانیم به خواسته هایمان برسیم. ما نمی توانیم همواره طبق سفارشات پدر و مادر، مجلات ، تلویزیون و...عمل كنیم ، یا همواره به ما گفته شود كه چطور رفتار كنیم، چطور لباس بپوشیم و....
جامعه ای كه ما در آن زندگی می كنیم در موفقیت ما نقش مهمی دارد، حتی ارزشی هم كه ما برای خود قائل هستیم ریشه در ارزش های فرهنگی جامعه ما دارد. بنابراین عجیب نیست كه بسیاری از نوجوانان سراسر دنیا دچار كمبود اعتماد به نفس هستند و این در حالی است كه دوران نوجوانی و بلوغ مهمترین زمانی است كه علاقه به خود و اعتماد به نفس می تواند در شخصیت یك فرد شكل بگیرد.
به هر حال كمبود اعتماد و احترام به نفس ، اثر خود را در زمینه های مختلف نشان می دهد:
1 – دروغ گفتن
این كه نوجوانان به اجبار در مورد خود و توانایی هایشان دروغ می گویند یكی از علائم بارز ضعف شخصیتی آنهاست. شما در دوره ای از خودتان متنفر می شوید پس دور "خود واقعی تان" حصاری می كشید و در كمال ناامیدی شروع به ساختن شخصیت ایده آل خود می كنید. به جای این كه در خواب و خیال و دروغ های خود یك شخصیت ایده آل بسازید سعی كنید "خود واقعی" تان را به آن شخصیت ایده آل هرچه بیشتر شبیه كنید. چرا كه دروغ گفتن در مورد خودتان نه تنها شما را به خواسته هایتان نخواهد رساند بلكه اگر زمانی واقعیت هویدا شوید ، همه ی اطرافیانتان نه فقط به خاطر این كه شما آن چیزی كه گفتید نبودید بلكه به خاطر این كه به آنها دروغ گفته اید از شما فاصله خواهند گرفت.
2 – نیاز به تأیید
انسان ها وقتی به چیزهایی كه می خواهند نمی رسند، منتظر تأیید دیگران می شوند. این تنها چیزی است كه به آنها اعتماد به نفس می دهد. اتكاء به دیگران و عقیده ای كه آنها نسبت به ما دارند برای اكثر ما بسیار مهم است . چنین حالتی ما را در یك وضعیت سست و ناپایدار قرار خواهد داد. چرا كه دیگران هیچ وقت به اندازه خودمان برای ما نگران نخواهند بود.
3 – تحكم كردن به دیگران
این حالت یك مثال قدیمی از ضعف شخصیتی است . وقتی احساس بدی در مورد خودتان دارید، دوست دارید شخصیت دیگران را خرد كنید و اگر بالاتر از شما هستند آنها را تا سطح خود پایین بیاورید. در نتیجه سعی می كنید نقاط ضعف اطرافیان را بزرگ جلوه دهید، به هر حال بد نیست بدانید كه این روش چندان موثر نخواهد بود.
4 – افسردگی
گاهی از اوقات ، افسردگی یكی از نتایج ضعف اعتماد به نفس است ؛ چون احساس بدی كه نسبت به خودتان دارید دید شما را نسبت به جهان تغییر می دهد و طرز فكر شما به طور كلی عوض می شود.
اما چطور می توان از پس این همه مشكل برآمد؟ چیزی كه باید بدانید این است كه اصلاً سخت نیست:
1 - اولین گام این است كه تصمیم بگیرید به خودتان مثبت تر نگاه كنید و البته كمی هم تلاش كنید.
1. لیستی از چیزهایی كه در خودتان سراغ دارید و به آنها علاقه مندید درست كنید. هیچ وقت نگویید "چیزی نیست كه به آن علاقه داشته باشم" بدانید كه مطمئناً نكات خوبی هم در شخصیت شما پیدا می شود.
2. در این لیست كارهایی را هم كه در آنها مهارت دارید بنویسید و سعی كنید هر روز حداقل یكی از آن كارها را انجام دهید. پس از این ، هر بار به مشكلی برخوردید به لیست خود نگاهی بیندازید تا خود را انسان بی فایده ای ندانید.
3. فكر نكنید همه ی كارهایتان باید مورد تصدیق و قضاوت دیگران واقع شود. شما دوست داشتنی هستید، فردی هستید با همه موفقیت ها و شكستهایتان و بدانید كه همواره در دنیا كسانی هستند كه شما را دوست دارند و به شما احترام می گذارند و همیشه لازم نیست شما انسان كاملی باشید تا مورد علاقه دیگران قرار گیرید.