تصویب قطعنامه" مقابله با داعش" در شورای امنیت
شورای امنیت به اجماع قطعنامه ای را برای مبارزه با داعش در مناطق تحت نفوذ این گروه تروریستی در عراق و سوریه صادر کرد.
به نقل از سایت شبکه الجزیره، در قطعنامه مصوب شورای امنیت تلاش های گسترده برای متوقف ساختن نفوذ تروریست های خارجی به عراق و سوریه، خشکاندن منابع مالی تروریست ها و ممانعت از آن تاکید شده و داعش تهدیدی جهانی و بی سابقه برای صلح و امنیت جهانی قلمداد شده است.
اعضای شورای امنیت در این قطعنامه مجددا مواخذه تمامی کسانی که مسئول ارتکاب اقدامات تروریستی یا نقض قوانین بین المللی انسانی یا نقض و تجاوز به حقوق بشر هستند را خواستار شدند.
در این قطعنامه بر لزوم تعجیل کشورهای عضو شورای امنیت برای تکمیل لیست مجازات ها در کمیته 1262 تاکید شده تا بهتر تهدیدی که داعش ایجاد کرده را منعکس کنند.
اعضای شورای امنیت در این قطعنامه ضمن محکومیت اقدامات تروریستی در سوسه تونس، آنکارا، بیروت، پاریس و شبه جزیره سیناء در مصر، به دولت های تونس، ترکیه، روسیه، لبنان و فرانسه تسلیت گفتند.
این قطعنامه طرحی فرانسوی است که اتخاذ تمامی تدابیر لازم برای مقابله با داعش را ضروری و مجاز می داند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل در سخنرانی خود گفت: نابودی داعش باید همزمان با روند سیاسی در سوریه باشد.
این رای گیری یک هفته بعد از حملات پاریس صورت گرفت که 130 کشته برجای گذاشته است.
فرانسوا دلاتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل تاکید کرد: تمامی کشورهای عضو شورای امنیت باید گام های لازم را برای نابودی داعش بردارند.
نماینده آمریکا تصریح کرد: حملات تروریستی در سراسر جهان علیه زنان، مردان و کودکان در بیروت و پاریس و نیز کشتار گردشگران و اقدامات تروریستی هوایی نگران کننده است. آمریکا در کنار قربانیان تروریسم است و یادآور می شود که در سوریه و عراق خشونت تمامی شهروندان را تهدید می کند
این قطعنامه هرگز مسئولیت قانونی برای اقدام نظامی علیه داعش را نداده است و هرگز به فصل هفت منشور سازمان ملل مراجعه نخواهد کرد، اما حمایت سیاسی جدی از جنگ علیه داعش در سوریه و عراق خواهد کرد.
این قطعنامه از کشورها می خواهد تا تمامی تدابیر لازم را برای هماهنگی تلاش ها با هدف ممانعت از اقدامات تروریستی داعش صورت دهند.
سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت بر لزوم گذار سیاسی در سوریه براساس بیانیه ژنو به منظور کاهش فعالیت های گروه های تروریستی و به منظور تشکیل دولتی عادل و غیرطایفه گرا برای ملت سوریه تاکید کرد.
پاور عنوان داشت که داعش در نتیجه ائتلاف جهان شکست خواهد خورد.
نماینده آمریکا تصریح کرد: حملات تروریستی در سراسر جهان علیه زنان، مردان و کودکان در بیروت و پاریس و نیز کشتار گردشگران و اقدامات تروریستی هوایی نگران کننده است. آمریکا در کنار قربانیان تروریسم است و یادآور می شود که در سوریه و عراق خشونت تمامی شهروندان را تهدید می کند.
پاور تاکید کرد: شیوه های گروه های تروریستی نشاندهنده وجود ایدئولوژی و خشونت نزد آنهاست. باید برای ممانعت از حملات علیه خاک کشورها و تقویت امنیت در خاورمیانه تلاش شود.
وی افزود: ما از قطعنامه تصویب شده برای برداشتن گام هایی جهت مبارزه با داعش و جبهه النصره و توقف کمک مالی به این گروه ها حمایت می کنیم.
نماینده آمریکا افزود: عراق نشان داد که با چالشی از سوی داعش روبه رو است و سوریه تبدیل به پناهگاه های امن برای این گروه های تروریستی شده است.
وی مدعی شد: نظام سوریه اقدامی برای سرکوب این تهدیدها نمی کند.
پاور ادامه داد: ما با تمامی کشورها برای ایجاد ائتلافی که داعش را به شکست می کشاند و اجازه ندهد به پناهگاه های امن در اختیار بگیرد و برای خشکاندن منابع مالی این گروه تلاش می کنیم.
فابیوس در بیانیه ای تاکید کرد: اکنون مهم است که تمامی کشورها به طور قابل ملاحظه ای در جنگ علیه داعش وارد شوند چه از طریق اقدام نظامی، چه از طریق بررسی راهکارهای سیاسی و یا مبارزه با حمایت های مالی از تروریسم
از سوی دیگر، ویتالی چورکین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت تاکید کرد که مسکو قصد دارد به تلاش جهت تسهیل پیش نویس قطعنامه روسیه برای مبارزه با تروریسم ادامه دهد.
این دیپلمات روسیه از تلاش برخی کشورهای عضو شورا برای مانع تراشی در مسیر تصویب این قطعنامه در سپتامبر گذشته انتقاد کرد و گفت: این تلاش ها نشاندهنده کوته نظری سیاسی است.
چورکین در عین حال گفت: آماده ایم با همکاری بقیه کشورها به مبارزه با تروریسم به هر نحوی ادامه دهیم.
ژرار آرو، نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز گفت: قصد داریم به هر وسیله ممکن با داعش بجنگیم لذا باید اصل دفاع از خویش به هر نحوی اجرا شود.
نماینده فرانسه در عین حال از کشورهای اروپا خواست طرح همبستگی متقابل را اجرا کنند.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه نیز با استقبال از تصویب قطعنامه ضدداعش در شورای امنیت گفت: باید تلاش ها برای مقابله با داعش دوچندان شود.
فابیوس در بیانیه ای تاکید کرد: اکنون مهم است که تمامی کشورها به طور قابل ملاحظه ای در جنگ علیه داعش وارد شوند چه از طریق اقدام نظامی، چه از طریق بررسی راهکارهای سیاسی و یا مبارزه با حمایت های مالی از تروریسم.
منبع : ایسنا