تبیان، دستیار زندگی

هر آنچه باید از سرطان ریه بدانید

سرطان ریه گاهی هیچ نشانه‌ای را بروز نمی‌دهد، اما برخی اوقات می‌توان گفت کاهش وزن بی‌دلیل، خس‌خس سینه، سرفه‌های خونی، درد ناحیه قفسه سینه و پشت شانه‌ها می‌تواند از علائم ابتلا به سرطان ریه محسوب می‌شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زینب حکیمی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

ریه، بیماری تنفسی، سرطان ریه ، بیماری ریه، بیماری ریوی،

هر فردی ممکن است به سرطان ریه مبتلا شود

شاید تصور شود تنها افراد سیگاری و کسانی که در معرض دود قرار دارند، مستعد ابتلا به سرطان ریه هستند. اما مشاهده شده که 15 درصد افرادی که حتی یک بار هم سیگار نکشیده‌اند، به این بیماری دچار شده‌اند و یا کسانی که هر روز ورزش می‌کنند، درگیر این نوع سرطان هستند.. این چیزی است که پزشکان و محققان را شگفت زده کرده است.

تا 10 سال پیش هم تصور نمی‌شد که بتوان فرد مبتلا به سرطان ریه را از مرگ نجات داد، اما امروزه راه‌های درمان مناسبی برای این نوع سرطان کشف شده است

 

انواع مختلفی از سرطان ریه وجود دارد

حدود 15 درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه، درگیر سرطان سلول‌های کوچک ریه و 85 درصد از مبتلایان درگیر سرطان سلول‌های غیر کوچک ریه مانند سلول‌های سنگفرشی و سلول‌های بزرگ هستند.

سرطان سلول‌های کوچک ریه سریع‌تر گسترش یافته و رشد می‌کند، در حالیکه سرطان سلول‌های غیر کوچک کمتر تهاجمی است و راحت‌تر با عمل جراحی و درمان‌های دیگر درمان می‌شود. سرطان ریه اغلب به علت ایجاد یک جهش ژنتیکی رخ می‌دهد که سبب تغییر روش تقسیم سلولی شده و ممکن است باعث گسترش سرطان به سایر قسمت های بدن گردد.

این بیماری همیشه دارای علائم نمی باشد

برخی بیماران مانند یک بیمار آمریکایی که حدود 16 سال قبل دچار سندرم رحم و تخمدان بوده است، با وجود درمان و چکآپ سالیانه که هیچ گونه علائمی را در بدن وی نشان نداده است، به طور ناگهانی دچار سرطان ریه می‌شوند.

این بیماری گاهی هیچ نشانه‌ای را بروز نمی‌دهد، اما برخی اوقات می‌توان گفت کاهش وزن بی‌دلیل، خس‌خس سینه، سرفه‌های خونی، درد ناحیه قفسه سینه و پشت شانه‌ها می‌تواند از علائم ابتلا به سرطان ریه محسوب می‌شود.


سرطان ریه بیش از سایر سرطان‌ها، زنان را به کام مرگ می‌کشاند

سرطان ریه می‌تواند باعث ابتلای مجدد زنان به سرطان سینه شود. این سرطان که گاهی به صورت جهش ژنتیکی در یک خانواده به ارث می‌رسد، می‌تواند افراد مبتلا را مستعد ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان سینه نیز سازد. اگر در بین اعضای خانواده‌تان، شخص مبتلا به سرطان ریه وجود دارد، باید بیش از سایرین مراقب خودتان باشید.


این بیماری دارای راه های درمان متعددی است

تا 10 سال پیش هم تصور نمی‌شد که بتوان فرد مبتلا به سرطان ریه را از مرگ نجات داد، اما امروزه راه‌های درمان مناسبی برای این نوع سرطان کشف شده است؛ برای مثال ترک مصرف مواد مخدر و دخانیات در افراد مبتلا، خطر مرگ را تا 41 درصد کاهش می‌دهد.

افراد مبتلا نیاز به پشتیبانی دارند

حمایت و مراقبت از افراد مبتلا به سرطان ریه، یک عامل مهم جهت افزایش امید و صبر بیماران است. مخصوصا مبتلایانی که خود سرپرست یک خانواده هستند، نیاز به کمک و دلجویی بیشتری دارند. امید می‌تواند نجات‌دهنده‌ی افراد بیمار باشد.


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.