تبیان، دستیار زندگی
ماه محرم که می آید ، دلدادگان حسین (ع) در راه عشق به مولای خود با برپایی مراسم عزاداری ، سیاهپوش کردن کوی و برزن ، پخت و توزیع نذری و گاه با نذر خون ،گوشه های از عشق و ارادت خود را به سالار شهدا ابراز می کنند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خون نذری در محرم

ماه محرم که می آید ، دلدادگان حسین (ع) در راه عشق به مولای خود با برپایی مراسم عزاداری ، سیاهپوش کردن کوی و برزن ، پخت و توزیع نذری و گاه با نذر خون ،گوشه های از عشق و ارادت خود را به سالار شهدا ابراز می کنند...

فراوری : پاک نهاد  - بخش اجتماعی تبیان
اهدا خون

ماه محرم که می آید ، دلدادگان حسین (ع) در راه عشق به مولای خود با برپایی مراسم عزاداری ، سیاهپوش کردن کوی و برزن ، پخت و توزیع نذری و گاه با اهدای خون ،گوشه های از عشق و ارادت خود را به سالار شهدا ابراز کرده و در پیروی از مکتب امام حسین (ع) برای نجات جان انسانی نیازمند یاری می رسانند . اگر افراد سالم خون اهدا نمایند بدن آنها دوباره خون تولید میکند و اهدای خون در جریان ماه محرم در کنار بهره مندی از اجر معنوی به افزایش ذخایر خون و نجات مریضان کمک میکند.
امروزه اهدای خون به عنوان یک عمل انسانی طرفداران بسیاری دارد و هر روزه تعداد بسیاری از افراد با مراجعه به مراکز انتقال خون به هموطنان خود خون هدیه می دهند. همه ما بارها با این عبارت روبرو شده ایم که: اهدای خون، اهدای سلامتی است.

اهدای خون در حقیقت زندگی بخشیدن به هم نوع میباشد و زند گی بخشیدن به هم نوع در حقیقت حیات بخشیدن به تمام کاینات عالم است، چنانچه خداوند بزرگ (ج) میفرماید: " و من احیاها فکنما احیآ الناس جمیعآ" .

پور فتح الله با اشاره به نزدیک شدن به ایام سوگواری سرور شهیدان امام حسین (ع) در ماه محرم گفت: اهدای خون هیجانی باید به سمت اهدای خون برنامه ریزی شده هدایت شود و برای نوبت دهی نذر خون و ثبت نام از نذر کنندگان خون در پایگاهها ضمن فرهنگ سازی مناسب اقدام لازم صورت پذیرد

دکتر علی اکبر پور فتح الله مدیرعامل سازمان انتقال خون در همایش مسئولان واحدهای برنامه ریزی جذب و فراخوان اهداکنندگان ادارات کل انتقال خون کشور اظهار کرده است: سازمان انتقال خون آمادگی دارد تامین پلاسمای مورد نیاز کشور را به طور کامل برعهده بگیرد و از بخش خصوصی در صنعت پلاسما برای ورود به صنعت پلاسما و ایجاد پالایشگاه پلاسما حمایت و تضمین لازم را برای تامین پلاسما به عنوان ماده خام فراهم نماید.
پور فتح الله افزود: سازمان انتقال خون هم اکنون 170 هزار لیتر پلاسما را از طریق خونهای اهدایی مازاد بر مصرف بیمارستانی تامین می کند و برای افزایش این ظرفیت به 300 هزار لیتر با برنامه ریزی و مدیریت اهدای خون در بخش پلاسمای بازیافتی آمادگی داریم و می توانیم مابقی نیاز را از طریق ایجاد مراکز اهدای پلاسما تامین کنیم.
وی با اعلام اینکه به زودی سازمان انتقال خون پلاسمای اهدایی داوطلبان اهدا را از طریق پلاسما فرزیس دریافت خواهد کرد، گفت: با ورود انتقال خون به چرخه اقتصادی به زودی اعتبارات لازم برای فراهم سازی دستگاههای مورد نیاز پلاسما و پلاکت فرزیس در استان های کشور را به دست می آوریم و تامین این فرآورده های بیولوژیک مورد نیاز مردم را برعهده می گیریم.
پور فتح الله تاکید کرد: ما آماده ایم تضمین دهیم که از صنعت پلاسما حمایت می کنیم و تامین پلاسما را می توانیم جزو وظایف خود قرار دهیم.
وی با اشاره به ضرورت تامین هزینه فرآیندهای انتقال خون گفت: در 17 کشور صنعتی دنیا خون به رایگان اهدا می شود اما فرآیندها و هزینه های مرتبط با آزمایشگاه و تامین فرآورده های مختلف و اقدامات متعددی که در فرآیند تولید قرار دارد تعرفه گذاری و از محل خدمات دریافت می شود.
پور فتح الله با اشاره به نزدیک شدن به ایام سوگواری سرور شهیدان امام حسین (ع) در ماه محرم گفت: اهدای خون هیجانی باید به سمت اهدای خون برنامه ریزی شده هدایت شود و برای نوبت دهی نذر خون و ثبت نام از نذر کنندگان خون در پایگاهها ضمن فرهنگ سازی مناسب اقدام لازم صورت پذیرد.
وی همچنین با اشاره به شعار امسال سازمان برای این ایام: «نذر خون؛ تصمیم آگاهانه، اهدای مسئولانه»، از اهداکنندگان خون خواست سازمان انتقال خون کشور را در اجرای این شعار و برنامه ریزی نذر اهدای خون یاری دهند.
همچنین دکتر شیخ الاسلامی، سلطان اهدای خون جهان ومتخصص آسیب شناسی بالینی می گوید: اهدای خون از بیماری های قلبی، روانی، سکته های مغزی، دیابت، فشارخون و پرخونی پیشگیری می کند و فواید معنوی و جسمی بسیاری به همراه دارد.
او از همه ی هموطنان خواست تا برای اهدای خون به بانک های خون مراجعه نمایند تا این خون بدون اجرت به مریضانی که با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می کنند انتقال داده شود.


منابع : دانشجو/ صدا و سیما/ آکا ایران / آوا