پژوهش سرای دانش آموزی ابن سینا منطقه 15
محلی مناسب برای حضور دانش آموزان
آیا شما از آن دسته دانش پژوهانی هستید که به انجام فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی علاقمندید؟ آیا برای پیشبرد تحقیقات و کار پژوهشی تان به دنبال محلی مناسب با امکانات کافی هستید؟ اگر محل زندگی یا مدرسه تان در منطقه 15 تهران واقع است، حتماً به پژوهش سرای دانش آموزی ابن سینا منطقه 15 مراجعه نموده و بعد از ثبت نام از امکانات این پژوهش سرا استفاده نمایید.
پژوهش سرای دانش آموزی ابن سینا با هدف ترویج فرهنگ پژوهش و تحقیق در بین دانش آموزان و همچنین هدایت و راهنمایی دانش آموزان در جهت علایق و استعداد هایشان و ایجاد زمینه ای برای رشد و توسعه بنیه علمی و پژوهشی دانش آموزان و ایجاد زمینه برای بروز خلاقیت های آنان و همچنین فراهم آوردن امکانات و شرایط مناسب برای دستیابی دانش آموزان به یافته های جدید علمی در منطقه 15 تهران تأسیس گردید.
امکانات این پژوهش سرا شامل:
1. آزمایشگاه: این مرکز با دارا بودن آزمایشگاه تخصصی در زمینه نانو آماده آموزش و اجرای پروژه های دانش آموزی می باشد. آزمایشگاه نانو پژوهش سرای ابن سینا در سال 1390 راه اندازی شد و تا به امروز فعال بوده و بطور مستمر در حال تجهیز به وسایل جدید می باشد. تعدادی از وسایل موجود عبارتند از:
میکروسکوپ تونلی روبشی: برای ایجاد تصاویر سه بعدی از سطوح مواد با دقت اتمی و تفکیک پذیری بالا استفاده می شود. با این میکروسکوپ می توان نحوه آرایش اتم ها در سطح شبکه مواد رسانا، فلزات و نیمه هادی ها را به تصویر کشید.
لایه نشانی اسپاترینگ: این دستگاه ابزاری مفید برای ایجاد لایه های نازک فلزی به روش کندوپاش در محیط خلا است. از این دستگاه می توان در آزمایشگاه های اپتیک، نیمه رسانا، الکترونیک و ... بهره گرفت.
انفجار الکتریکی سیم: دستگاه انفجار الکتریکی سیم برای تولید نانوکلوئیدهای فلزی مختلف با پراکندگی توزیع اندازه ذرات نسبتا محدود به کار میرود. از نظر اقتصادی این روش مقرون به صرفه به نظر میرسد و همچنین بازده آن بالاست.
الکتروریسی: الکتروریسی روش ساده ای برای تولید نانو الیاف از مواد متنوع شامل محلول های پلیمری، سرامیکی و یا محلول های کامپوزیتی شامل پلیمر – نانوذرات است.
اسپکتروفتومتر: اسپکتروفتومتر یا طیف سنج، دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. این کار با انکسار پرتو نور به طیف طول موج ها و آشکارسازی شدت ها با دستگاه باردار و نمایش نتایج به صورت گراف انجام می شود.
گلاوباکس: یکی از ابزارهای آزمایشگاهی میباشد که از یک محفظه (معمولا شیشهای) تشکیل شده است نوع متداول گلاو باکس در آزمایشگاهها به کار میرود.
آلتراسونیک: امواج مافوق، کاربردهای فراوانی از جمله در لیزر، تخلیه الکتریکی برای بهبود خواص سطحی و افزایش نرخ باربرداری، سنجش فاصله، عمق مخزن، شستشوی دقیق ظروف آزمایشگاهی، تعیین فشار خون بیمار، همگن کردن مواد مذاب، جوشکاری مواد غیر هم جنس، ریخته گری، تراشکاری، فرزکاری، سوراخکاری و غیره دارد.
2. سایت رایانه ای: سایت مجهز به رایانه پیشرفه و اینترنت پر سرعت از امکانات این مرکز می باشد.
3. کتابخانه: کتابخانه پژوهش سرا با در اختیار داشتن کتاب و CD های علمی و آموزشی آماده ارائه خدمات به دانش آموزان می باشد.
4. سامانه آموزش مجازی: در این سامانه دانش آموزان می توانند در کلاس ها و اردوها به شکل اینترنتی نام نویسی نمایند و از آخرین وضعیت کلاس و نام نویسی خود آگاه شوید. همچنین پیام های استاد را دریافت نمائید و برای استاد پیام بفرستید. در نهایت می توانند ارزشیابی و نمره پایان دوره خود را ببینید.
دستاوردهای علمی دانش آموزان پژوهش سرای ابن سینا:
1. ثبت بیش از 50 مورد اختراع در حوزه های فیزیك، شیمی، زیست و نانو
2. ارائه و پذیرش بیش از 30 مقاله ی علمی در کنفرانس های ملی و بین المللی
3. انتخاب مرکز برتر در حوزه ی مکانیزم وخلاقیت در نمایشگاه بین المللی آموزش و خدمات آموزشی در جمع ده ها دانشگاه و موسسات بزرگ کشور
4. پذیرش 6 مقاله ی علمی و پژوهشی در پنجمین همایش ملی و تخصصی مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران
5. کسب رتبه ی اوّل پژوهش دانش آموزی کشور در هفته ی پژوهش
6. انتخاب "مرکز نوآوری برتر" از سوی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهر سازی
7. اجرای طرح قرآن پژوهی با حضور بیش از 3000 نفر از دانش آموزان منطقه
8. اجرای "طولانی ترین روزنامه دیواری جهان "در نمایشگاه مطبوعات
9. ارائه دست آوردهای دانش آموزان درسومین، چهارمین و پنجمین نمایشگاه بین المللی نانو
10. كسب رتبه اوّل تا سوم جشنواره ی نانو در نمایشگاه سوم، چهارم و پنجم
11. كسب رتبه های استانی و كشوری در جشنواره ی خوارزمی
12. امضاء تفاهم نامه همكاری علمی- تحقیقاتی و پژوهشی با" انستیتو پاستور ایران"
13. امضاء تفاهم نامه همكاری علمی- تحقیقاتی و پژوهشی با دانشگاه آزاد اسلامی
14. همكاری با "مركز تحقیقات ساختمان "جهت عضویت دانش آموزان خلاق در دبیرخانه ی نوآوران
15. طراحی و تألیف دایرة المعارف بزرگ با بیش از 13000 صفحه توسط دانش آموزان عضو
16. برگزاری كارگاه های ثبت اختراع ملی و بین المللی
17. جمع آوری آیین های ملی-مذهبی كلیه شهر های ایران در" انجمن ایران شناسی" به صورت نرم افزاری و مجلات
18. سامانه هوشمند" پژوهش سرای مجازی"
19. ارائه دستاوردهای دانش آموزان در "نمایشگاه دستاوردهای ملی تحقیق و پژوهش"، در کنار ده ها دانشگاه ومرکز علمی بزرگ کشور
20. ارائه دستاوردهای دانش آموزان در "نمایشگاه بین المللی زیست فناوری"
21. ارائه دستاوردهای دانش آموزان در نمایشگاه ملی خلاقیت و نوآوری با حضور بزرگان عرصه ی علم و دانش
22. ارائه دستاوردهای دانش آموزان در"نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست" دانشگاه تهران
23. تولید نرم افزاردایرة المعارف، كتاب الكترونیك فیزیك، شیمی و زیست، قرآن پژوهی و نرم افزار كتابخانه، زمین سیاره ما، SCHOOL 2009، تست سنجش اضطراب، نرم افزار ثبت نمرات ربوكاپ و اجرای ده ها پروژۀ علمی.
24. پذیرش مقاله "روش خلاقیت و نوآوری پژوهش سرای ابن سینا " در کنفرانس انجمن خلاقیت و نوآوری (اروپا 2011 ایرلند) و (2012 پرتغال ) به عنوان سخنران اصلی کنفرانس.
همچنین از فعالیت های پژوهش سرای ابن سینا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. انجمن های علمی: پژوهش سرای ابن سینا آماده پذیرش دانش آموزان علاقمند به فعالیت های پژوهشی در انجمن علمی شیمی، فیزیک، رباتیک، زیست شناسی، ریاضی و انجمن علمی نجوم می باشد.
2. دوره ها و کارگاه آموزشی: یکی از مهم ترین اهداف این مرکز آموزش دانش آموزان به کار گروهی و افزایش توان علمی، خلاقیت، نوآوری و کار آفرینی می باشد.
3. پروژه های علمی و پژوهشی: عنوان مهم ترین پروژه های اجرایی دانش آموزان در پژوهش سرای ابن سینا شامل "ساخت غشای لیفی نانوکامپوزیتی با تلفیق روش الکتروریسی" و "اسپاترینگ و کاربردهای بالقوه آن" و "جذب برخی از فلزات سنگین از نمونه آبی با استفاده از نانوکامپوزیت های بنتونیت - مگنتیت سنتز شده" و "روکش های چرم مقاوم در برابر خراش حاوی نانوذرات" و "حذف رنگ نساجی با استفاده از جاذب طبیعی اصلاح شده با نانوذرات" و ...
4. جشنواره ها، مسابقات و نمایشگاه ها: این پژوهش سرا برای شناساییی استعداد و افزایش توان و خلاقیت فکری دانش آموزان مسابقات و جشنواره هایی برگزار می نماید از جمله آن "جشنواره ساخت ابر حباب" می باشد.
5. قرآن پژوهی: در این بخش ارتباط قرآن با شیمی، فیزیک، زیست و نجوم بررسی می شود.
شرایط ثبت نام و عضویت در پژوهش سرا برای دانش آموزان منطقه 15 تهران به این صورت است که کلیه دانش آموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی و متوسطه و هنرستان ها می توانند از طریق مدارس با مراجعه حضوری به پژوهش سرا در کارگاه ها و انجمن های علمی ثبت نام نمایند. تکمیل فرم ثبت نام تأیید شده توسط مدیر مدرسه و و الدین محترم می باشد.
شما دانش پژوهان علاقمند می توانید از طریق آدرس و شماره تماس زیر با این مجموعه در ارتباط باشید و برای ثبت نام اقدام نمایید.
آدرس: میدان خراسان - خیابان خاوران - ایستگاه امیر سلیمانی- اداره آموزش و پرورش منطقه 15 - ساختمان شماره 2
شماره تلفن: 33006757 - 33005743
آدرس رایانامه: EbneSina15@yahoo.com
آدرس سایت: http://pse.tehsch15.ir
بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: الهام گارسچی
تنظیم: نسرین صادقی