تولید بیوگاز با پسماند سیب
دهمین دوره از پروژه های دانشآموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پرشور شما دوستان و علاقهمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نمودهاند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینهای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقهمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: تولید بیوگاز با پسماند سیب
نام ارائهدهنده/دهندگان: مریم سرسخت جنتی
زمینه و نوع پروژه: شیمی زیستی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: فرزانگان رودهن
امروزه تقریباً تمام فعالیت های روزانه انسان ها به سوخت های فسیلی وابسته است و حتی اگر برای مدتی کوتاه انسان ها از استفاده از سوخت های فسیلی منع شوند زندگی آن ها از حالت عادی خارج می شود انسان ها از سوخت های فسیلی در پخت و پز، گرم کردن اماکن مسکونی یا اداری و به عنوان سوخت وسایل نقلیه استفاده می کنند. همچنین بخش عظیمی از برق مصرفی ما از سوخت های فسیلی به دست می آید پس در واقع اگر این سوخت ها تمام شوند، علاوه بر این که فعالیت هایی که مستقیماً با این سوخت ها در ارتباط است لغو می شود، در برق مصرفی انسان ها نیز اختلالاتی ایجاد شده و افعالی که با برق ارتباط دارند نیز مختل می شوند. امروزه این منابع با سرعت بسیار بالایی رو به کاهشند، همچنین با توجه به این موضوع که این منابع تجدیدناپذیرند با اتمام آن ها مدت زمان بسیار طولانی طول می کشد تا مجدداً تولید شوند. یکی دیگر از مشکلات استفاده از سوخت های فسیلی این است که این سوخت ها آسیب بسیار زیادی به محیط زیست انسان ها می زنند. از جمله آلودگی هوا و آسیب رساندن به لایه اوزون که در صورت آسیب رسیدن به این لایه سلامت انسان ها نیز دچار مشکل می شود. برای مقابله با این مشکل راه های فراوانی موجود است مانند آموزش همگانی برای صرفه جویی در مصرف سوخت ها، تولید انواع بیواتنول، تولید انواع گازهای زیستی، جایگزین کردن انرژی های نو مانند انرژی باد، آب، خورشید، همچنین بهینه سازی وسایل گازسوز و ...
در این مطالعه پژوهشگران سعی کردند با استفاده از پسماند سیب که جز مواد دور ریز می باشد بیوگاز تولید کنند.
با توجه به خطر رو به کاهش بودن سوخت های فسیلی همچنین آلودگی حاصل از آن ها باید به دنبال سوخت های جایگزین برای این سوخت ها باشیم. همچنین پسماند سیب جز مواد دورریز انسان می باشد و استفاده چندانی ندارد، می توان بیوگاز، که سوختی با آلودگی کمتر است را جایگزین این سوخت ها کرد و در مصارف خود از آن استفاده کرد.
مهارت های کسب شده
آشنایی با زیست توده، آشنایی با بیوگاز، آشنایی با انواع روش های تولید بیوگاز
نام ایده: دفع آسان سنگ کلیه با استفاده از گیاهان محلی (مرغ و هست بند) و شنبلیله
نام ارائهدهنده/دهندگان: فائزه ملاطایفه، نگین کریمی افشار، زهرا سادات سید حسینی
زمینه و نوع پروژه: زیست شناسی/ علوم پزشکی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: فرزانگان رودهن
سنگ کلیه یکی از مشکلات بسیار شایع در میان مردم است و دردهایی از قبیل درد پهلو، خونریزی در ادرار و دفع ادرار با سوزش و حالت تهوع از مهمترین علائم سنگ کلیه می باشد که باعث اختلال در زندگی روزمره افراد می شود. روش های مختلفی برای از بین بردن سنگ کلیه وجود دارد؛ در گذشته تنها راه خلاصی از سنگ ها، انجام جراحی بود که عوارض جانبی در پی داشت. امّا امروزه روش هایی وجود دارد که می توان بدون انجام جراحی، آن ها را دفع نمود مانند استفاده از امواج پر انرژی (سنگ شکنی) که هزینه های زیادی را به همراه دارد.
هدف اصلی دانش آموزان از پژوهش حاضر دفع آسان سنگ کلیه با استفاده از گیاهان محلی بود؛ آن ها با توجه به تحقیقات محلی گیاهان محلی مرغ و هست بند و شنبلیله ر انتخاب کردند. این گیاهان عوارض بد سنگ شکنی (لیزر) و جراحی را ندارند؛ به دلیل این که این گیاهان، محلی و قابل دسترس هستند سعی شده از آن ها برای دفع آسان سنگ کلیه استفاده گردد.
مهارت های کسب شده
آموزش روش تحقیق - آموزش مقاله نویسی - آشنایی با ایده یابی - روش انجام تحقیق طبق جدول گانت - آشنایی با اخلاق پزشکی و تهیه رضایت نامه