تبیان، دستیار زندگی
عکس های تفسیری می کوشند چیستی چیزها را توضیح دهند، اما در پی صحت علمی نیستند و نمی توان آن ها را با روش های سنجش علمی تشریح کرد. آن ها تفسیرهایی شخصی و ذهنی اند، که بیشتر به شعر می مانند تا گزارشی علمی، معمولاً خیالی هستند و بیشتر متأثر کننده اند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عکاسی براساس فیلم

عکاسی براساس فیلم

دهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی"پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده‌اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: عکاسی با موضوع عکس های تفسیری براساس فیلم
نام ارائه دهنده/دهندگان: یاسمن داوری، نیوشا معروفی، ملیکا شهرابی
زمینه و نوع پروژه: عملی/ براساس فیلم ترسناک
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: آیین روشن نور

عکس های تفسیری می کوشند چیستی چیزها را توضیح دهند، اما در پی صحت علمی نیستند و نمی توان آن ها را با روش های سنجش علمی تشریح کرد. آن ها تفسیرهایی شخصی و ذهنی‌اند، که بیشتر به شعر می مانند تا گزارشی علمی. معمولاً خیالی هستند و بیشتر متأثر کننده‌اند تا باریک بینانه و لطیف و بر اساس محیط های خیالی که می سازند از آن عکس می گیرند.

عکس های تفسیری براساس فیلمی ترسناک عکاسی شده است که داستان آن براساس رنگ بود.

برای بهتر شدن یادگیری عکاسی و ایجاد کنجکاوی در مخاطب و همچنین اینکه درباره آن عکس ها بیشتر بیندیشیم و به گونه‌ای باشد که در جهت تعبیرش تلاش کنیم یا آن را به شکلی جدی مورد بررسی قرار بدهیم و به صرف اینکه فقط نظر اوست از آن نگذریم.

عکاسی براساس فیلم

در اوایل سال تحصیلی با توجه به شناختی که از انواع دسته بندی های عکس به دست آوردیم، از بین آن ها عکس های تفسیری را انتخاب کردیم.

دسته بندی عکس به این گونه بود:

عکس های توصیفی،

عکس های توضیحی،

عکس های تفسیری و

عکس های نظری.

عکس های تفسیری مانند همه عکس ها، نیاز به تأویل دارند که دانش آموزان سعی کردند بر اساس داستانی از یک فیلم آن را در فریم های مختلف عکاسی کنند.


این عکاسی براساس موضوع فیلم صورت گرفت که داستانی نوشته شد و عکاسی را انجام دادند که براساس نور و جذابیت که در فیلم ترسناک وجود دارد این نوع عکاسی را انتخاب نمودند و عکس ها گرفته شد. عکاسی از طریق سوژه هایی که در فیلم بود انجام شد. به گونه ای که دوربین در محیط تاریکی قرار گرفت و عکس از سوژه ها تهیه شد.

براساس انواع عکس ها و موضوعی که جهت پژوهش انتخاب شده بود یک فیلم ترسناک انتخاب کردند تا هیجان کار بیشتر شود. دانش آموزان براساس سوژه هایی که در فیلم بیشتر به کار می رفت عکاسی کردند که به شکلی عکس های تفسیری خود را براساس آن فیلم تهیه نمودند.

مهارت های کسب شده

1. عکاسی کردن
2. فوکوس کردن بر روی جزئیات


بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: مهدی رحمانی

تنظیم: نسرین صادقی