تبیان، دستیار زندگی
امروزه با توجه به بیماری های ناشی از افزایش اسید معده داروهای مختلفی ساخته شده است. یکی از این بیماری ها زخم معده می باشد که می تواند در نهایت منجر به سرطان هم شود...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه پیام زهرا اصفهان

در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه پیام زهرا اصفهان در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

ساخت دارو ضد اسید معده (به وسیله آهک)
تبیان: سلام و وقت به خیر، لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید.
باسلام، دنیا جدیدی هستم به همراه فاطمه فردوانی و نگین حق شناس از مدرسه پیام زهرا اصفهان در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان شرکت کرده ایم.


تبیان: هدف شما از انتخاب این موضوع چیست؟
امروزه با توجه به بیماری های ناشی از افزایش اسید معده داروهای مختلفی ساخته شده است. یکی از این بیماری ها زخم معده می باشد که می تواند در نهایت منجر به سرطان هم بشود. باتوجه به آمار به دست آمده این بیماری در مردان دو برابر زنان می باشد و هم چنین کشنده ترین و پنجمین نوع سرطان است.

هرساله در کشور ما  10 هزار نفر دچار آن می شوند. بهترین راه های مبارزه با این نوع سرطان، پیشگیری از آن است. در نتیجه با جلوگیری از زخم معده می توان این آمار این سرطان را کاهش داد. غیر از سرطان و زخم معده هلیکوباکتری نیز یکی از مشکلات جدی بیماران معده می باشد که از 25 تا 50 درصد افراد کشورهای توسعه یافته و 70 تا 90 درصد افراد کشورهای در حال توسعه به این باکتری مبتلایند. ساخت این دارو می تواند به بیماری هایی ناشی از افزایش اسید معده کمک کند و در نتیجه مانع از زخم معده شود.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه پیام زهرا اصفهان در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان


تبیان: این دارو چه ترکیبی دارد؟
این دارو ترکیبی معدنی – گیاهی دارد و از دو دسته مواد شیمیایی و مواد طبیعی ساخته شده است. نام این دارو به علت وجود آهک درون آن کلسیم گذاشته شد.


تبیان: برای انجام این پروژه چگونه عمل کردید؟
در طراحی این پروژه ابتدا به ساخت شربت (سوسپانسیون خوراکی) فکر می کردیم ولی د ر حال حاضر  موفق به ساخت نمونه ای از حب (قرص قالبی) و هم چنین کپسول شدیم.
شربت یا همان سوسپانسیون PH برابر 4/9 دارد که مقداری نزدیک به آلومینیوم هیدروکساید می باشد.


تبیان: چطور با جشواره دانش آموزی تیبان آشنا شدید؟ و نظرتان در مورد این جشنواره چیست؟
ما از طریق دبیر پژوهشمان با موسسه تبیان و دهمین جشنواره دانش آموزی آن آشنا شدیم و با کمک هم گروهی هایمان پروژه خود را در این جشنواره ارائه کردیم. لازم به ذکر می دانم که جشنواره تبیان یک جشنواره بسیار خوب و کار آمد برای دانش آموزان می باشد و ما می توانیم فعالیت های پژوهشی خود را در این فضا به نمایش بگذاریم.


تبیان: با تشکر از حضور شما در دهمین جشنواره تبیان و همین طور شرکت در مصاحبه ما. امیدواریم همواره در ارتقا سطح علمی و فرهنگی کشورمان موفق و پیش قدم باشید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:


مصاحبه با مدرسه فرزانگان (4) در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان 
مصاحبه با مدرسه خدیجه کبری در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان 
مصاحبه با مدرسه فرزانگان (9) در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان 
مصاحبه با مدرسه فرزانگان (6) در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان