تبیان، دستیار زندگی
«هیپی»،«پانک» و«رپ» که تقریبا طی سه دهه گذشته در دنیا نبض پدیده های اجتماعی و فرهنگی را در دست گرفته بودند این روزها جای خود را به «متال»(شیطان پرستی) داده اند. شاخه ای از این سبک و سیاق که در موسیقی با عنوان«متالیکا» مشهور است یکه تاز میدان مبارزه با ضد
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ساز ناکوک ابتذال و شیطان پرستی

«هیپی»،«پانک» و«رپ» که تقریبا طی سه دهه گذشته در دنیا نبض پدیده های اجتماعی و فرهنگی را در دست گرفته بودند این روزها جای خود را به «متال»(شیطان پرستی) داده اند. شاخه ای از این سبک و سیاق که در موسیقی با عنوان«متالیکا» مشهور است یکه تاز میدان مبارزه با ضد ارزش ها در اجتماع شده است.

یاسر فتاحی-بخش اجتماعی تبیان
موسیقی


در کشور ما نیز با رواج موسیقی زیر زمینی و رشد خزنده گروه های موسیقی که کورکورانه مقلد مرام غربی هستند نفوذ سبک موسیقی متال و به تبع آن شکستن مرزهای جغرافیایی و رخنه تبلیغات علیه ارزش ها و یا شیطان پرستی را شاهد هستیم.

ساز ناکوک شیطان پرستی

هر چند برخی به موسیقی متال به عنوان یک سبک ساده موسیقی نگاه می کنند و تنها آنرا شیوه ای خاص و تغییری در متد نواختن و یا خواندن می دانند اما آنچه که در پشت پرده این شیوه موسیقی در جریان است فرا تر از یک ساز و یا آواز است. این در حالی است که شرایط فعلی جامعه ما به دلیل پایبندی به اعتقادات و تاکید مردم جامعه بر حفظ اصول شرعی نسبت به دیگر جوامع نفوذپذیری کمتری از موسیقی و به ویژه موسیقی متالیکا داشته است. اما باید آگاه بود که افرادی که در کشور به صورت زیر زمینی در راستای موسیقی متال فعالیت دارند خواسته و ناخواسته ایدئولوژی و اندیشه موسسان و گردانندگان این سبک موسیقی را که همان لاقیدی، خشونت و فعالیت های ضد دینی است ترویج می کنند. به نحوی که صدای ساز ناکوک شیطان از آلات موسیقی شان به گوش می رسد.

رشد خزنده موسیقی شیطانی

برخی نمایندگان مجلس نیز درباره موسیقی های متال اعتراض کرده اند. اینکه به دنبال پیگیری موضوع پرونده هسته ای یکی از همین خوانندگان زیر زمینی سر از عرشه کشتی در آورد و آواز سر داد خود گواهی بر این ادعا است

البته باید این نکته را هم در نظر داشت که موضوع شیطان پرستی در کشور ما با توجه به گرایش های مذهبی افراد در حد یک ایدئولوژی مطرح نیست و تنها در مرحله انتقال نمادها سیر می کند. نگاهی بر فروش زیورآلات و نمادهایی که در برخی از مغازه ها به فروش می رسد و به نوعی المانی از شیطان پرستان را تداعی می کند خود گواهی بر نفوذ خزنده این جریان از طریق ترویج نمادها و المان های چنین فرقه ای است. وجود سایت ها، چت روم ها و صفحاتی که درباره موسیقی متال فعالیت دارند نیز یکی دیگر از راههای بسط و گسترش این طرز تفکر پوچ در بین جوانان است.

آتشی که از کنده موسیقی بلند می شود

این در حالی است که مهمترین نقش را در تراژدی تلخ تبلیغ و رواج شیطان پرستی موسیقی متال عهده دار است. پارتی ها و جشن های دورهمی که بی بهانه و بی دلیل توسط برخی جوانان برگزار می شود محل مناسبی برای فعالیت گروه های موسیقی زیر زمینی یا آندر گراند متال به شمار می رود. بر این اساس سهم قابل توجهی از انتشار و تبلیغ شیطان پرستی بر دوش موسیقی متال گذاشته شده است. موسیقی متال که مرزهای جغرافیایی را در هم شکسته است افول معنویت را هدف گذاری کرده و برای دست یابی به این هدف از دو طرق وارد عمل شده است.
شاخصه اصلی موسیقی  متال اشعاری است که توسط خوانندگان این شیوه موسیقی انتخاب می شود. این اشعار که با توجه به هدف از پیش تعیین شده ای سروده می شوند مبتذل و نافی وجود خداوند هستند و المان های شیطان پرستی در آنها موج می زند.
نکته دیگری که در این شیوه موسیقی نمایان است محتوا و مضمون آن است که باز از ابتذال بی نصیب نمانده و خشونت نیز چاشنی آن شده و حال و هوایی را تداعی می کند که با شیطان و اخلاق شیطانی سازگار تر است. مجموع شعر و موسیقی نواخته شده در سبک متال ترانه ای می شود که خشن و ضد دین به گوش می رسد و بر اعتقاد به بی اعتقادی و دعوت به پوچی دامن می زند.

تاخت و تاز به سنت ها

نکته جالب اینجاست که طراحان و مبدعان این شیوه موسیقی که نام متال بر آن نهاده شده را باید بیشتر در گروه های صهیونیست و افرادی با این نوع طرز فکر جستجو کرد. حمله به سنت ها که به عنوان یکی از شاخصه های موسیقی متال مطرح است دست مایه ای برای تزریق اوهام پوچ و تبلیغ انحرافاتی مانند شیطان پرستی است. در کنار این موضوع حمله به مقدسات را نیز باید از دیگر متدهای به کار رفته در موسیقی متال بدانیم که با هدف تضعیف اعتقادات و ترویج خرافات و لاقیدی صورت می گیرد.

به صدار در آمدن زنگ خطر

پارتی ها و جشن های دورهمی که بی بهانه و بی دلیل توسط برخی جوانان برگزار می شود محل مناسبی برای فعالیت گروه های موسیقی زیر زمینی یا آندر گراند متال به شمار می رود. بر این اساس سهم قابل توجهی از انتشار و تبلیغ شیطان پرستی بر دوش موسیقی متال گذاشته شده است

اینکه جوانان ایرانی را به دلیل پایبندی به اصول و بهره مندی از اعتقادات والا مصون از نفوذ جریانات گوناگون، خرافه و شیطان پرستی بدانیم به نوعی می تواند به عنوان سد راه نفوذ شیطان پرستی تلقی شود اما اکتفا به این نکته پیشگیری از وقوع فجایع بعدی را تضمین نمی کند. این روزها با نفوذ شبکه ها رنگا رنگ اجتماعی، اینترنت و فعالیت تمام وقت ماهواره ها مقابله با موج سازی  و تبلیغات هدف دار و مغرضانه کار چندان ساده ای نیست. رویارویی با تیرهایی که بی امان از سوی دشمنان ضد دین به سمت جوان ایرانی شلیک می شود جامعه را در حوزه فرهنگی به یک کارزار واقعی تبدیل کرده است. در این میان به نظر می رسد آنطور که باید نظارت در این حوزه با دغدغه انجام نمی گیرد. تا جایی که حتی برخی نمایندگان مجلس نیز درباره چنین موضوعاتی اعتراض کرده اند. اینکه به دنبال پیگیری موضوع پرونده هسته ای یکی از همین خوانندگان زیر زمینی سر از عرشه کشتی در آورد و آواز سر داد خود گواهی بر این ادعا است.
به هر حال آنچه که به اعتقاد کارشناسان در حال پیدا کردن راه نفوذ میان جوانان است موسیقی متال است که نوای شیطان را سر داده و دانسته و نا دانسته در داخل با تقلید کورکورانه از این شیوه مسیر رخنه این جریان را هموار کرده اند. بر این اساس بالا بردن سطح آگاهی جوانان از یک سو و انجام اقدامات فرهنگی از طرف دیگر می تواند در کنار مولفه های قوی مذهبی جامعه قرار گیرد تا ساز ناکوک شیطان را در هم شکند.