تبیان، دستیار زندگی
سلام من عسل نسرین پور هستم به همراه دیگر اعضای گروهم، هانیه شهامتی، پرنیا بهروز عابدینی و روژینا افتخاری از مدرسه بهپویان علامه طباطبایی با همکاری دبیر راهنما آقای عباسی در دهمین جشنواره تبیان شرکت کردیم...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه بهپویان علامه طباطبایی
در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه بهپویان علامه طباطبایی در دهمین جشنواره

خون چیست؟

تبیان: سلام و وقت به خیر، به دهمین جشنواره پژوهشی دانش آموزی تبیان خوش آمدید. لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید؟
سلام من عسل نسرین پور هستم به همراه دیگر اعضای گروهم، هانیه شهامتی، پرنیا بهروز عابدینی و روژینا افتخاری از مدرسه بهپویان علامه طباطبایی با همکاری دبیر راهنما آقای عباسی در دهمین جشنواره تبیان شرکت کردیم. موضوع پروژه ما " خون چیست؟ " است.
 
تبیان: لطفاً درباره کار پژوهشی تان صحبت کنید و بفرمایید علت این که این پروژه را برای تحقیق خود انتخاب کرده اید چه بود؟
خون 7 الی 8 درصد وزن بدن را تشکیل می دهد و در انسان بالغ به طور متوسط 5 لیتر از حجم بدن را خون تشکیل می دهد. خون به واسطه رگ های خونی در بدن در جریان است و توزیع مواد غذایی مورد نیاز بافت های بدن را برعهده دارد، خون عامل انتقال اکسیژن به سلول های مختلف بدن است و عامل انتقال دی اکسید کربن می باشد. دی اکسید و مواد زائد تولید شده توسط سلول ها و بافت ها می باشد، خون عاملی در جهت تنظیم حرارت بدن نیز هست.

در صورت خارج شدن خون از بدن به صورت لخته ی خون تبدیل می شود و سلول ها مواد غیر محلول آن سفت می گردد. قسمت محلول خون که مایع زرد و روشن می باشد را سرم خون می نامند.


تبیان: لطفاً بفرمایید با توجه به تحقیقاتی که راجع به مایع حیاتی بدن انجام داده اید، در حقیقت خون چیست و به چه دلیل اهمیت زیادی برای بدن ما دارد؟

خون در حقیقت مایعی است که کار اصلی آن رساندن اکسیژن و مواد تغذیه کننده مانند گلوکز و سازنده به بافت ها و کمک به دفع مواد زاید {همچون کربن دی اکسیدو اسید لاکتیک} از بافت های بدن و دفاع در برابر میکروارگانیسم ها است. این مایع به وسیله پمپاژ قلب { یا ساختاری همانند } توسط رگ ها، به تمام قسمت های  بدن منتقل می شود.

خون یک نوع بافت، محسوب می شود و بافت نامیده شدن آن، از آن روست که شامل مجموعه ای از سلول های ویژه است که وظایف و اعمال خاصی را به انجام می رسانند. این سلول ها در ماده میان سلولی و زمینه ای مایعی به نام پلاسما شناورند که به خون حالت شاره می بخشد. به دانش بررسی خون، خون شناسی گفته می شود.


تبیان: لطفا بفرمایید خونی که در رگ های ما جاری است از چه چیز تشکیل شده است؟ و در حقیقت کار این ماده چیست؟
55% از حجم سلول های خونی از پلاسما تشکیل می شوند و 45% آن از سلول های خونی که متشکل از گلبول های قرمز و گلبول های سفید و پلاکت ها هستند. پلاسما مایعی است که 91% آن را آب 7% آن را پروتئین و 1% املاح معدنی و 1% بقیه راهورمون ها، ویتامین ها و اسیدهای آمینه و مواد قندی تشکیل می شود.

فعالیت های خون را می توان به این صورت لیست کرد:

1.اکسیژن رسانی به سلول ها، که توسط هموگلوبین انجام می شود.
2. انتقال مواد مغذی همچون اسیدهای آمینه ، گلوکز و اسیدهای چرب.
3. عمکردهای ایمنی با حمل گلبول های سفید و کشف مواد خارجی با استفاده از آنتی بادی های محلول در آن.
4.انعقاد خون که یکی از عملکردهای خون بهبودی بدن است.
5. نقش پیام رسانی که با انتقال هورمون ها و پیام دهی در آسیب بافتی انجام می شود.
6. تنظیم پی اچ بدن.
7. تنظیم دمای بدن.
8. فعالیت های هیدرولیک

تبیان: چطور با جشواره دانش آموزی تیبان آشنا شدید؟ و نظرتون در مورد این جشنواره چیست؟
ما از طریق تبلیغاتی که موسسه تبیان در مدرسه ما داشت با این سایت و دهمین جشنواره دانش آموزی آن آشنا شدیم و با کمک دبیر پژوهشمان در این جشنواره شرکت کردیم. به نظر من جشنواره تبیان به دلیل دانش آموزی بودن و کشوری بودن جشنواره بسیار مفید و قابل توجهی است.


تبیان: بسیار ممنونم از شما دانش آموزان عزیز از این که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید. موفق و پیروز باشید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: الهام گارسچی

تنظیم: نسرین صادقی